vigastatud selg
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » vigastatud selg
- This topic has 11 replies, 4 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
bond.
-
AutorPostitused
-
oktoober 26, 2008 at 12:09 p.l. #15388
bond
Membertere,
Olen 20 aastane noormees ja umbes 11 kuud tagasi vigastasin poksitrenni tehes ülaselga, mis valmistas tugevat valu. Praeguseks on valu väheke vaigistunud, kuid väga vähe ja arvatavasti on natuke parem, sest enam ma trenni ei tee. Kui koormust rakendada, lööb jälle valu hullemaks. Ka istmiku piirkonda on “lampi” valud lööma hakanud, mida kohe peale trennivigastust ei esinenud. Trenni tegin ma omal käel ja väga tugevasti. Põhiliselt tõstsin raskusi ja nädalas paar korda poksisin kotti. Nüüdseks on kehakaal 6 kg alanenud ja liikuvus on väga jäik ja valulik. Mida teha, et valud ära kaoksid? Kas on mingisugused harjutusi, või muid võtteid, mis mind jälle terveks teeksid? Kas päris terveks on veel võimalik saada, et trenni teha? Elukvaliteet on väga halb ja tulevik nutune
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mida teha? Ette tänades timo.oktoober 26, 2008 at 12:28 p.l. #170149bumer325i
Memberarsti poole oled ka pöördunud? kui, siis mis nad sulle rääkisid? mis sul prognoositi ka?
oktoober 26, 2008 at 12:46 p.l. #170155gmaster
MemberTean väga hästi, mida tähendab ülaselja vigastus ja olen ise selle ravisse varandusi matnud.
Minu soovitus oleks teha röntgen, võimaluse korral MRT, minna hea kiropraktiku juurde (www.tiitilves.ee)
Veidi aja pärast lisada massaaž, vesivõimlemine (ära alahinda seda!) ja vastav tugevdav treeningkava (näiteks Mark Sermatilt)
Soovin sulle kiiret paranemist!
Kui sulle kuidagi nõu või abi saan anda, anna teada
oktoober 27, 2008 at 7:38 e.l. #170240bond
Membertere jälle

Röndgen mulle juba tehti, aga midagi tarka ma sealt teada ei saanud. Otsest prognoosi ma ka ei tea. Perearst soovitab muudkui fastumit, mis valu ei leevenda. Kas MRT on 100 prot. viis vigastuse olemuse selgeks tegemiseks. Kas sina said vigastusest terveks ja kui kaua sa end ravisid ning kas valu lõi ka alaselja piirkonda? Mis oli otsene prognoos? Kas valud olid tugevad? Kas ujumine teeb head ja mis harjutusi sa mulle soovitaksid. Äitäh!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 27, 2008 at 7:44 e.l. #170242ROtter
Membertere jälle
Röndgen mulle juba tehti, aga midagi tarka ma sealt teada ei saanud. Otsest prognoosi ma ka ei tea. Perearst soovitab muudkui fastumit, mis valu ei leevenda. Kas MRT on 100 prot. viis vigastuse olemuse selgeks tegemiseks. Kas sina said vigastusest terveks ja kui kaua sa end ravisid ning kas valu lõi ka alaselja piirkonda? Mis oli otsene prognoos? Kas valud olid tugevad? Kas ujumine teeb head ja mis harjutusi sa mulle soovitaksid. Äitäh!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Midagi sulle ikka öeldi diagnoosiks.
Kirjelda vähemalt, mismoodi vigastus tekkis, milliste liigutuste ajal valu tekib? Kas valu on kogu aeg, või tekib teatud liigutuste sooritamisel?
oktoober 27, 2008 at 8:27 e.l. #170250bond
MemberPoksides, “tiivaluu” taga, algul oli valu ühelpool, arvasin et lihase rebestamine, kuid aja möödudes läks valu ka teisele poole selga. Poksisin täie jõuga kotti, ilma sooja tegemata ja ruumis oli u. 10 kraadi. Valu tekkib äkilisi liigutusi tehes või siis kui koormust selg saab. Valu jääb suhteliselt kauaks ajaks, enne kui ära kaob, (mitu päeva- oleneb, mida enne teha sai) päris heaks ei lähe. Ka alaselg või istmikusse löövad valud näiteks, kui kükki teha vms.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 27, 2008 at 10:59 e.l. #169888ROtter
MemberPoksides, “tiivaluu” taga, algul oli valu ühelpool, arvasin et lihase rebestamine, kuid aja möödudes läks valu ka teisele poole selga. Poksisin täie jõuga kotti, ilma sooja tegemata ja ruumis oli u. 10 kraadi. Valu tekkib äkilisi liigutusi tehes või siis kui koormust selg saab. Valu jääb suhteliselt kauaks ajaks, enne kui ära kaob, (mitu päeva- oleneb, mida enne teha sai) päris heaks ei lähe. Ka alaselg või istmikusse löövad valud näiteks, kui kükki teha vms.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegemist ilmselt lihase- või närvipõletikuga.
Osta hobusepalsamit apteegist ja määri probleemseid kohti 2X päevas.
oktoober 27, 2008 at 11:07 e.l. #170252gmaster
Membertere jälle
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul oli diagnoosiks fassettliigese sündroom. MRT tegemine kindlasti aitaks rohkem kui ainult röntgen, aga see ei garanteeri midagi.
Ravinud praeguseks 2 aastat. Täiesti terve pole, aga nii hullult ei sega kui enne. Ei hakka sulle lambist harjutusi soovitama, nagu eelmises postituses mainisin, soovitan külastada Tiit Ilvest ja Mark Sermatit.
oktoober 27, 2008 at 11:41 e.l. #170258ROtter
MemberKa alaselg või istmikusse löövad valud näiteks, kui kükki teha vms.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on natukene probleemsem asi.
Aga külasta:
http://www.tiitilves.ee/topic/index.html
ja peaksid kindlasti abi saama.
oktoober 27, 2008 at 2:49 p.l. #170272bond
Membergmaster, kas sul ka nimmepiirkonda valu lõi? Kas vigastusega suutsid trenni teha? Kas saad nüüd tugevat füüsilist tööd teha, ilma et selg pärast ei valutaks? Kui kaua peab umbes arstide vahet sõitma ja kui kulukaks võib ravi kujuneda minimaalselt sinu hinnangul, näiteks kui ma teeksin harjutusi hiljem kodus ja käiksin ujumas?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 27, 2008 at 3:12 p.l. #170273gmaster
Membergmaster, kas sul ka nimmepiirkonda valu lõi? Kas vigastusega suutsid trenni teha? Kas saad nüüd tugevat füüsilist tööd teha, ilma et selg pärast ei valutaks? Kui kaua peab umbes arstide vahet sõitma ja kui kulukaks võib ravi kujuneda minimaalselt sinu hinnangul, näiteks kui ma teeksin harjutusi hiljem kodus ja käiksin ujumas?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nimme ei löönud, aga pinged hakkasid mujale tekkima küll, kui asja vastu võitlema ei hakanud. Pigem saan füüsilist teha kui istuda, just istudes hakkab selg surisema. Mida rohkem investeerid, seda kindlam ja kiirem tulemus on, niiet raha ma sul lugeda ei soovita. Niiet arvestaks esialgu paari-kolme tuhandega kuus (massaaž, magnetravi, kiropraktik, treener, liigeserohud, määrded). Muidugi saab ka vähemaga. Kõige kallim on aga korralik toitumine.
Usun et muutust hakkad juba mõne nädalaga tundma, aga arvesta sellega, et kindlasti on ka aegu, kus kõik ei lähe nii ladusalt.
oktoober 29, 2008 at 9:12 e.l. #170488bond
MemberTänan tarkade nõuannete eest!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.