Skip to main content

Kiiruse arendamine

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kiiruse arendamine

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    -KA-
    Member

Tervist,

Milliseid lihaseid peaks arendama ja milliseid harjutusi peaks tegema (kodus ja/või rauasaalis), et arendada jalgade/jooksu kiirust? Peamine jooksudistants on mul 800m (lisaks aegajalt 400 ja 1500).

Küsimus tekkis sellepärast, et kui proovin aja peale joosta siis ma tunnen, et võhma on aga edasi ei liigu, peas käib koguaeg “kiiremeni, kiiremeni”, aga jalad ei jõua järgi.

Tänan ette.

MWEchamp
    Member

Kiirust sa just eriti jõusaalis ei arenda. Minule soovitati kunagi nii treenida:

Mõõda ära oma 60m või 100m aeg. Võtame NÄITEKS selleks ajaks 10 sek. Lisa sellele 1 sekund. Saame 11. Nüüd jookse uuesti oma distants. Kui aeg tuleb alla 11 siis puhka natuke aega ning seejärel jookse uuesti. Treening kestab täpselt nii kaua kuni jooksuaeg püsib etteantud piirides. Peale seda lõpeta treening. Ise suutsin kuu ajaga, 60m ajas 0,3 sekundit võita, hiljem muidugi arenb aeglustub.

Mikk07
    Member

Tervist,

Milliseid lihaseid peaks arendama ja milliseid harjutusi peaks tegema (kodus ja/või rauasaalis), et arendada jalgade/jooksu kiirust? Peamine jooksudistants on mul 800m (lisaks aegajalt 400 ja 1500).

Küsimus tekkis sellepärast, et kui proovin aja peale joosta siis ma tunnen, et võhma on aga edasi ei liigu, peas käib koguaeg “kiiremeni, kiiremeni”, aga jalad ei jõua järgi.

Tänan ette.

jõusaal on suht viimane koht millele mõelda. Antud jooksu distants nõuab palju aeroobset jooksmist kombineerituna lõigu jooksmisena, soovitan sul mõnele kergejõustikutreenerile kirjutada või helistada või kuidagi ühendust võtta. Väikesest aitamisest vaevalt keegi keeldub.

Cobrita
    Member

Googelda

tmks88
    Member

lühematel sprintidel annab alguse kiirendust kõvasti juurde küki maksimumi tõstmine

kindlasti tee

seda harjutust, annab jalgadele kiirust juurde (nagu öeldakse no glutes = no results) ja plüomeetrikat võid ka teha natuke kuigi kui sa ka lyhikesi sprinte juba jooksed siis sellele erilist vajadust pole

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.