Valu vöökohas-alakehas-kubemes,kühmud, kubemelihase venitus-vigastus, kubemesong, song. Ja EV meditsiin
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Valu vöökohas-alakehas-kubemes,kühmud, kubemelihase venitus-vigastus, kubemesong, song. Ja EV meditsiin
- This topic has 91 replies, 47 voices, and was last updated 13 years, 8 months tagasi by
Aas21.
-
AutorPostitused
-
aprill 13, 2005 at 5:03 p.l. #15187
erko87
MemberKas kükist võib kubemesonga saada ja kua peale oppi ei tohi treenida?
aprill 13, 2005 at 5:34 p.l. #51710ROtter
MemberSonga tekkepõhjusteks loetakse tegureid,mis kõhuõõne siserõhku suurendavad nt.raskuste tõstmine,raske sünnitus,kõhupressi rakendamine kroonilise kõhukinnisuse korral jne.Et tüsistusi vältida,vajavad kõik songad kirurgilist ravi.Songade tekkimist aitab vältida ülirasketest pingutustest hoidumine,tõstja vöö kasutamine,kõhulihaste tugevdamine,õige tehnika säilitamine kükkimisel.
Kaua peale op.trenni teha ei või – seda ütleb kirurg peale op.sõltuvalt opi tulemustest.
aprill 14, 2005 at 9:33 e.l. #52106erko87
MemberAitäh
aprill 14, 2005 at 9:20 p.l. #52148St
MemberOldMan-iposti viimane rida oli vägga õige ja on indiviiditi erinev. Minul õnnestus song sebidqa suusaavariis eks ma peale seda olin mingi 6 kuud ilma suuremate pingutusteta ja vältisin rasket tööd ja muid tegureid, mis mõjutasid mind halvas mõttes. Ise kahjuks ei mäleta kui kaua arst keelas mul raskusi tõsta.
aprill 15, 2005 at 5:51 e.l. #52151MEE
MemberKes sõidab auto puu otsa, kes läheb mootorrattaga lendama a mõni mees suudab suuskadega avarii teha (Y) –> see on oskus:D
mai 21, 2005 at 6:13 p.l. #54479erko87
Memberkas kubemesongaga võib trenni teha???
mai 21, 2005 at 6:33 p.l. #54481ROtter
MemberSongade puhul on võimalik üks ohtlikumaid tüsistusi – songa pitsumine.Seda iseloomustab äkiline tugev valu songa piirkonnas, songa suurenemine, valulikkus kompimisel, iiveldus, oksendamine.Hiljem tekivad üldised intoksikatsiooninähud ja kui operatsioon hilineb,võib haigus lõppeda surmaga.
mai 21, 2005 at 9:36 p.l. #54492Acid
MemberSongade puhul on võimalik üks ohtlikumaid tüsistusi – songa pitsumine.Seda iseloomustab äkiline tugev valu songa piirkonnas, songa suurenemine, valulikkus kompimisel, iiveldus, oksendamine.Hiljem tekivad üldised intoksikatsiooninähud ja kui operatsioon hilineb,võib haigus lõppeda surmaga.Aga kas kaasasündinud song nagu iseenesest ära ei kao? Endal ka sama jama küljes, küll mitte kubemes, vaid hullemas kohas. Esmasp. kirurgi juurde minek.
Keegi võiks veel kirjeldada kuidas song välja näeb ja miks ta nii ohtlik on.
mai 22, 2005 at 2:13 p.l. #54511St
MemberIse ta nüüd küll ära ei lähe, opile pead ikka minema! Mina muretsesin ka endale songa suuskadega kukkudes. Noh midagi see song erilist ei ole, aga raskusi ei saa tõstam, lihtsalt kõhukelme rebend.
august 17, 2005 at 9:23 p.l. #58062Joumees1
MemberKas siin kellegil on kogemusi asjaga mille nimeks on song?
nimelt diagnoosis mul arst sellise vigastuse. täpsemalt valgejoone song. arst seletas mulle, et see tekkib raskete asjade tõstmisest. järelikult peaks jõusaali sportlastel levinud asi olema.
kui keegi on asjaga kursis võiks kommenteerida teemat. kus haiglas, millise arsti ja millise tehnoloogiaga lasite opereerida? kas jäite tulemusega rahule? kui pikalt läks paranemiseks aega?
august 18, 2005 at 4:49 e.l. #58065ROtter
MemberOtsing andis järgneva:http://forums.amazon.ee/index.php?showtopic=5149
august 18, 2005 at 8:10 e.l. #58083Joumees1
Membertänan vastuse eest. seda otsingut olin juba kasutanud ja neid jutte lugenud. ma tean, et tuleb opereerida. minu küsimus oligi, mis tehnoloogiaga ja mis haiglas/arsti juures olete positiivse tulemuse saanud?
nimelt songade opereerimiseks on kaks tehnoloogiat:
1)tavaline meetod – lõigatakse lõhki ja tehakse.
2)laporoskoopiline meetod – puuritakse augud ja nende aukude kaudu tehakse.
teise meetodi puhul ei jää pikka koledat armi. mõlema meetodi tegijad arstid kiidavad oma tehnikat, kuid teevad maha teist.
argumendid meetodi 1 kasuks: arstidel palju kogemusi, sest nii on tehtud kogu aeg. miinused: jääb pikk arm.
argumendid meetodi 2 kasuks: ei jää koledat pikka armi.
miinused: uus tehnoloogia, arstidel vähe kogemusi sellega.
teine asi on see, et song tuleb paljudel juhtudel tagasi. näiteks kliinik.ee kirurgia foorum on täis tegelaste küsimusi, kellel song on tagasi tulnud ja siis 2-3 korda seda jälle opereeritakse enne kui korda saadakse. kuskilt lugesin, et Eestis 20% juhtudest tuleb song tagasi. Läänes, spetsiaalsetes songa kliinikutes alla 1% tuleb song tagasi.
sellepärast paningi küsimuse siia, et saada natuke neutraalsem arvamus tehnoloogia valiku kohta ja asja läbi teinud inimeste arvamus.
august 18, 2005 at 8:41 e.l. #58087püss
Memberendal lõigati song mingi 3 või 4 aastat tagasi.
alguses oli nii, et ei saanud naerdagi, nii valus oli. Nädala pärast võeti niidid välja ja lasin juba niisama ringi.
kuu aja pärast tegin juba kerget sörkjooksu ja muud aeroobset. kahe kuu pärast tegin trenni nagu ennemgi.
siiani ei ole õnneks tagasitulnud ja see arm ei ole kaa sugugi nii hull (ei ole eriti arugi saada).
kui probleem on siis lase kindlasti ära lõigata.
endale tehti mul Tartu Maarjamõisas
august 18, 2005 at 10:56 e.l. #58101Joumees1
Memberega sa arsti nime ei mäleta?
äkki tead ka seda mis tehnoloogiat nad kasutasid? st. kas see arm on üks pikk? või on 2 pisikest ?
august 18, 2005 at 12:13 p.l. #58106püss
Memberüks pikem, aga ega ta nii pikk ei olegi.
ei ole enam hästi arugi saada.
kasutasid kõige tavalisemat tehnoloogiat noaga lahti ja…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.