Enne suuremad lihasgrupid või kerged harjutused?
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Enne suuremad lihasgrupid või kerged harjutused?
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Tiist.
-
AutorPostitused
-
märts 1, 2009 at 5:59 e.l. #14933
Tiist
MemberOlen kuulnud kahte erinevat väidet,
1# Raskemad harjutused jätta treeningu lõppu
2# Suuremate lihasgruppide harjutused teha enne kui väiksemate lihasgruppide harjutused
Kummale peaks rohkem keskenduma?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuna tihti on vähemalt minu treeningkavas ka suurematele lihasgruppidele raskemad, suurema pingutusega harjutused. Kuni praeguseni olen jätnud rasked harjutused trenni lõppu aga tundub, et ei jaksa siis neid enam maksimum-intensiivsusega sooritada, raskusega mida tahaks. Samas kardan, et kui teen tihti raskemad, suuremate lihasgruppide harjutused ennem ära siis ei jaksa enam pärast neid kergeid harjutusi teha
. Lühike, loll küsimus aga ei leidnud kuskilt vastust ega sobitanud seda küsimust ka kuhugi varasemasse teemasse.märts 1, 2009 at 7:05 e.l. #142841Lev
MemberOlen kuulnud kahte erinevat väidet,1# Raskemad harjutused jätta treeningu lõppu
2# Suuremate lihasgruppide harjutused teha enne kui väiksemate lihasgruppide harjutused
Kummale peaks rohkem keskenduma?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuna tihti on vähemalt minu treeningkavas ka suurematele lihasgruppidele raskemad, suurema pingutusega harjutused. Kuni praeguseni olen jätnud rasked harjutused trenni lõppu aga tundub, et ei jaksa siis neid enam maksimum-intensiivsusega sooritada, raskusega mida tahaks. Samas kardan, et kui teen tihti raskemad, suuremate lihasgruppide harjutused ennem ära siis ei jaksa enam pärast neid kergeid harjutusi teha
. Lühike, loll küsimus aga ei leidnud kuskilt vastust ega sobitanud seda küsimust ka kuhugi varasemasse teemasse.Ei ole loll küsimus. Aga sa mõtled vist pigem, et teed isoleeritud harjutusi ennem ja siis baasharjutusi? Ise eelistan teha baasharjutusi ennem ja seda sellel lihtsal põhjusel, et jõuad teha suurema kaaluga ja koormus on suurem. Hiljem hea isoleeritud harjutusi teha otsa, et täis pumbata lihas täielikult. Aga sedasi teen mina
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , kindlasti võib ka teisiti teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2009 at 7:25 e.l. #142861Tiist
MemberNäiteks, et kui mul on kavas prantsuse surumine triitsepsile (väiksem lihas) ja lamades hantlitega surumine rinnale (suurem lihas), kas siis oleks parem jätta raskem harjutus rinnale lõppu või teha see enne ära ja siis teha väiksemat lihast?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Igaks juhuks küsin üle praegu sain aru, et siis parem teha raskem/baasharjutus enne..eksju?
märts 1, 2009 at 7:45 e.l. #142674Indrek K
MemberRaskem harjutus ikka enne jah, ehk siis hantlitega surumine rinnale, seal triitseps nagunii saab vatti juba! Isiklikult arvan, et kui oled juba kogenud treenija, siis vahel harva võib väiksemad lihasgrupid enne teha, selleks, et suudaks neid treenides ka suuremaid raskusi kasutada! Aga muidu ikka suurem lihasgrupp enne.
märts 1, 2009 at 7:51 e.l. #142386Tiist
MemberOlgu, sain vastuse
. Aitähh
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2009 at 5:04 p.l. #114397PaKaalu
Memberraskemad harjutused tuleks ikka ennem teha ja lõpu poole väiksemad lihasgrupid.
märts 1, 2009 at 5:17 p.l. #114398Vägivaldur
MemberPõhiliselt tehakse baasharjutused ikka varem, aga vahelduseks pole paha teha mingi raske baasharjutus just trenni lõppu. Rusikareeglit siin küll pole.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.