kaal seisab
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » kaal seisab
- This topic has 9 replies, 6 voices, and was last updated 17 years, 3 months tagasi by
daman.
-
AutorPostitused
-
oktoober 15, 2008 at 7:12 p.l. #15268
internete
MemberTere! Olen 19a, ning ei ole kigi sportlik inimene, ning alustasin neli nädalat tagasi trenni ja tervisliku toitumisega.Nimelt teen trenni viis korda nädalas käin jooksmas ( u 3,5 km, 30min) ning sõidan igapäev 20-25km trenazööriga(ratas),ning igapäev õhtul 100-120 kõhulihast.Kui trenni alustasin siis oli kaal 76-77kg vahepeal, nüüdseks on 72kg, kuid see 72kg tuli esimese kahe nädalaga,kuid nüüd on kaks nädalat kaal aind seisnud.Kas ma teen midagi valesti,et kaal ei liiigu grammigi?Plaan on alla võtta 10kg ehk 60kg.
oktoober 15, 2008 at 7:45 p.l. #169106hehee
MemberKas ma teen midagi valesti,et kaal ei liiigu grammigi?Järelikult. Tervisliku toitumise pähe propageeritakse igasuguseid imemenüüsid, kirjuta siia üles, milline on Sinu nägemus sellest (mida, kui palju ja millal sööd). Samas soovitan aeroobse kõrval ka jõutrenniga alustada – väga tõhus rasvapõletaja.
oktoober 15, 2008 at 8:06 p.l. #168375builder
Memberjooks 30 minti nats vähe,saan aru et tüdruk oled? (30 minti 3,5 kilti annab ikka joosta) aru ei saa,kas teed jutti siis trenazööril kah? jupitada nojah…….. tee üht asja ikka korralikult. 20 mindiga sa ei tee muhvigi . noh köhulihased need jah on alati asja ette. ja toitumine kah arvata käest läinud,muud viga polegi vast. möni targem voiks parandada. jöusaal veel otsa soovitati ,noh ,ma ei tea ,paljud naised kardavad lihaskudede kasvu
oktoober 16, 2008 at 4:14 e.l. #169126hehee
Memberjooks 30 minti nats vähe,saan aru et tüdruk oled? (30 minti 3,5 kilti annab ikka joosta) aru ei saa,kas teed jutti siis trenazööril kah? jupitada nojah…….. tee üht asja ikka korralikult. 20 mindiga sa ei tee muhvigi . noh köhulihased need jah on alati asja ette. ja toitumine kah arvata käest läinud,muud viga polegi vast. möni targem voiks parandada. jöusaal veel otsa soovitati ,noh ,ma ei tea ,paljud naised kardavad lihaskudede kasvu
oktoober 16, 2008 at 5:55 e.l. #169128Alfonze
MemberEks jah jooksmine on selline asi, et kohe laksust suht keeruline, aga pool h on juba päris ok. Kõik ikka kinni toitumises pakun.
oktoober 16, 2008 at 6:39 p.l. #169230internete
Membertüdruk olen siiski jah.. ratast sõidan paari minutiliste pausidega 20-25km.ning joosta tõesti on alguses raskem joosta rohkem kui 30mintutit,kuid kindlasti hiljem jooksen kauem ja rohkem.. söögi kohta oskan nii palju öelda, et piiran kaloreid ning söön hommikul kaerahelbe putru, ning söön toorsalateid.kuid tänasest hakkasin kasutama GNLD toidulisandeid ja ostsin apteegist ka Apple cider tabletid.Ei tea kas abi on, aga eks seda kahe kuu pärast näha ole;)!
oktoober 16, 2008 at 9:20 p.l. #169248ion
MemberEsiteks, keha ei ole staatiline süsteem. Keha reageerib erinevatele muutustele. Kulutad küll aeroobse tegevuse käigus kaloreid, kuid samas muutub keha ka ökonoomsemaks. Minu isiklik arvamus – aeroobne sport on kaalulangetamisel ülehinnatud.
Teiseks, keha ei saa ühtlaselt koormust. Kulutad energiat põhiliselt läbi jalgade töö. Kõht saab ka ilmselgelt liiga suurt koormust. 2-3 x nädalas oleks max. Lisaks on vigastuse ja seljavalude oht. Proportsioonis kõhu trenniga tuleb treenida ka alaselga. Esmane kaalulangus ei toimunud kindlasti mitte ainult rasvade arvel. Samal ajal kaotasid ka lihast, olles alakaloraazil. Teatavasti lihased aga põletavad rasva. Seega keha võime energiat kulutada vähenes.
Kolmandaks, tervislik toitumine ei ole defineeritud läbi toorsalati vaid tähendab siiski tasakaalus toitumist. Mida rohkem sa piirad rasvade tarbimist ja üldse kaloreid seda rohkem keha üritab seda vähestki, mida toiduga saad, talletada. Taas keha muutub ökonoosemaks.
Tõenäoliselt treeningu iseloomus ja vales toitumises kaalu paigalseisu põhjus ongi. Keha lihtsalt reageeris sinu tekitatud kriisile.
Soovitus oleks:
Koormust kogu kehale. Peale jalgade ja kõhu on veel selg, rind, õlad, käed … kuluta kaloreid kogu kehaga. Sellega tõstad kõikide lihaste toonust. Lihased moodustavad arvestatava osa “rasvapõletusaparaadist”, kasuta seda enda huvides ära! Kuna rannahooaeg on alles mägede taga, siis kuni jõuludeni tegele pigem oma rasvapõletusaparaadi arendamisega ja ülejäänud 5 kuud on piisav aeg, et võtta alla 10kg tervislikult (=0,5kg nädalas). Aeg võib tunduda pikk, kuid vastasel juhul, kaotad suure tõenäosusega veel lihast, keha muutub veel ökonoomsemaks. Ebatervislikult kaalu langetades saavutaad lõpuks jojo efekti, mis lõpeb kokkuvõttes hoopis kaalu tõusuga või siis järjekindlalt kaloreid vähendades loogiliselt …. keha hävinemisega.
Peale soojendust ja enne aeroobset trenni tee jõuharjutusi kogu kehale. Samas ära alahinda ka venituste mõju lihaste verevarevarustusele.
Aeroobse osas soovitaks pigem intervalltreeningut (= HIIT).
Kui jõusaali kasutamise võimalus puudub siis ka kodustes tingimustes ja väheste vahenditega on võimalik peaaegu edukalt treenida.
Suvalistele toidulisanditele kulutamise asemel investeeri pigem kvaliteetsesse toitu.
Kui tavatoidust vajalikke vitamiine, mineraale ja rasvhappeid kätte ei saa siis esmajärjekorras Omega3, vitaaminid ja mineraalid, seejärel alles erinevad rasvapõletajad ja lisaefekti tekitajad.
Tubli, et hommikuti vähemalt sööd. Samas ilma toitumise üldpildita on raske, midagi öelda. Analüüsi oma terve päeva toitumist ja vaata, millises vahekorras valgud/rasvad/süsivesikud on ja kas need on eesmärkidega kooskõlas.
oktoober 17, 2008 at 7:58 e.l. #169260internete
MemberAitäh vastuse eest, kuid millised peaksid olema need harjutused mis hõlmaksid kogu keha? Kodus oleks mul võimalik teha hantlitega ja kummilindiga, muid koduseid abivahendeid kahjuks ei ole.
oktoober 17, 2008 at 7:59 e.l. #169261Alfonze
MemberÜldiselt jah, reegel lihtne, kui kaal ei lange ja rasva kehal veel on (kui rasvaprotsent juba vägamadal, siis ilmselt keerulisem see viimane maha saada, tuleb seda kulutamise ja tarbimise suhet veel enam muuta), siis on järelikult tarbitav energiahulk ikkagi suurem või võrdne kui kulutatav. Mul ka mitmeid kordi olnud seisak, kuid kui muuta toitumist või tõsta trennikoormust, on kohe muutus tulnud.
oktoober 17, 2008 at 8:35 e.l. #169262daman
MemberHantlite ja kummilindiga saab absoluutselt kõik kehaosad läbi teha, tasub siin fitness.ee lehel ainult harjutustepank avada.
AutorPostitusedViewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)- You must be logged in to reply to this topic.