Valgurikas toit?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Valgurikas toit?
- This topic has 15 replies, 8 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
HanzA.
-
AutorPostitused
-
oktoober 29, 2008 at 6:17 e.l. #15422
HanzA
MemberVaatasin ise valesti,päevapeale 140g mitte toiduportsjonile.
Aitäh,teema võib lukku lüüa.
oktoober 29, 2008 at 6:22 e.l. #170474Alfonze
MemberHmm, midagi segi ei läinud? Üle 30gr valku per söögikord on raudselt liiga palju, niiet vaata veel kava üle, äkki räägid 140gr valku päevas. Ja lisaks loe foorumit, kasuta kaloriarvutit, ning tee selgeks mis toitained sisaldavad mida ja kuipalju. Ja mis imelik toidukava see selline on, kus ei mainita, mida pead sööma ja millal.
oktoober 29, 2008 at 7:00 e.l. #170477daemonium
MemberTervist!Oskab keegi öelda,kus oleks suhteliselt palju valku sees?Mul toidukava näeb ette,et pean igal toidukorral sööma vähemalt 140g valku,aga hea küsimus on see,et kuidas ma selle kõik kätte saaksin ainult: /
Aitäh.
Ja palju noid söögikordi sul on siis?
6 või?
e-ee … arvestame ~2-2,5g valku iga kg kohta …
palju sa kaalud ka sel juhul;400kg tuleb ära,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2008 at 7:09 e.l. #170479Alfonze
MemberKui sööb 3x päevas ja kaalub 170kg, siis on ka umbes vastav number kui arvestada, et 2,5gr valku kehakilo kohta. Kuigi sellisel juhul on see jama, et keha ei omasta korraga rohkem kui 30-40gr, seega iga söögikord läheb 100gr valku raisku.
oktoober 29, 2008 at 6:13 p.l. #170557HanzA
Memberno mulle tundub,et treener tegi siis väikese vea toidukavas: D,homme uurin välja.
Suur tänu igatahes vastamast.
oktoober 30, 2008 at 6:45 e.l. #170594jrx
MemberSee 30 g valku korraga on müüt. Sõltub valgu tüübist, selles mida muud sööd jne jne jne.
Kui mitte olla kulturist, siis minu arvates rohkem kui 1,5 g valku per BMkg (väga aktiivsele sportlasele, rasedatele) on kindlasti liiga palju.
oktoober 30, 2008 at 6:49 e.l. #170595M.M.
Memberno mulle tundub,et treener tegi siis väikese vea toidukavas: D,homme uurin välja.Suur tänu igatahes vastamast.
Sellist viga annab ikka teha : ) Ma ei usu, et sellist treenerit on olemas. Arvan, et eksisid ikka sina. Mõeldud on ikkagi need valgu grammid ööpäevas.
oktoober 30, 2008 at 7:12 e.l. #170602ROtter
MemberSee 30 g valku korraga on müüt. Sõltub valgu tüübist, selles mida muud sööd jne jne jne.Kui mitte olla kulturist, siis minu arvates rohkem kui 1,5 g valku per BMkg (väga aktiivsele sportlasele, rasedatele) on kindlasti liiga palju.
Ma ei tea, millistele allikatele sul õnnestub viidata.
Mina väidan, et toit ei tohi sisaldada valke alla 1,5g/ kehakaalu kg kohta, sest see rahuldab organismi vajadused ainult lagunenud kudede taastamiseks. Sportlastel on aga suuremad vajadused valgu koguse järgi.
oktoober 30, 2008 at 7:37 e.l. #170606Alfonze
MemberSee 30 g valku korraga on müüt. Sõltub valgu tüübist, selles mida muud sööd jne jne jne.Hmm, kui on mingeid materjale, mis väidaks, kui palju valku keha on võimeline lühikese ajaga omastama, siis oleks hea neid näha, siiani on igaltpoolt silma hakanud just see 30-40gr per söögikord (valgusünteesi parandavaid steroide pruukivatel isikutel kuni 70gr) number. Loomulikult tuleb vahe sisse kui kaseiini valku näiteks tarbida, siis periood millal omastatakse pikem ja saab rohkem kasulikuks keerata, aga see vahe ei tohiks olla kordades, või ma eksin?
oktoober 30, 2008 at 8:32 e.l. #170614Bonsuna
Memberno mulle tundub,et treener tegi siis väikese vea toidukavas: D,homme uurin välja.Suur tänu igatahes vastamast.
See on küll jah “VÄIKE” veake. Huvitav kus selline treener oma koolituse sai???????? Ja kas ta ise sööb ka selliseid tagasihiodlikke valgukoguseid. Tubli töö!
Muidugi võib MM-i oletus ka paka pidada mis on tõesti usutavam.
oktoober 30, 2008 at 8:43 e.l. #170616Mesku
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4039
30g müüt ilmselt siint võetud.
oktoober 30, 2008 at 8:57 e.l. #170618Alfonze
MemberTsiteerin artiklist:
Ööpäevane valgusüntees on igal juhul ühesugune, olenemata sellest, kas proteiini tarbimine on jaotatud kahe, kolme või üheksa annuse vahel päevas.
tsitaadi lõpp.
Njaa, päris karm põhitõde seal kirjas, seega kui ma kaalun näiteks 90kg ja tarbin 2,5gr valku päevas per kehakilo, ehk kokku 225gr, siis võin vabalt süüa 2x päevas ~115gr valku korraga ja kõik on ok?
Kunagi ammu jäi kuskilt silma selline asi, et keegi küsis, et kui tal valgukogus täis ei tule ja sööks hea meelega hommikul 2 pakki kohupiima 1 asemel, et seda kogust tõsta, siis tehti ta küll igatpidi maha ja öeldi umbes nii, et sa ei saa ju autosse rohkem tankida kui paak mahutab, aga tuleb välja et saab siiski???
Mina isiklikult ühe artikli põhjal muudatusi ei tee toitumises ja järgin ülejäänud 99 artikli järgi talitamist, aga hea oleks siia juurde saada kellegi teadja kommentaar, ROtter, Kalmus, Antson, mida kostate?
oktoober 30, 2008 at 10:47 e.l. #170624jrx
MemberAeglaselt imenduv valk võib kõhus mõnusalt roiskuma hakata, kui seda liiga palju korraga süüa…
Tegelikult on väga lihtne välja selgitada kas ja kuipalju ja millist valku korraga süüa kannatab (imendumise mõttes) – usalda oma nina
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 30, 2008 at 12:09 p.l. #170630Bonsuna
MemberKunagi ammu jäi kuskilt silma selline asi, et keegi küsis, et kui tal valgukogus täis ei tule ja sööks hea meelega hommikul 2 pakki kohupiima 1 asemel, et seda kogust tõsta, siis tehti ta küll igatpidi maha ja öeldi umbes nii, et sa ei saa ju autosse rohkem tankida kui paak mahutab, aga tuleb välja et saab siiski???
Selle autoga oli küll nii lugu, et: “inimene pole auto, et lased paagi täis ja kulutad siis kui vajadus tekib. “
Rasvade suhtes see mingil määral küll kehtib (rasvarakkudest saab seda ka hiljem pikka aega energiaks kasutada aga see pole siiski sama mis vahetult toiduga saadava rasva toime organismile), vähesel määral ka süsivesikute (lühikese ajaperioodi jooksul kasutab organism ära lihastesse ja maksa salvestatud sv-/glükogeenivarud/ , kulutuse kiirus ajaliselt sõltub siis pingutuse intensiivsusest, kuid valke ikka tagavaraks “tankida” ei saa kuidagi.
Arvestades keskmist treenijat siis ei soovitaks kellelgi korraga süüa ühes toidukorras üle 40g valke, see 30 on antud (oletan) mingi keskmise uurimuse põhjal. Mina isiklikult paneks sinna 10g igaks juhuks lisaks. (kui ka ei omasta seda 10g siis läheb see energiaks ümbertöötlemisse niikuinii, kahju väike, vähemalt ei ole puudu) aga süüa sellise idee järgi , et kasvõi kord päevas peaasi , et päeva valgunorm “paaki” suruda on lauslollus. Idiootsus suisa.
oktoober 30, 2008 at 12:15 p.l. #170631Alfonze
MemberJust nii olen ka mina eelnevalt aru saanud, seega ei hakka leiutama
Ja igasugu teooriaid tuleb uksest aknast sisse, kõige mõistlikum ilmselt sellisega edasi minna ja jäädagi, mis konkreetselt endal toimib ja on piisavalt mitmekesine. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.