Alakaal – abi?!
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Alakaal – abi?!
- This topic has 8 replies, 6 voices, and was last updated 19 years, 4 months tagasi by
Ikkreh.
-
AutorPostitused
-
november 11, 2003 at 9:27 e.l. #1536
-aff-
MemberNiih.. Tervist siis kõigepealt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Asi selles.. olen 19a. kaalun 56.6 kg

Pikkust on 1.76
Rinnalt surun 98.2% kehakaalust, füüsiliselt olen suhteliselt heas vormis, tegelen motokrossiga jne. Üldse suur spordi fänn.. (ei tea kas kasulik info nüüd aga noh… äkki aitab)
Nüüd siis 4 kuud olen käinud jõusaalis (aktiivselt) Olen püüdnud meeletult toituda, tabin ka proteiin no1-te. Aga kaalus juurde võtsin umbes-täpselt 1kg.. Nooo mai saa aru, mida peaks ette võtma?!
Välja näen nagu miniatleet.. fuhh vastik
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Niih.. igast soovitused ja nõuanded teretulnud!
Kõike nõus proovima, välja näha nagu hõlekõrs on ka jama ju!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 11, 2003 at 11:39 e.l. #34556aimar
MemberMa ei ole ekspert, kuid tean seda probleemi. Keha tüüpe on erinevaid. Üldiselt on kahte tüüpi inimesi. Esiteks need, kes peavad kehakaalu hoidmiseks toidusedelit vähendama, teised peavad jällegi rohkem toituma, et mitte kokku kuivada.
Informatsiooni kehakaalu tõstmiseks on vähe. Reeglina leiad ikka kaalujälgijatele mõeldud alandamismeetode. On mitmeid soovitusi, tihti ei ole sellest abi. Arvan, et ei ole ka suurt põhjust muretseda.
Paar aastat tagasi suutsin jõusaali, toitumise ja distsipliiniga enda kehakaalu tõsta 62lt 72le. Siis jäin haigeks ja kaotasin ca 7-8 kilo kahe kuuga. Tänaseks olen loobunud paranoilisest kehakaalu tõstmisest ning arendan pigem endale omase kehakaalu ja jõunäitajate suhet. Tänu sellele näen ka hea välja – kuigi olen ikka ca 62 kilo.
Mis on oluline:
1) Ära tarbi alkoholi üleliia. Peojärgsel päeval kaotad meeletult kilosid.
2) Ära sutiseta. Ma ei tea kuidas, kuid see vähendab kaalu. Tõenäoliselt söögiisu ja toidu imendumise kaudu.
3) Kui oled tõesti pühendunud jõusaalile, siis jätka Proteiini tarvitamist. Mina võtan ka kreatiini – pikemas perspektiivis tõstab see vähehaaval sinu kilosid. Lihas läheb ümaramaks ning kondid ei paista enam välja. Siis sa enam ei näe välja kõrend vaid heas vormis sportlane.
4) Väga olulise osa massist on jalalihases. Treeni rohkem jalga.
5) Söömise jälgimisest pole kasu. Söö seda mis meeldib, kuid ära liiga tee. Kalorite jälgimine ja valgurohke toidu söömine on ka kasulik. Mina ei jõua palju süüa, seetõttu pean toidu ja kalorinormi täitmiseks sööma tihedamini.
6) Vähem stressi. Mina töötan arvutiga – kas peaksin olema paks ja patsiga? Olen küllalt närviline ja emotsionaalne inimene. Arvan, et mida rahulikum inimene on, mida vähem stressi ta omab, seda parem on tema seedimine ja seda vähem ta kulutab kaloreid tööajal.
7) Kõige selle tegemine nõuab distsipliini. Kõhna kehatüübiga inimene kaotab peale trenni tegemist ja harjumuste muutmist üsna pea oma kehakaalu. Täpselt nagu on pakude inimeste puhul
Arvan jätkuvalt, et Sinul ei tasu kehakaalu pärast muretseda niikaua, kui See pole haigus. Muretsemine on juba liigne stress.
november 12, 2003 at 12:10 p.l. #34557Tomcat
Memberpole ka mingi ekspert, aga kuna endal sarnane probleem ja natuke juba vaeva nähtud, siis pakun lihtsalt puht isiklikud ja subjektiivsed tähelepanekud, kuigi eelmises vastuses oli kõik hästi ära seletatud.
Olin 185 cm juures 68kg, tundub umbes samasugune masendav suhe olevat nagu sul. See et sa nelja kuuga ainult kilo juurde said on muidugi eriti kurb näitaja alguse kohta. Järelikult pead lihtsalt kuskil midagi valesti tegema. Ise suutsin esimese kahe kuuga 4 kilo teha ja poole aastaga 7kg. Siis läks asi raskeks ja on siiamaani raske:)
Igatahes… vaata oma toidukogused megatäpselt üle, et nt:
kui sa enda arvates võtad küll proteiin nr 1-e, piisavalt, siis veendu, et tõepoolest võtad piisavalt. Mul oli nt mõõtelusikas, kuhu väidetavalt pidi minema 25g, läks aga 15g ja nii võtsin tükk aega vähem kui arvasin. Vaata nt seda, kas äkki toitu valmistades võib kaduda liiga palju toitained (a’la igasugused liha praadimised jne teevad su potentsiaalsest 30g valgust võibolla hoopis 24g).
Kindlasti võta proteiini koos mingi süsivesikuga, kui sa seda ei tee. nt Banaan või lihtsalt glükoosibulber. Ise proovin hetkel suhkruga, tundub toimivat.
kontrolli kas sööd ikka piisavalt sageli. Sa ei öelnud oma menüü kohta midagi täpsemalt, nii et võibolla korrutan mõttetult asju, mida juba tead, aga igaks juhuks. vt punk 5) eelmisest vastusest. Süüa tihedamini. Koos valgusheikidega 6 korda päevas miinimum. Ehk siis neli korda päevas tavasööki ja kaks korda valku. Juurviljad ja puuviljad ja muu vitamiinirikas asi on kerge ununema. Kindlasti süüa. Ainult kartulist ja lihast ei piisa, kuigi neid peab kõvasti sööma:)
Vett juua saglei ja rohkesti
Treeningu koha pealt: kas äkki teed liiga palju? Liiga palju ja liiga sageli. Ei lase lihasel kasvada. Kulutad muu sporditegemisega (motokross?) liiga palju energiat ära ja jälle pole mille arvelt kasvada?
Ega nii ei saagi täpselt õiget abi anda, ainult soovitused ja tegelikult ei ole ma ikak õige mees targutama, aga äkki oli abi. Ole kriitiline. Otsi viga. Kuskil peab see olema. Arvatavasti oled sa tõesti nende õnnetute hulgas, kes raskelt kasvavad, aga see ei tähenda, et üldse kasvada ei saa. Lihtsalt peab kõvasti vaeva nägema. Seda väidan julgelt oma kogemusest. Kui trenn oli esimesel kohal elus, päevad sai veedetud sellega, et tegin süüa ja puhkasin, siis tuli kaalu ka, niipea, kui enam maksimumi ei andnud jäi kasv kinni. Ehu igaljuhul
november 12, 2003 at 12:56 p.l. #34558M.M.
MemberOma kogemuste põhjal võin öelda, et tegu on suure tõenäosusega vales toitumises ja ületreeningus. Põhiline algajate viga on ületreening ja rõhku ei panda õigele toitumisele (sagedus, toitainete sisaldus jne.) Treenisin ise koos samas saalis ühe noormehega 3 aastat järjest, kelle kaal ei tõusnud kilogi , pärast eratundide võtmist kaal tõusis poole aastaga 5-7 kilo. Vaatasin enda treeningpäevikut, esimesel aastal kaalu tõus 9-10 kilo Fred Antsoni käe all.
november 12, 2003 at 7:57 p.l. #34559-aff-
MemberNuunii.. suured tänud kõigile, sain palju targemaks.
Aga siit veel mõndagi, mis võib aidata teil mind aidata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ommiku läheb pool kaussi kaerahelbe putru koos maasikamoosiga, kohvi. Koolis 4 hamburgerikuklit + pakk juustu… hea kui 3 kuklit päevajooksul sisse vägistan. Siis kodus näksin igast asju mis kätte leidub
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Õhtul korralik sööma.. liha/kala , kartulid/makaronid, salatid asjad.. piima.. aha piima läheb ikka pakk päevas. nu ja siis protein1 peale trenni ja õhtul.Hmm… trenni tegin edasijõudnute kavajärgi jaotatuna kaheks. esmasp ülakeha, teisip alakeha, kolmap ülakeha, neljap alakeha jne.. aint pühap on paus. Ennem oli kolmap ka paus aga see tundus liiga lofka.
Iseenesest on tulemusi juba silmagagi näha, lihased arenevad aga vot ei saa aru mille arvelt.. kus see kaaal jääb?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas tunda ära ületrenni… ning kindlasti oskate välja tuua 101 viga mis ma toitumisel valesti teen, kõik abi teretulnud!
Söögiga ei saa eriti palju mängida ka ses suhtes, et kool ja värk ning tõesti hea kui saab uksehoidjaga kaubale, et näed vaja süüa ostma minna.. :
november 13, 2003 at 8:55 e.l. #34560Tomcat
MemberToitumine tundub nagu olevat… arvuta valgud, süsivesikud ja rasvad igaks juhuks üle, aga muidu tundub OK.
Kava koha pealt niipalju, et vaatasin, et asi Ott Kiivika tehtud, nii et ei julge kobiseda eriti:), aga proovi vähem teha. Võibolla pole see lihtsalt sinu jaoks. Proovi julgelt kord nädalas lihasgruppi teha. Ma ei tahaks näiteks mõeldagi, et käin kuus korda nädalas trennis ja teen kolm korda lihasgruppi nädalas. Ära muretse sellepärast, et liiga lofka. Nagu M.M. ütles ja teda sa võid juba uskuda, on algajate suurim viga ületreening. Inimesed, kes kunagi kangi pole tõstnud, arvavad, et lihas kasvab selle arvelt, et kogu aeg tõstad, aga see ei ole nii. Kui sa pole veel lihaste kasvamise üldist põhimõtet selgeks teinud, siis uuri seda natuke. Saad aru, et pole vaja kogu aeg kang käes ringi käia. Erinevatest arvamustest on jäänud mulje, et lihas kasvab umbes 4 päeva, Kui korralikult teha, siis peaks nädalas 1 korrast küll olema. Mitte ainult ei lase see lihasel rahulikult kasvada, aga see hoiab ka energiat kokku, mida läheb kasvamiseks vaja.
Ja kui sa seda veel teinud ei ole, siis loe… seda foorumit , artikleid, jne. Ürita aru saada kogu sellest teemast ja pane see enda konteksti. Oht on muidugi, et saad millestki hoopis valesti aru, aga ei usu seda eriti.
Ja mõne treeneriga tasuks ka ikka rääkida, kui see võimalus on
PS ja ületreeningut võib näiteks selle järgi ära tunda, et arengut ei ole:)
november 13, 2003 at 1:21 p.l. #34561-aff-
MemberArengut on…
november 14, 2003 at 5:31 p.l. #34562spirit
Member9. klassis terviseõpetuses sai vist õpitud yletreeningu tunnused: 1. tunne et sa ei taha trenni teha, trenn tundub kohustusena jne. 2. yleyldine jõuetustunne pikemat aega 3. käte värisemine (rohkem võrreldes normaalsega) või lihaste tõmblemine trennivälisel ajal.
aga muidu kuskil webil kirjtas et sinu suguse kehatyybiga inimesed peaksid kõvasti rõhku panema ikka laiahaardelistele (?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) harjutustele. noh kykk, jõutõmme ja rinnalt surumine ma mõtlen
sellistele asjadele nagu näiteks trapetsile harjutused ei tasu algul kyll aega kulutada. eks targemad kommenteerivad 
ja siis see ka et söö rohkem, sul pole tõenäoliselt karta et rasva hakkaks kuhugi kogunema (kiire ainevahetus). igaks juhuks võid ju nt kõhu pealt jälgida seda ka, sinna ladestub rasv 1.sena
oktoober 2, 2006 at 9:51 p.l. #91765Ikkreh
MemberSöö rohkem kui kulutad! Lihtne. Proovi igal võimalusel kui saad midagi näksida. Päevas peaks olema vähemalt 4-5 söögikorda, väiksed näksid vahele. Söö valgurikast toitu, pudrud, juust, kohupiim, jogurt jne.
Ise ennem sõin kõike mis juhtus, nüüd enne kui ostma midagi hakkan vaatan enne millel jälle rohkem toitained saaks jne. Ja kava tundub sul küll liiga ränk. Kui alles alustasid peaksid ikka 2-3 kuud tegema algajate kava järgi, et lihased saaksid n.ö stardilaksu. Ise teen 3 korda nädalas ja tundub piisav olevat, kui nädalas teed 6 korda ja 1 päev puhkuseks siis on asi ikka väga valesti, lihased vajavad puhkust ja kõige parem olekski kui käiksid ülepäeva. Enda seis tundus ka saalis käima hakates lootusetu, kuid nüüd on kihk suurem ja kohe kisub sinna saali poole
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja ka tulemused on näha:)Nii et jah, korrasta oma kava ja mõtle toitumise peale!
Edu!

-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.