Skip to main content

Alaselja valu

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Alaselja valu

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    Ricky
    Member

Tervist.

Teema selline, et hakkas valutama alaselg.

Olin soojaks teinud ennast, tõstsime siis kangi(60kg) ja proovisime ka sõpradega automootorit maast lahti rebida(164kg)

sain hakkama, sellelajal nagu midagi ei tundnud, et oleks midagi kuskilt valutanud.Selg oli sirge kõik oli õige.

Kuid nüüd paarpäeva hiljem on alaselg jubedalt valutama.

Huvitav oleks teada siis põhjust, miks hakkas tükkaega hiljem valutama ja kas võisin selga “jäädavalt” vigastada?

Ehk on mingeid soovitusi kuidas valust vabaneda.

Valu on taandunud, kui ta oli esimesel päeval.

vaher
    Member

Ma tegin neljapäeval jõutõmmet, tavalisi seeriaid ja maxi ei proovinud. Kõik oli ok, lõpetasin trenni ära, aga paari tunni pärast hakkas selgroo juurest, paremalt poolt selgroo juurest nii valutama, et lonkasin. Järgmine päev oli puhta hull, ei saanud edasi ega tagasi, nii metsik valu oli. Laupäeval sain vähemalt kõndima, aga ikka iga kord parema jalaga astudes valutas. Pühapäev hommikul ärkasin ja valu järsku läinud. Tänan jumalat, et midagi tõsisemat polnud ja nüüd proovin natuke rohkem alaseljale sooja teha ja võtan paar kilo kangil igaks juhuks vähemaks.

PT London
    Member

“siatica nerve” googeldage ja leiate palju infot ennetamise/pohjuste/ravi kohta!

Ricky
    Member

Mul oli lihtsalt esimene mõte see, et vigastus jäedav ei ole :o jube halb oleks olla 30 aastaselt voodihaige.

Aga mul on valu terve alaselja ulatuses.Ise mõtlen kah, et valust lahti aitab saada äkki tasased painutused..puusaringid ja sirgejalaga kummardused.

praegu ei julge 24 sangagi tõsta.

Heix89
    Member

Minu mäletamist mööda on siin alaseljavalude kohta juba teemasid olnud… otsi natuke – saad kindlasti targemaks. :o

aivo1359
    Member

Kui seljast nõksu läbi ei käinud siis võib olla lihtsalt selle põhjuseks liiga raske raskus.Puhkus ja venitus ei teeks paha.Minu loogika.

emmimees
    Member

Keerutades ja painutades võid hullemaks asja ajada. Pigem anna puhkust seljale, ära tee muud midagi. Alaseljale neutraalne(lõõgastav samas) asend on kui oled selili ning jalad niimoodi üles tõstetud(toetad nad toolile või diivanile muidugi), et reied keha suhtes 90kraadi(põlved taeva poole) ning sääred samuti 90kraadi reite suhtes(paralleelsed maaga). Nii on hea puhata :o

Kui valu enamvähem kadunud, võid proovida õrnalt keerutada puusa ja teha soojaks, tunde järgi ikka, et uuesti lõhkuma ei hakkaks..

Ricky
    Member

Selge, panen näpunäited kõrvataha:)

Nõksu ega midagi sellist ei käinud läbi, lihtsalt umbes nii 1-1,5 päeva hiljem oli hull valu, kuid seniks(9 päeva möödas) on juba parem, aga annab tunda.

Raskusi ega treeningut pole teinud peale seda.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.