Trimmis kehal kaalu langetamine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Trimmis kehal kaalu langetamine
- This topic has 14 replies, 7 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
oktoober 23, 2008 at 11:34 e.l. #15353
Anonüümne
GuestTere!
Küsimus järgmine, kuidas saaks langetada paari kilo võrra kehakaalu, kui ükski nö rahvatõdemus kaalulangetamisel ei kehti.
Olen 167 cm, 58 kg. Mõõdukat trenni teinud viimased 8 aastat. Treenima hakates 8 a tagasi, langes kaal 64 kg 56kg, tundsin end väga hästi. Nüüd aastatega (ka lapse sünd siia vahele jäänud) on 2 kg juurde tulnud, lisaks kõigub mul kaal suvel ja talvel paari kilo võrra.
Kõiks soovitused, mida teistele annan, ei kehti minu enda peal ja ükski ajakirja soovitus “kuidas vabaneda paarist lisakilost” ei aita.
Ma teen keskmiselt 4 trenni nädalas – 2 korda 1 h sörki, 1 kord 1,5 h kiire kepikõnd või hantlitega kõnd, rulluisutamine vm natuke jooksmisest kerge trenn ja 1 kord bodupump.
Söön normaalselt võib öelda. Hommikuti kaerahelbepuder ja leib juustu-tomatiga, lõunal kerge salat, natuke kana või kala juurde, õhtul pigem puuvilju, juurvilju ja kodujuustu. Vahepealseteks näksideks on kuivatatud puu-ja juurviljad, magusaisu püüan rahuldada samuti hommikuti.
Loomulikult on ka minul nö rööpast välja päevi, mil söön paar tükki kooki ja õhtu peale joon ära pudel veini, aga seda mitte tihti. Ma ei söö liha, rammusaid piimatooteid ega muud mittesoovitavat.
Ilmselt on minu organism harjunud trennikoormusega ja pideva kalorijälgimisega.
Alla olen võtnud suvel, mil liigun väga palju ja pole aeg süüa – pigem olen näljas, võib öelda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ootaks soovitusi, kuidas ikkagi normaalselt või vähe süües oma kahest kilost lahti saada. Nende kilodega ma sõbraks ei kavatse saada, ärge küsige, miks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh!
oktoober 23, 2008 at 11:43 e.l. #169894ROtter
MemberTere!Küsimus järgmine, kuidas saaks langetada paari kilo võrra kehakaalu, kui ükski nö rahvatõdemus kaalulangetamisel ei kehti.
Söön normaalselt võib öelda.
Tee siis vastupidi nö rahvatõdemustele, hakka sööma “ebanormaalselt” – vähem süsivesikuid, vahepalad puuviljadest menüüst välja ja head rasvad (avokaado, kookos, kalaõli, hapukoor) asemele.
oktoober 23, 2008 at 12:03 p.l. #169895naissfeiss
MemberSoovitaks tellida toitumiskava, kui on piisavalt soovi ja tahet kaalu langetada ja kui enda proovitud meetodid ei tööta. Liigsed süsivesikud puuviljadest ning rasvade ja valgu ebapiisav kogus raskendavadki kaalu langetamist. Nälgimine on ka väga halb, keha läheb säästurežiimile. Rasvade puudumisest tekivad hormonaalhäired ja muud jamad. Liha ja rammusad piimatooted on väga head, neis on vähe süsivesikuid. Süsivesikuid peaksidki sa palju rohkem kartma, kui rasvu ja valke.
Teade ju on, et süsivesikuid kasutatakse ainult energiaks. Kusagilt lugesin, et kui panna keegi üksikule saarele elama ja talle ei anta ühtegi süsivesikuid, siis ei juhtu temaga midagi. Esimesed probleemid tekivad kiudainete, vitamiinide ja mineraalainete puudusest, mis on enamasti süsivesikuterohketes puuviljades, teraviljades, köögijilvades ja juurviljades. Aga iseenesest süsivesikute puudumisest ei juhtu midagi, need on kehale lihtsalt lisaenergiaallikaks või siis põhienergiaallikaks, sõltuvalt toitumisest. Kui keha on säästurežiimil ja sa annad talle ainult energiat, mis sa arvad, kuhu see läheb? Muidugi ladestatakse see rasvana. Mitte küll kõik, aga osa kindlasti.
Point on selles, et ma soovitaksin vähendada süsivesikute hulka ja suurendada valkude ning rasvade hulka.
oktoober 23, 2008 at 12:18 p.l. #169896oktoober 23, 2008 at 1:13 p.l. #169897FG
MemberHmmm… Tundub põnev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Kas keegi siinolijatest on seal käinud? Muljed? Tulemused?
oktoober 23, 2008 at 2:51 p.l. #169903Annika Pärtel
MemberTee siis vastupidi nö rahvatõdemustele, hakka sööma “ebanormaalselt” – vähem süsivesikuid, vahepalad puuviljadest menüüst välja ja head rasvad (avokaado, kookos, kalaõli, hapukoor) asemele.Tahtsin just hakata sama kirjutama…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mainiks veel, et piisavalt häid rasvu süües magusaisu ei tekigi, seega jääb kuivatatud puuviljade teema üsna valutult unustusse…
oktoober 23, 2008 at 3:13 p.l. #169905ROtter
MemberTahtsin just hakata sama kirjutama…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mainiks veel, et piisavalt häid rasvu süües magusaisu ei tekigi, seega jääb kuivatatud puuviljade teema üsna valutult unustusse…
… ja varsti tunduvad jogurtidki ülemäära magusatena.
oktoober 23, 2008 at 3:19 p.l. #169906Annika Pärtel
Member… ja varsti tunduvad jogurtidki ülemäära magusatena.Muidugi, maitsetu kohupiim on ju isegi hea! Või kodujuust! Paned veidi soola, pipart, tilli sisse, mingit rohelist ka kõrvale, ongi mõnus toiduke valmis…
oktoober 23, 2008 at 3:21 p.l. #169908matti
MemberA mis siis kui ei tundu miski magus? Ma panen näiteks tassi 5 lusikat suhkurt ja isegi see ei tundu teab kui magus
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2008 at 3:42 p.l. #169914Annika Pärtel
Memberkrt sama siin. kui magusat vahel söön siis korralikult. eile näiteks leidsuin poest uue kondentspiima ja sõin terve kilose purgi korraga ära. kui sokolaad või jäätis siis ei saa enne lõpetada kui suur tahvel söödud soksi või kilo jäätist otsasNo ja eeldatavasti sa järgmine päev sama ei korda siis? Isu tuleb muidugi täis süüa ja korralikult, aga tuleb teada, kuidas ja MILLAL seda teha.
oktoober 23, 2008 at 3:45 p.l. #169917Annika Pärtel
MemberMa ei söö liha, rammusaid piimatooteid ega muud mittesoovitavat.Ma ei söönud kunagi liha pea 2 aastat, samuti tarbisin samaaegselt rasvatuid piimatooteid. Trennisin umbes samapalju kui Sina. Tulemuseks oli kohtustuslikku tervisekontrolli minnes arsti hirmunud pilk, kui hemoglobiin näitsas 90- et kas ma tunnen end ikka hästi? Liha on üks tähtsamaid raua- allikaid, asendamatu treenijale, samuti muna. Neist ära kindlasti loobu, kui pole just väga mõjuvat põhjust!
Hetkel sa siis ei söö piisavalt häid rasvu? Sest alles täna kirjutasid sellise lause: “Oeh, saaks kah juba… suure kausitäie vaniljejäätist maasikate, mõnusalt veniva karamellikastme ja pähklitükikestega, Rafaello komme, kondentspiima täidisega küpsiseid, suitsujuustu…mmmmmm……”(Ja ära loe siit jälle ei tea mida välja, see on kõigest küsimus
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Ma oma isiklikku hetketoitumist ei võrdleks teadaolevatel põhjustel küll küsija omaga….
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2008 at 5:09 p.l. #169912PT London
MemberHmmm… Tundub põnev
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .
Kas keegi siinolijatest on seal käinud? Muljed? Tulemused?
Mina olin seal treener ja panin toitumise paika. 3 naist oli k6igil kukkus 4 kg ja kaal pysib siiani, yx neist on mu klient. Sooritus paranes k6igil kui l6pus tegime fyysilise j6u/vastupidavuse testid, mis alguses madalamad olid! See mis seal kirjas, vastab t6ele ja tulemus garanteeritud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2008 at 6:48 p.l. #169930FG
MemberMina olin seal treener ja panin toitumise paika. 3 naist oli k6igil kukkus 4 kg ja kaal pysib siiani, yx neist on mu klient. Sooritus paranes k6igil kui l6pus tegime fyysilise j6u/vastupidavuse testid, mis alguses madalamad olid! See mis seal kirjas, vastab t6ele ja tulemus garanteeritud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Peab vist ka ära proovima siis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .oktoober 24, 2008 at 6:34 e.l. #169978jrx
MemberIntensiivsel töö- JA trenniperioodil sain ma üritades rasvarohkelt toituda sellised cravingud, et lõpuks sõin IGA PÄEV ca 200g shokolaadi ja muud mõttetud.
Tuues menüüsse tagasi puuviljad ja mõned magusad piimatooted olen asja taas kontrolli alla saanud.
oktoober 24, 2008 at 6:55 e.l. #169979ROtter
MemberIntensiivsel töö- JA trenniperioodil sain ma üritades rasvarohkelt toituda sellised cravingud, et lõpuks sõin IGA PÄEV ca 200g shokolaadi ja muud mõttetud.Tuues menüüsse tagasi puuviljad ja mõned magusad piimatooted olen asja taas kontrolli alla saanud.
Ilmselt su toitumine ei olnud piisavalt tasakaalus – toiduga pead saama nii valku, rasvu kui ka süsivesikuid. Midagi ei saa nendest päris välja jätta, peab leidma lihtsalt õiged kogused, mis on varieeruvad, sõltuvalt füüsilisest koormusest,jne.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.