ülekaaluline
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » ülekaaluline
- This topic has 11 replies, 8 voices, and was last updated 16 years, 1 month tagasi by
mammamia.
-
AutorPostitused
-
juuni 10, 2008 at 6:34 e.l. #13899
2343
Membertere.
olen 13 aastane
mu pikkus on 183cm
kaal aga 90 kg tahaks mingisugust toitumis programmi saada või mida ma peaks tegema et ma enda suurest kõhust lahti saaks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>vastata paluks.
juuni 10, 2008 at 8:01 e.l. #157092zander14
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 13 aastane ja 183 cm pikk
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> suurest kõhust saad lahti kui hakkad korralikult toituma ja soovitavalt ka trenni tegema.Selleks telli siit lehelt toitumisprogramm.Ja treeningkava leiad tööriistade alt.juuni 10, 2008 at 9:57 e.l. #157098anelka
Membertere.olen 13 aastane
mu pikkus on 183cm
kaal aga 90 kg tahaks mingisugust toitumis programmi saada või mida ma peaks tegema et ma enda suurest kõhust lahti saaks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>vastata paluks.
Kui sellises eas juba ülekaal on siis pead loobuma igaveseks magusast(limonaadid, mahlad, kommid, jäätis, saiakesed, jogurtid jne) ja asendama need normaalse toiduga (liha, munad, pähklid(kookos)). Teravili (leib, sai, riis, spagetid, pasta, pudrud jne) asenda aga “rohelise” toiduga (juurvili, köögivili ja marjad). Sinule peavad kindlasti olema toeks ja abiks vanemad, kes peavad samuti oma arusaamist toidust 180 kraadi muutma.
juuni 10, 2008 at 10:20 e.l. #157100reich
MemberMul oleks siia juurde veel üks küsimus lisada.
Kas sellises ülekaalus ja vanuses inimene nagu topicu alustaja võiks vabalt jooksmas käia ilma, et vigastusi kartma peaks?
juuni 10, 2008 at 10:52 e.l. #157105Amarillo
MemberMul oleks siia juurde veel üks küsimus lisada.Kas sellises ülekaalus ja vanuses inimene nagu topicu alustaja võiks vabalt jooksmas käia ilma, et vigastusi kartma peaks?
pehme pinnase peal OK, kuigi selles vanuses luud pole korralikult välja arenenud, aga ei usu et vigastuse oht suur
juuni 10, 2008 at 11:00 e.l. #157106Toivo295
MemberKui sellises eas juba ülekaal on siis pead loobuma igaveseks magusast(limonaadid, mahlad, kommid, jäätis, saiakesed, jogurtid jne) ja asendama need normaalse toiduga (liha, munad, pähklid(kookos)). Teravili (leib, sai, riis, spagetid, pasta, pudrud jne) asenda aga “rohelise” toiduga (juurvili, köögivili ja marjad). Sinule peavad kindlasti olema toeks ja abiks vanemad, kes peavad samuti oma arusaamist toidust 180 kraadi muutma.Ei taha küll vaielda, aga ma arvan ,et liiga karm oleks õelda pead loobuma igaveseks magusast.
Juhul ,kui ta hakkab trenni tegema võib ta peale seda endale kindlasti midagi magusat lubada ,mis täidaks organismi glükogeenivarud. Või peaks ta ka peale trenni leppima ainult liha ja “rohelise toiduga”?
Isegi Kalmus soovitas ühes Delfi artikklis ülekaalulistele peale trenni lisaks valgule ka paarsada grammi süsivesikuid.
Teema algataja peaks lihtsalt endale selgeks tegema mida ja millal ta endale lubada võib!
juuni 10, 2008 at 12:00 p.l. #157121ROtter
MemberEi taha küll vaielda, aga ma arvan ,et liiga karm oleks õelda pead loobuma igaveseks magusast.Juhul ,kui ta hakkab trenni tegema võib ta peale seda endale kindlasti midagi magusat lubada ,mis täidaks organismi glükogeenivarud. Või peaks ta ka peale trenni leppima ainult liha ja “rohelise toiduga”?
Isegi Kalmus soovitas ühes Delfi artikklis ülekaalulistele peale trenni lisaks valgule ka paarsada grammi süsivesikuid.
Teema algataja peaks lihtsalt endale selgeks tegema mida ja millal ta endale lubada võib!
Anelkal on õigus. Sellises vanuses ülekaal viitab organismi glükoositaluvuse vähenemisele, juhul kui muid tervisehädasid ei ole. Selleks, et mitte varakult haigestuda II tüüpi diabeeti, tuleb varakult piirangud rakendada.
Kui ülekaaluline peale trenni sööb süsivesikuid, siis organism lõpetab momentaalselt rasvade põletamise energia saamiseks, sest ta saab kiirelt energiat süsivesikutest ja organismi ei huvita, et teil on figuuri pärast vaja rasvapolstrist lahti saada.
juuni 10, 2008 at 12:10 p.l. #157126Toivo295
MemberAnelkal on õigus. Sellises vanuses ülekaal viitab organismi glükoositaluvuse vähenemisele, juhul kui muid tervisehädasid ei ole. Selleks, et mitte varakult haigestuda II tüüpi diabeeti, tuleb varakult piirangud rakendada.Kui ülekaaluline peale trenni sööb süsivesikuid, siis organism lõpetab momentaalselt rasvade põletamise energia saamiseks, sest ta saab kiirelt energiat süsivesikutest ja organismi ei huvita, et teil on figuuri pärast vaja rasvapolstrist lahti saada.
Selge. Siis polegi millegi üle vaielda. Aga selle süsivesikute söömise kohta ma mõtlesin rohkem niimoodi, et algus peale trenni midagi proteiinirikast (katabolismi peatamiseks) ,et jätkuks järelrasvapõletus ja alles veidi hiljem võiks midagi süsivesikuterikast, ehk siis midagi magusat.
Aga ,kui siin on juba tegu võimaliku diabeediga, siis tasub jälgida Anelka soovitusi.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2008 at 2:13 p.l. #157141anelka
MemberLiigutamiseks sobivad kõik inimesele omased tegevused: füüsiline töö, kõndimine, ujumine, sulgpall, korvpall… millest inimene rõõmu tunneb.
jaanuar 6, 2010 at 4:03 p.l. #247546mammamia
MemberÜlekaalulistele sobib ka juurvilju toidule lisada.
Mind huvitab, kas juurikate kogus arvestatakse toorelt või keedetult? Nt kui soovin keeta kapsast ja võtta nt 100g, siis kas 100g kehtib toore või keedetud kapsa kohta?
jaanuar 6, 2010 at 4:21 p.l. #247552asdfghjkl
MemberÜlekaalulistele sobib ka juurvilju toidule lisada.Mind huvitab, kas juurikate kogus arvestatakse toorelt või keedetult? Nt kui soovin keeta kapsast ja võtta nt 100g, siis kas 100g kehtib toore või keedetud kapsa kohta?
Toitaine-kaart koostatakse toore, st küpsetamata, aine kohta ikka. Toores aines on ju alati samad näitajad. Küpsetada saab aga erinevalt, nii et jääks lõpptulemusse palju vett, või vähe vett, toitaine kaal ja näitajad indiviiditi erinev, pole mõtet küpsetatud aine kohta arv-näitajaid seega tuua. Pakun, et mõeldi ikka toorest kapsast. Ja pakun, et toodud arvnäitasse tuleks suhtuda suhteliselt, kunagi valiti välja üks keskmine kapsas kusagil maailmajaos, mille sorti ja veesisaldus jm oli keskmine, siis tehti katse, ja saadi arvnäitaja mida lugesid, tegelikkus aga saab tõenäoselt olema veidi erinev kui see näitaja on, et kindlasti kalori täpsusega pole mõtet vaadelda neid arve.
jaanuar 7, 2010 at 3:35 e.l. #247681mammamia
MemberToitaine-kaart koostatakse toore, st küpsetamata, aine kohta ikka. Toores aines on ju alati samad näitajad. Küpsetada saab aga erinevalt, nii et jääks lõpptulemusse palju vett, või vähe vett, toitaine kaal ja näitajad indiviiditi erinev, pole mõtet küpsetatud aine kohta arv-näitajaid seega tuua. Pakun, et mõeldi ikka toorest kapsast. Ja pakun, et toodud arvnäitasse tuleks suhtuda suhteliselt, kunagi valiti välja üks keskmine kapsas kusagil maailmajaos, mille sorti ja veesisaldus jm oli keskmine, siis tehti katse, ja saadi arvnäitaja mida lugesid, tegelikkus aga saab tõenäoselt olema veidi erinev kui see näitaja on, et kindlasti kalori täpsusega pole mõtet vaadelda neid arve.Seda,et kalorisisaldus jääb samaks, arvan, et saab aru iga loogiliselt mõtlev inimene. Pudruhelbeid ntx kaalutakse ikka kuivalt, sestap mõtlesin, mismoodi see kapsas siis on.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.