Peale trenni toitumine?
- This topic has 16 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
timo116.
-
AutorPostitused
-
november 12, 2008 at 4:30 p.l. #15586
Kiren
MemberTere,
Olen alles suht algaja ja vajaks natuke abi. Huvitaks kuidas peab toiduma enne ja pärast trenni. Praegu käin 2 korda nädalas jõusaalis(kuskil 60-70 min.) ja siis söön umbes tund aega peale jõusaalist lahkumist kohupiima koos jogurti ja rosinatega ning täistera leiba.
Tänan abi eest…
november 13, 2008 at 6:51 e.l. #125834JT
MemberTere,Olen alles suht algaja ja vajaks natuke abi. Huvitaks kuidas peab toiduma enne ja pärast trenni. Praegu käin 2 korda nädalas jõusaalis(kuskil 60-70 min.) ja siis söön umbes tund aega peale jõusaalist lahkumist kohupiima koos jogurti ja rosinatega ning täistera leiba.
Tänan abi eest…
Minul on ca tund enne trenni kohupiim rosinatega ja banaan või midagi sarnast ning tunnike peale trenni vähe toekam eine – veise hakkliha aedubadega nt.
november 13, 2008 at 7:28 e.l. #124981Alfonze
MemberEnne trenni kuskil tund, miski aeglasem valk (kohupiim näiteks) ja peale trenni kiire valk ja süsivesik, ma ise olen võtnud vadakusheigi ja puuvilja.
november 13, 2008 at 2:03 p.l. #118621Kiren
MemberNii, et praegune toitumine on mul vale, kuna söön “aeglast valku” peale trenni? See pole hea?
Tekkis ka veel selline kiire küsimus, et kas trenni ajal võib juua maitsestatud vett(näiteks Aqua Fruits-i, või sarnaseid “near-water”-eid)?
november 13, 2008 at 4:10 p.l. #116691daemonium
MemberNii, et praegune toitumine on mul vale, kuna söön “aeglast valku” peale trenni? See pole hea?Tekkis ka veel selline kiire küsimus, et kas trenni ajal võib juua maitsestatud vett(näiteks Aqua Fruits-i, või sarnaseid “near-water”-eid)?
Peale trenni vajab organism jah “kiireid” valke ja -süsivesikuid,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 13, 2008 at 6:35 p.l. #114661jrx
MemberPeale trenni vajab organism jah “kiireid” valke ja -süsivesikuid,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui sa ei ole kulturist ja üldiselt sööd normaalselt, siis saab organism need normaalselt ka niisama kätte… ei ole vaja kohe peale viimast harjutust/jahutust sheiki või kohupiima kugistada. Enamikel inimestel on üldine toitumine nii paigast ära, et sellele tasuks suuremat tähelepanu pöörata.
november 13, 2008 at 6:53 p.l. #106371Aksel
MemberNii, et praegune toitumine on mul vale, kuna söön “aeglast valku” peale trenni? See pole hea?Tekkis ka veel selline kiire küsimus, et kas trenni ajal võib juua maitsestatud vett(näiteks Aqua Fruits-i, või sarnaseid “near-water”-eid)?
On hea, kui saad kohe alguses õige vundamendi alla, millele ehitada. Ometi samas ei maksa kõike ka nii traagiliselt võtta. On olemas ka selline detail nagu Sinu organismi eripära. Ja üldse kogu Sinu treenimise eripära üldse. Püüa tunnetada ja katsetada ning seeläbi kogemuslikult teada saada miks ja milleks.
Seda, kas teed õieti või valesti näed paratamatult tulemustest – kui areng toimub (jõudu tuleb juurde), siis järelikult ei ole mitte väga valel teel.
Proovi üks nädal puhta veega, teine maitsestatud veega – kui tajud vahet (enesetundes, jõudluses), siis ongi vahet. Mina joon reeglina puhast vett. Aga see ei pea olema reegel Sinu jaoks.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 13, 2008 at 10:53 p.l. #101608Void
MemberTekkis küsimus ,et kas on palju vahet kui teha peale trenni sheiki piimaga või veega ?
november 14, 2008 at 6:39 e.l. #101230Alfonze
MemberPiim on kaseiin, seega aeglane valk, koksi mõte peale trenni on kiirelt imenduvaid valke (vadak) saada. Kui koju jõuad siis söö korralikult ja on veega koks hea.
november 14, 2008 at 8:07 e.l. #99195jrx
MemberPiim on kaseiin, seega aeglane valk, koksi mõte peale trenni on kiirelt imenduvaid valke (vadak) saada. Kui koju jõuad siis söö korralikult ja on veega koks hea.Tee seda mis meeldib. Piimaga sheik on okei. Nagu ma ütlesin, see “kiire valk” peale trenni on ületähtsustatud. Toon näite:
Kaseiinist saadud aminohapete hulk veres tipneb kolmandal-neljandal tunnil peale manustamist. Kokku võib kaseiini imendumine kesta kuni seitse tundi!
Vadakust saadud aminohapete hulk veres tipneb kuskil 40ndal minutil peale manustamist ja imendumine lõppeb peale tundi (kui tegemist on puhta vadakuga ja ainult vadakuga).
Kujutame ette, et meil on trenn kell 18.00-19.30.
Sööme kell 16.00 eine, kus on korralikult kaseiini ning WOW – selle aminohapete vabastamine verre tipneb just TRENNI AJAL. OMG – mis saaks olla veel parem, taastame lihaseid KOHE kui me neid lõhume. Pärast läheme veel duši alla ja koju ja kell 20.30 sööme korraliku eine ning kogu selle aja tarbitud kaseiin möllab meie kehades ja ehitab seda üles.
Kui midagi peale treeningut tarbida, siis võiks see olla värske puuvili ja/või mingit magusat jooki (eelistatult spordijooki, kui seda pole, siis mahla, kui seda ka pole, siis käib isegi limonaad). Seda siis muidugi juhul, kui tegemist ei olnud puhta aeroobse trenniga – sellel juhul on kõige olulisem vaid soolade ja vedeliku taastamine.
Praegu on seis selline, et enamus inimesi ostavad endale püta vadakuvalku (sest see on ju peale trenni “nii oluline”) ja siis lasevad kaks sheiki päevas (sest sheik on mugav) ja siis selle päeva keskel oleva sheigiga jamavad oma insuliinitasemega ja saavad mõttetuid kaloreid, sest vadak imendub ju kiiresti.
-end of rant-
P.S. Mulle tegelt väga meeldiks, kui selle teema eksperdid ka sõna sekka ütleks… ROtter? Fred? Praktiseerivad personaaltreenerid?
november 14, 2008 at 10:44 e.l. #97463ROtter
MemberKujutame ette, et meil on trenn kell 18.00-19.30.Sööme kell 16.00 eine, kus on korralikult kaseiini ning WOW – selle aminohapete vabastamine verre tipneb just TRENNI AJAL. OMG – mis saaks olla veel parem, taastame lihaseid KOHE kui me neid lõhume. Pärast läheme veel duši alla ja koju ja kell 20.30 sööme korraliku eine ning kogu selle aja tarbitud kaseiin möllab meie kehades ja ehitab seda üles.
Inimese organism ei tegutse nii nagu kulturisti aju tahaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 14, 2008 at 12:34 p.l. #96922joey
MemberTere,Olen alles suht algaja ja vajaks natuke abi. Huvitaks kuidas peab toiduma enne ja pärast trenni. Praegu käin 2 korda nädalas jõusaalis(kuskil 60-70 min.) ja siis söön umbes tund aega peale jõusaalist lahkumist kohupiima koos jogurti ja rosinatega ning täistera leiba.
Tänan abi eest…
Ei ole vaja asju keeruliseks ajada. Tean tüüpe, kes aretavad endale mingeid erisüsteeme – ennetrennisheik, trenniajal sheik ja pealetrennisheik, siis poole tunni pärast soe toit ja mis iganes veel ning areng ei ole ikkagi teab mis märkisväärne. Näiteks mina söön 5 korda päevas ja trennipäeval on üheks toidukorraks pealetrennisheik. Ainuke, mida jälgin, on kellaaeg. Iga kolme tunni tagant söön. Üritan trenni ajastada nii, et see kattuks kellaajaliselt söögikorraga, et siis sheik võtta. Kui läheb trenn pikemaks võtan sheigi trenni ajal, kellaaja järgi. Sheigis on malto ja dextroos malto ülekaaluga. See hoiab kõhu täis järgmise toidukorrani.
november 14, 2008 at 1:22 p.l. #96278jrx
MemberInimese organism ei tegutse nii nagu kulturisti aju tahaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Profikulturistil tekib võibolla tõesti valgu ajastamisel mingi mõte… aga arvestades, et kui me päeva jooksul tarbime aeglaseid valke ja ca 15 g on niikuinii vabade aminohapete reserv, siis korraliku tavatoitumise ajal trennijärgne sheik kaotab küll oma tähenduse.
Subjektiivselt võin ise öelda, et trennijärgne sheik omandab mõtte siis, kui treenin kaks korda päevas VÕI mugavusena – tean, et korralikku sööki 3-4 tundi peale trenni lihtsalt ei tule, siis võtan trennijärgse valgu/süsikakoksi.
Kolmas variant on see, et kui kaalu võtan, siis aegajalt kasutan…
november 14, 2008 at 2:48 p.l. #96182timo116
MemberTee seda mis meeldib. Piimaga sheik on okei. Nagu ma ütlesin, see “kiire valk” peale trenni on ületähtsustatud. Toon näite:Kaseiinist saadud aminohapete hulk veres tipneb kolmandal-neljandal tunnil peale manustamist. Kokku võib kaseiini imendumine kesta kuni seitse tundi!
Ise söön kell 13.30 trenn algab 15.30
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle on see ideaalne siis ju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>et siin kohal tekib üks loll küsimus, mida soovitad süüa, et kaseiini saaks? Ainult piima?
november 14, 2008 at 2:56 p.l. #168205timo116
MemberOh, kui loll minust, kaseiin on ju piimavalgu üks osa…Seetähendab, et piimatooteid siis natuke rohkem sellel toidukorral jah?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.