Skip to main content

Treening võte kohta

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Treening võte kohta

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Ants-
    Member

Nimelt on mul selline küsimus, et kuidas on kasulikum treenida, kas väiksemate raskuste ja ”pikemate” kordustega” või suuremate raskuste ja ”lühikeste” kordustega. Loodan ,et väljendasin ennast mõistetavalt kuid selgitan igaksjuhuks täpsemalt mida silmas pean.

Pikemate korduste all pean silmas ,et hoiad lihast kauem pinge punktis ( lõuga tõmmates ennast kauem üleval, biitsepsit tehes kauem üleval kätt jne…) aga teed selliste raskustega millega jõuad niimoodi.

Ja lühikeste all pean silmas ,et suur raskus ja ei hoia pinges, niimoodi kiiresti , et lihas on selles pinge punktis ainult korraks aga suurema raskusega selle eest. Et kuidas siis on sellega?

Tänud.

LaizeN
    Member

Nimelt on mul selline küsimus, et kuidas on kasulikum treenida, kas väiksemate raskuste ja ”pikemate” kordustega” või suuremate raskuste ja ”lühikeste” kordustega. Loodan ,et väljendasin ennast mõistetavalt kuid selgitan igaksjuhuks täpsemalt mida silmas pean.

Pikemate korduste all pean silmas ,et hoiad lihast kauem pinge punktis ( lõuga tõmmates ennast kauem üleval, biitsepsit tehes kauem üleval kätt jne…) aga teed selliste raskustega millega jõuad niimoodi.

Ja lühikeste all pean silmas ,et suur raskus ja ei hoia pinges, niimoodi kiiresti , et lihas on selles pinge punktis ainult korraks aga suurema raskusega selle eest. Et kuidas siis on sellega?

Tänud.

Oleneb, mis su eesmärk on..

Kui tahad jõudu, siis peavad raskused olema suured ja kordused väiksed – 3-6 kordust

Kui tahad vastupidavust, kiirust, siis tee kiired ja plahvatuslikud tõuked/tõmbed ja neid 8-12

Nii olen mina asjast aru saand

Ise oma treeningus järgin seda põhimõtet,et harjutused pmslt jagunevad kolme gruppi: baasharjutused,abistavad ja isoleeritud.Ja sellest tulenevalt ka korduste arv seerias.Baasharjutused suure raskusega kordused 4-8 vahemikus, abistavad 8-12 ja isoleeritud 10-15.

maximus89
    Member

Ise oma treeningus järgin seda põhimõtet,et harjutused pmslt jagunevad kolme gruppi: baasharjutused,abistavad ja isoleeritud.Ja sellest tulenevalt ka korduste arv seerias.Baasharjutused suure raskusega kordused 4-8 vahemikus, abistavad 8-12 ja isoleeritud 10-15.

Ta ei pidanud silmas mitte korduste arvu, vaid harjutuse sooritamise tempot.Üldiselt lihasmassi arendamiseks kasutatakse sellist tempot, kus ekstsentriline faas ja pinge all hoidmine harjutuste lõpp-punktis on ajaliselt pikemad, kui kontsentriline faas.Ühesõnaga, kui võtta näiteks lõuatõmbed, siis üles tõmbad ennast kiiresti, hoiad paar sekundit ja alla lased aeglaselt.Kui sa liiga kiiresti rapsid, siis võid ennast lihtsalt vigastada.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.