Skip to main content

Lihaskava

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Lihaskava

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    ilmateade
    Member

Tere, mis arvate, mida muudaksite ja nii.?

Esmaspäev – Rind, biitseps, triitseps, õlg

Kolmapäev – Käärkükk, tavaline kükk, säär istudes pingil

Reede – Selg: sõudmine, plokil rinnale tõmbamine

Seeriate arv jääb kuhugi 3me 4ja kanti ning kordusi kuskil 6-7.

joker
    Member

Palju lihtsam on võtta alltoodud lingilt kava, mis on koostatud profesionaali poolt ja kogu energia, mis mõtlemisest üle jääb suunata treeningutesse http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…mp;bot=bot.lime

gmaster
    Member

Jep, mõlemad kolmepäevased kavad on väga head:)

extrance
    Member

Jah mina valiks isiklikult 3 päevastest kavadest selle teise kava, ehk siis:

1. päev: Rind, õlg, triitseps, kõht

2. päev: Reied, säär, alaselg, kõht

3. päev: Selg, trapets, biitseps, kõht

Siiamaani olen teinud biitsepsit rinnapäeval ja triitsepsit selja päeval, aga nüüd muudan ringi ära, nii nagu selles eelpool olevas kavas on. Mitte, et areng kehva oleks, aga biitseps võiks küll märksa parem olla. Äkki see aitab, kui nii biitseps kui triitseps kord nädalas korralikult läbi teha. Ennem olin kuulnud, et väikeseid lihaseid võiks 2 x nädalas teha, aga noh proovin siis x nädalas tegemist. Siis lihasel aega rohkem taastuda kah.

Grizly
    Member

Jah mina valiks isiklikult 3 päevastest kavadest selle teise kava, ehk siis:

1. päev: Rind, õlg, triitseps, kõht

2. päev: Reied, säär, alaselg, kõht

3. päev: Selg, trapets, biitseps, kõht

Siiamaani olen teinud biitsepsit rinnapäeval ja triitsepsit selja päeval, aga nüüd muudan ringi ära, nii nagu selles eelpool olevas kavas on. Mitte, et areng kehva oleks, aga biitseps võiks küll märksa parem olla. Äkki see aitab, kui nii biitseps kui triitseps kord nädalas korralikult läbi teha. Ennem olin kuulnud, et väikeseid lihaseid võiks 2 x nädalas teha, aga noh proovin siis x nädalas tegemist. Siis lihasel aega rohkem taastuda kah.

PS ! Biitseps kasvab veits rohkem kui käe ülejäänd osa ka teha, sinna alla käib siis see randme ja küünarnuki vaheline ala.ehk siis rohkem grippi ja ka suurem biits,või nii vähemalt artiklites väidetakse.

whitesox
    Member

Aga mis te sellest esimesest nelja päevalisest kavast arvate? Mis plussid ja mis miinused selle juures?

Aga mis te sellest esimesest nelja päevalisest kavast arvate? Mis plussid ja mis miinused selle juures?

Kui on aega käia, siis on see variant parem, kus on lihasgrupid jaotatud rohkematele päevadele – jõuad paremini keskenduda ning intensiivsuse arvelt ei pea koonerdama.

whitesox
    Member

Ma teen kodus hantlite kangiga kõik, mis kavas kirjas. Trenažööri harjutused asendan lihtsalt hantlite omadega. On see okei?

daemonium
    Member

Ma teen kodus hantlite kangiga kõik, mis kavas kirjas. Trenažööri harjutused asendan lihtsalt hantlite omadega. On see okei?

hantlite kangiga

vabandan oma ignorantsust – a mis elukas too on,

Samakamees
    Member

Kui on aega käia, siis on see variant parem, kus on lihasgrupid jaotatud rohkematele päevadele – jõuad paremini keskenduda ning intensiivsuse arvelt ei pea koonerdama.

Oleneb inimesest. Mul on aega küll , aga 3-4x nädalas on minu jaoks vast kõige efektiivsem

M.M.
    Member

Üks kord nädalas ühte lihasrühma treenida algajal, kellel kogemuste pagas, pingutus ja harjutuste kogus on kesine, ei anna ehk seda oodatud tulemust. Arvan, et optimaalne on võtta kesktee – treenida ühte lihasrühma 3 korda kahe nädala jooksul, ehk iga 4-5 päeva tagant. Sellel juhul on kindlustatud edasiminek ja ületreenituse oht on sellel juhul madal.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.