tere tahaks küsida
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » tere tahaks küsida
- This topic has 10 replies, 6 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
Vägivaldur.
-
AutorPostitused
-
november 25, 2008 at 4:52 p.l. #15626
karatekid
Membermilline on neist on massiseeria ja milline jõu ja lihasteseeria
mis need on 3×12 3×15 3×10
november 25, 2008 at 5:20 p.l. #172126arrow
Member1-6 jõud
6-10 mass
10- reljeef
Umbes nii.
november 25, 2008 at 5:20 p.l. #172127timo116
Member“lihasteseeria” On see 12-15 korduseline
Massiseeria 10-12…
Jõuseeria on 2-6 kordust…
november 25, 2008 at 7:41 p.l. #172150Alexander Andrusenko
Moderator“lihasteseeria” On see 12-15 korduselineMassiseeria 10-12…
Jõuseeria on 2-6 kordust…
Mille poolest erineb sinu “lihasteseeria” massiseeriast?
november 25, 2008 at 7:48 p.l. #172154timo116
MemberNo tema kirjutatud “lihasteseeria” on siis Relieef seeria…mina järeldan seda…nii palju kui ma neid kavasi siin lehel uurinud olen, olen ma niipalju aru saanud, et relieefsust annavad pikad seeriad…
november 25, 2008 at 7:56 p.l. #172157Alexander Andrusenko
ModeratorMa millegi pärast ei usu üldse mingeid “reljeefiseeriaid”. Reljeefi teeb toitumine. Seeriaid võib seejuures teha ükskõik milliseid.
Ja üleüldse on juba ammu selgeks tehtud, et lihased korduseid ei loe.
november 25, 2008 at 8:04 p.l. #172163Alfonze
MemberJust my 2 cents:
Olen nõus, et pole olemas reljeefiseeriaid, see puhas toitumise teema, aga see on küll suht reaalne, et jõud areneb pisut paremini, kui oma kordusmaksimumile lähemal vähem kordusi teha. Seega jah, pump effekti saab ehk parema kui teha kergemaga rohkem kordusi, aga jõunäitajad paranevad vähemate, kuid raskema raskuse juures. Lihasmassi arengu kohapealt oleks hea varieerida (näiteks üks raskem harjutus ja teine kergem kuid rohkem kordusi), saab parim.
november 25, 2008 at 8:08 p.l. #172168timo116
MemberMa millegi pärast ei usu üldse mingeid “reljeefiseeriaid”. Reljeefi teeb toitumine. Seeriaid võib seejuures teha ükskõik milliseid.Ja üleüldse on juba ammu selgeks tehtud, et lihased korduseid ei loe.
No ju siis olen mina selline idu, kes on relieefkavast valesti aru saanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 25, 2008 at 8:26 p.l. #172175Kristjan-Johannes Konsap
MemberEga 20 kordust ei anna sulle feljeefsust, kui sööd rohkem kui kulutad. See 20 või rohkem kordust võib vaid siis”reljeefi” anda, et kui sa sööd sama palju kaloreid kui kulutad ja siis hakkad järksu 2 korda rohkem kordusi tegema, siis kulutad rohkem kaloreid kui sisse sööd ja rasv hakkab põlema.
Üldse ei ole hea dieeti pidades raskust vähendada ja kergema raskusega rohkem korduseid teha. Nii tehti vanasti. Põletati küll rohkem kaloreid, kuid samas hävis ka lihast rohkem. Kui ikka lihasele rasket koormust ei anna, siis keha pigem hävitab seda kuna seda ju vaja ei ole. Lihase ülevalpidamine kulutab palju kaloreid ja kui kehal on näljahäda, siis ellujäämisinstinkti tõttu püütakse kalorikulutust kokku hoida kust saab.
Iidamast ajast alates on massi jaoks öeldud 8-12 kordust kõige paremini. Alla selle siis jõud. Üle selle siis vastupidavus. Laias laastus.
Kuna kordusel ja kordusel on vahe, siis asjalik artikkel on siin:
november 25, 2008 at 8:43 p.l. #172178timo116
MemberEga 20 kordust ei anna sulle feljeefsust, kui sööd rohkem kui kulutad. See 20 või rohkem kordust võib vaid siis”reljeefi” anda, et kui sa sööd sama palju kaloreid kui kulutad ja siis hakkad järksu 2 korda rohkem kordusi tegema, siis kulutad rohkem kaloreid kui sisse sööd ja rasv hakkab põlema.Seda ma silmas pidasingi…ärge turja karake kohe
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 25, 2008 at 9:47 p.l. #172192Vägivaldur
MemberMõneti on sellised liigitused üldse jama. Massi saamine sõltub palju toitumisest ja mis on jõud? Kui teed 10 kordust seerias, siis areneb su jõud 10 korduse tegemiseks, kui teed 1 korduse seerias, siis areneb 1 korduse jõud. Reljeefsus (kui ma aru saan, mida sellega tavaliselt mõeldakse) sõltub jälle palju toitumisest. Ja kui trenni lõpus tehakse 1×20 seeria kuni oksendamiseni, siis kas see on ultrareljeefsuseks? Vaevalt küll. Ei tasu liiga kinni olla neis korduste numbrites ja selles, mida nad teevad.
Edit: kui sinna juurde panna veel see, et üks kordus võib kesta näiteks pool sekundit või ka pool minutit, siis ei tähenda pelgalt korduste arv üldse midagi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.