Skip to main content

trenni jaotamine kahe päeva vahel!

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » trenni jaotamine kahe päeva vahel!

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Autor
    Postitused

tere targemad

küsimus teile

nimelt selline asi mul et tahaksin jaotada oma trenni kava kaheks nii et käiksin 2 päeva järjest,kuna töö väsitab ära siis ei jõua ühe päevaga tervet kava läbi võtta ja mõtlesin et peaks kava ära jaotama,tahakski nüüd teada kui ma teen nii

esimene päev teen rinda,õlga,selg,kõht

teine päev biitseps,triitseps,jalad,selg ja kõht

kas nii oleks mõistlik või peaksin näiteks käte trenni tegema ka esimesel päeval

suured tänud vastajatele

Tee parem esimene päev ülakeha, teine päev alakeha. Võta siitsamast “tööriistade” alt treeningkava jaotatud kaheks näiteks.

tereummikust
    Member

esimene päev teen rinda,õlga,selg,kõht

teine päev biitseps,triitseps,jalad,selg ja kõht

kas nii oleks mõistlik või peaksin näiteks käte trenni tegema ka esimesel päeval

suured tänud vastajatele

Samasid lihaseid ei tasu 2 päeva järjest küll treenida (selg ja kõht). Lihas kasvab ju puhates.

MWEchamp
    Member

Samasid lihaseid ei tasu 2 päeva järjest küll treenida (selg ja kõht). Lihas kasvab ju puhates.

Kõht taastub suhteliselt kiiresti ära, selles ei tohiks probleem olla. Seljaga on lugu jah natukene keerulisem. Alakeha ja ülakeha jaotus on kahe järjestikuse päeva puhul tõesti kõige mõistlikum.

timo116
    Member

Kõht taastub suhteliselt kiiresti ära, selles ei tohiks probleem olla. Seljaga on lugu jah natukene keerulisem. Alakeha ja ülakeha jaotus on kahe järjestikuse päeva puhul tõesti kõige mõistlikum.

Ikkagi võiks ka kõhtu ülepäeva teha…nii ruttu ta ka ei taastu…

MWEchamp
    Member

Ikkagi võiks ka kõhtu ülepäeva teha…nii ruttu ta ka ei taastu…

No kui ta muudel päevadel ei saa teha, kuigi jah, kõhtu saab treenida isegi kohus. Kui oleks olukord et saad kaks korda teha, siis ma teeksin järjest 2 päeva ennemini kui jätaksin teise korra tegemata. Teeksin siis mõlemal päeval natukene vähem. Oleks see väga halb?

selge selge

olgu võtan jaotan kava ülakeha päevaks ja alakeha päevak,ja teen kava 4 korda nädalas,kas nii oleks sobilik kui esmaspäev on ülakeha teisipäev alakeha kolmapäev puhkan ja neljapäev reede sama teen trenni,ja ülejäänud aja kuni esmaspäevani ka puhkan?

Jarmo Oberst
    Member

selge selge

olgu võtan jaotan kava ülakeha päevaks ja alakeha päevak,ja teen kava 4 korda nädalas,kas nii oleks sobilik kui esmaspäev on ülakeha teisipäev alakeha kolmapäev puhkan ja neljapäev reede sama teen trenni,ja ülejäänud aja kuni esmaspäevani ka puhkan?

Võiksid kirjutada nii, et teised saaksid sind aidata.

Saan aru, et tahad teha nii:

Esmaspäev ülakeha

Teisipäev alakeha

Neljapäev ülakeha

Reede alakeha

Kui selline jaotus siis võta pigem neljaks jaotatud kava, kuigi oleneb mis intensiivsusega seda kava teha.

Capricorn
    Member

Kui sa päris algaja pole, siis arvatavasti keha 2x nädalas läbi teha on liiga palju. Kui ma 2-ks jaotatud kava tegin, siis oli kahe samasuguse trennipäeva vahe keskmiselt 6 päeva. Vahel harva 5, aga mõnikord hoopis 7. Ära 2 päeva järjest küll tee. Kui pool keha korraga treenid, siis see on ikka üsna kurnav ja järgmisel päeval oled üsna “tühi”. Ma püüdsin jätta vähemalt ühe päeva vahele, võimalusel rohkem. Näiteks pool keha esmaspäeval, teine pool neljapäeval ning kui 6 päeva vahet paras tundus, siis uuesti esimene pool pühapäeval jne… Võid jah jagada ülakeha ja alakeha, aga võib ka tõmbavad ja lükkavad liigutused. Ma tegin siis nii, et ühel päeval lükkamised (surumised õlale ja rinnale, plokil triitseps ja/või prantsuse surumine, kükk, säär jalapressil) ja teisel päeval tõmbamised (jõutõmme, ploki tõmbed, biitseps, kõht). Mulle isiklikult meeldis see tõmbed/lükked jaotus rohkem.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.