Püramiid vs. 5×5, 3×3, 6-12 jne?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Küsitlused » Püramiid vs. 5×5, 3×3, 6-12 jne?
- This topic has 20 replies, 13 voices, and was last updated 16 years, 6 months tagasi by
MastaKilla.
-
AutorPostitused
-
märts 12, 2009 at 9:41 p.l. #15077
Indrek K
MemberMillist varianti keegi kasutab ja miks? Eesmärgiks rohkem lihasmass. Küsimus osalt ajendatud sellest, et olen pikemat aega üritand ise ka seda õiget leida, viimasel ajal proovin nii, et alustuseks 5×5 baasharjutust ja siis 6-12, mitte püramiiidina, vaid samade kordustega, 6-12-ni siis, tavaliselt 10 ja tundub väga hea!
Näide: Hor. sur.- 5×5
Pos. sur.- 3×10
Neg. sur.- 3×10
Lendamine, kuidas kunagi, kas pos. või hor.- 3-4×10
Saan ka aru, et see õige leidmine on individuaalne ja ühe kavaga nagunii eluaeg treenida pole mõtet, aga huvitav oleks teada siiski, kuidas teised teevad, blogidest midagi saab lugeda, aga neid blogijaid pole eriti palju!
Tänan tähelepanemise eest!
märts 12, 2009 at 10:50 p.l. #186372arrow
MemberMillist varianti keegi kasutab ja miks? Eesmärgiks rohkem lihasmass. Küsimus osalt ajendatud sellest, et olen pikemat aega üritand ise ka seda õiget leida, viimasel ajal proovin nii, et alustuseks 5×5 baasharjutust ja siis 6-12, mitte püramiiidina, vaid samade kordustega, 6-12-ni siis, tavaliselt 10 ja tundub väga hea!Näide: Hor. sur.- 5×5
Pos. sur.- 3×10
Neg. sur.- 3×10
Saan ka aru, et see õige leidmine on individuaalne ja ühe kavaga nagunii eluaeg treenida pole mõtet, aga huvitav oleks teada siiski, kuidas teised teevad, blogidest midagi saab lugeda, aga neid blogijaid pole eriti palju!
Hor. sur.- 5×5
Pos. sur.- 3×6-8
Neg. sur.- 3×6-8
Lendamine, hor.- 3×8-10
märts 13, 2009 at 1:57 e.l. #186379Zann0
MemberHor. sur.- 5×5Pos. sur.- 3×6-8
Neg. sur.- 3×6-8
Lendamine, hor.- 3×8-10
Seda kõike ühel ja samal rinnapäeval? kas horisontaal 5×5, kus iga viies kordus on maksimaalne pingutus?
märts 13, 2009 at 6:28 e.l. #186383kunnar
MemberMillist varianti keegi kasutab ja miks? Eesmärgiks rohkem lihasmass. Küsimus osalt ajendatud sellest, et olen pikemat aega üritand ise ka seda õiget leida, viimasel ajal proovin nii, et alustuseks 5×5 baasharjutust ja siis 6-12, mitte püramiiidina, vaid samade kordustega, 6-12-ni siis, tavaliselt 10 ja tundub väga hea!Näide: Hor. sur.- 5×5
Pos. sur.- 3×10
Neg. sur.- 3×10
Võib-olla ei peaks ühes trennis erinevaid süsteeme korraga rakendama? Näiteks võiks treenida mõni kuu 5×5 kava järgi, siis vahetada mõne teise süsteemi vastu. Ma ise hetkel kasutan hoopis peamiselt tööseeriates 3×5 sama raskusega.
märts 13, 2009 at 7:55 e.l. #186393Indrek K
MemberEga paljuks läheb küll nagu jah, aga kui sel päeval aind rinnaga piirduda, siis äkki on enam-vähem?
märts 13, 2009 at 10:11 e.l. #186414timo116
MemberSeda kõike ühel ja samal rinnapäeval? kas horisontaal 5×5, kus iga viies kordus on maksimaalne pingutus?Üldiselt võiks olla jah maximaalne..
märts 13, 2009 at 1:05 p.l. #186435Lev
Pos. sur.- 3×10
Neg. sur.- 3×10
Eelistan püramiidi kuna esimesed 2-3 seeriat on justkui soojendus ja edasi hakkab koormus aina tõusma ja tõuseb kuni max raskuseni. Nii tunnen iga trenn kuidas jõudu juurde tuleb. Ja lihas pump on ka väga viis. Pärast püramiidi teen veel kaldpingil hantlitega surumist ja seal teen 3 seeriat ja kolme erineva raskusega. Viimane seeria max raskus millega jõuan teha kuskil 6-7 korda.
märts 13, 2009 at 1:19 p.l. #186438hunter
MemberKui teen raske 5×5, siis see kaldpinnalt kangi surumine pole ültse hea. Rohkem rõhutan 5×5, sest seal pingutan ja teen vbl pulloverit peale, saan ideaalse “pump” effekti ja areng võib ka päris rahuldav olla. Kui teen vahelduseks kaldpinda siis teen 4×8. See annab massi, kui ka vastupidavust. Hantlitega 3×10 – see on harilik kordusmeetod.
märts 13, 2009 at 1:24 p.l. #186440Lev
MemberHantlitega 3×10 – see on harilik kordusmeetod.Aga milleks asja keeruliseks ajada?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muide palju sa soojendust teed üldse?juuli 29, 2009 at 4:12 p.l. #210110MastaKilla
Memberpüramiid ok minu arust ka.lamades rinnalt 80kg 15 tõstet,90kg 12 tõstet,100kg 8 tõstet-soojenduseks ja siis 110kg 5-6 tõstet nii 5 seeriat.4 päeva nädalas,vahest ka kolm ja rinnale nagu rohkem polegi vaja.
juuli 29, 2009 at 5:12 p.l. #210122hunter
MemberAga milleks asja keeruliseks ajada?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muide palju sa soojendust teed üldse?Suht vähe, aga nüüd teen rohkem.
juuli 29, 2009 at 6:07 p.l. #210147Wire
Memberpüramiid ok minu arust ka.lamades rinnalt 80kg 15 tõstet,90kg 12 tõstet,100kg 8 tõstet-soojenduseks ja siis 110kg 5-6 tõstet nii 5 seeriat.4 päeva nädalas,vahest ka kolm ja rinnale nagu rohkem polegi vaja.Muid lihaseid ka treenid vä? Kükki ja jõutõmmet sa ei tee nagu ühes teemas kirjutasid.
juuli 29, 2009 at 9:16 p.l. #210205taliindrek
MemberMuid lihaseid ka treenid vä? Kükki ja jõutõmmet sa ei tee nagu ühes teemas kirjutasid.Rind pole lihas? Muidu mina pole ka veel kordagi saanud jõutõmmet teha. Suvi on nii kiire olnud ning jõusaale vahetult vahetanud väga palju. Pidevalt olnud mingi probleem, et kas keegi istub selle kangi otsas nii kaua, et ei jõua oodata ja võtad järgmise harjutuse jms. Aga kui nüüd Augustist oma vanasse jõusaali tagasi saab, on korras..
juuli 30, 2009 at 1:26 p.l. #210321MastaKilla
Memberto Wire.treenin muid lihaseid ka ikka.lennutan 50kg pommi yle pea(lamades) 8-9 korda ja nii 6 seeriat.käed lähevad ilusaks nii.siis tõstan sama pommi sirge seljaga rippuvate kätega näoni ja alla tagasi(õlad-kael).kõhulihaseid treenin sinna vahele ja kõige lõpus jooksen kiirelt 4km.vorm on hakkanud paranema silmnähtavalt.eriti rahul olen sangpommiga.kui keegi soovib,siis mul on yks 40kg pomm yle.jäi väikseks.annan niisama ära.
august 2, 2009 at 10:54 p.l. #210786tereummikust
Memberto Wire.treenin muid lihaseid ka ikka.lennutan 50kg pommi yle pea(lamades) 8-9 korda ja nii 6 seeriat.käed lähevad ilusaks nii.siis tõstan sama pommi sirge seljaga rippuvate kätega näoni ja alla tagasi(õlad-kael).kõhulihaseid treenin sinna vahele ja kõige lõpus jooksen kiirelt 4km.vorm on hakkanud paranema silmnähtavalt.eriti rahul olen sangpommiga.kui keegi soovib,siis mul on yks 40kg pomm yle.jäi väikseks.annan niisama ära.Kas ma sain õigesti aru, et sa teed kogu seda püramiidi süsteemi, nagu just eelnevalt kirjeldasid, rinnale 3-4 korda nädalas ja teiste lihasgruppide trennid üritad korvata mingi 50kg’se sangpommiga vehkimisega? Jõudu tööle, ma ei kujuta ette, milline ebaproportsionaalne keha sul tulevikus nõnda tuleb.
Tähendab, kui üldse tuleb, sest tundub küll esmapilgul, et tegemist on selge rinna ületreeninguga.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.