Millega on siis ringidega ümbritsetud alades tegu? Ma olen 99% veendunud, et lihtsalt neerudega, aga millest see sõltub, kuidas kellelgi see nö. “joon” paista on?
Olen näinud mõnedel väga kontrastset joont ja mõnedel kulturistidel nt ei ole see üldse märgatav.
Tere. Eks lihas see ikka ole. Lihase nimi on välimine kõhupõiklihas (musculus obliquus externus). Täpsustan natuke. Ringi keskel olev ala on koht, kus eelnimetatud lihase osad kiud kinnituvad puusaluule (täpsemalt niudeluuharja välimisele mokale, crista iliaca labium externum’ile) . Sellest tekib selline nähtav joon. Kui midagi valesti kirjutasin, siis paluks mind parandada.
Kulturistidel pole seda nii palju sellepärast, et muudab visuaalselt puusa ja taljet laiemaks ja seega pole võistlustel nii hea asi… Küll on aga seda rohkelt aladel , kus peab kasutama korsetilihaseid tervikuna soorituseks – heitealad, maadlusalad jne.
Olen plaaninud ise ka täpselt sama küsimust esitada, et kuidas saada janii, aga pole head pilti näinud. Minu meelest tegu visuaalselt väga ilusa lihasega… Kui ma ei eksi, siis peaks seda treenida saama kerepööretega jms?