Skip to main content

Lame tuhar

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Olen siiani olnud täiesti trennivaba naine. Kontorirott. Vanust 40.

Kui nooremana olin lihtsalt niisama ilus ja sale, siis nüüd on juba pahasti. Oma suhteliselt lühikese kasvu juures 164 cm kaalusin 75 kg. Olen nüüd hakanud korrigeerima toitumist ja 1 kuuga 3 kg alla võtnud. Minu murekohad on suur kõht ja taljeümbermõõt – see on hetkel 96 cm!, suhteliselt länguvajunud õlad, nõgusavõitu nõrk alaselg ja nagu “leib” turjal ning lame tuhar. Vaatan peeglisse ja nutt tuleb peale, tagumik on nagu vanainimesel (ilmselt aastatepikkusest istuvast tööst). Kui võtan kaalus alla plaanitud 15 kg, ei ole mul tagumikku ollagi lõpuks. Kehaehitus on sihvakas, rasvumine õunatüüpi.

Kas on siin kedagi, kes oskaks anda nõu, milliseid koduseid harjutusi ja kui palju teha, et talje saledaks, selg sirgeks ja tuhar pringiks saada. Raha ei ole eriti, et kuskil jõusaalis käia. Elukoha läheduses on pargid ja rand.

AlanBStard
    Moderator

Proovi seda. Sangpommi saab üsna odavalt.

jrx
    Member

Soovitan mõne keha lihastasakaaluga tegeleva inimesega kõigepealt konsulteerida – Jass Murutalu või Kristjan Koik nt. Tallinnas. Nende konsultatsioonilt saad teada üldse kuhu suunas edasi töötada, lihtsalt harjutusi tegema hakates võid teha rohkem kahju kui kasu.

salasilm
    Member

Saleda talje harjutused tehakse köögis ja toidupoes.

Kui raha ikkagi veidi on, siis Pilatese treening ravib kindlasti selja liigset nõgusust, annab parema rühi ja vist ka ilusad tuharad.

Koduse trennina võiks alustada ülepäeviti millegi aeroobse tegemisest, näiteks joosta, sõita jalgrattaga, rullikatega. Kõige etem on muidugi kästud kava asemel teha midagi sellist, mis endale huvi pakub. Näiteks tantsimine. Aeroobsest trennist vabadel päevadel võiks teha kodust keharaskustega trenni. Koduste kavade osas ma olen suur Zuzana/ bodyrock.tv fänn

Eraldi võttes on jalgadele ja tagumikule hea koduseks harjutuseks ka face-to-wall squat. Kohe alguses võiks üritada ka midagi kätte võtta (täis veepudeli, reguleeritava hantli, sangpommi…). Seda on lihtsam teha, kui mingi raskus on käes, sest siis raskuskese liigub seina poole.

AlanBStard
    Moderator

Soovitan mõne keha lihastasakaaluga tegeleva inimesega kõigepealt konsulteerida – Jass Murutalu või Kristjan Koik nt. Tallinnas. Nende konsultatsioonilt saad teada üldse kuhu suunas edasi töötada, lihtsalt harjutusi tegema hakates võid teha rohkem kahju kui kasu.

Ega ülevaatus halba ei tee ja võib mitmest kroonilisest jamast lahti saada, aga see lame kann + nõgus selg on läänemaailmas epideemia mõõdus haigus.

Goblet squat korrigeerib seda tüüpilist puusa ettekallutatud asendit ja kanni mittekasutamist üsna silmatorkavalt.

Kui trennikogemust pole siis peaks muidugi algul nagunii kellegi silma all tegema, aga kui proual jõusaali raha pole siis ega treeneri ja füsioterapeudi raha ilmselt ka mitte

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.