Süües lihaseliseks:)
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Süües lihaseliseks:)
- This topic has 7 replies, 6 voices, and was last updated 22 years, 6 months tagasi by
Arnold.
-
AutorPostitused
-
juuli 21, 2003 at 5:36 p.l. #1334
tonyx
Membertrenni võib ju teha, aga kui toit on niru, siis tuleb lihas vaevaliselt. olen pooleaastase otsimise järel leidnud endale mõningad toiduained, mis maitsevad head ja paistavad ka lihaskasvu hästi toetavat. jagaks enda leide ning loodaks ka foorumilugejate panusele lihaskasvust huvitatute söögilaua rikkalikumaks muutmisel:)
hommikueine:
Kellogg’s Special K
29.90-39.90 (375 g, Citymarket, Konsum)
valku: 16
rasva: 1
kcal: 370
ülimalt maitsev. minu meelest nii parim Kellogg’si kui vaat et parim hommikueine üldse. kõige maitsvam koos rasvata piimaga (Alma, 6.90-7.50), tavalise piimaga pole enam see. kuid mis kõige olulisem – konkurentsitult kõige kõrgema valgusisalduse ning madalaima rasvasisaldusega hommikueine. sellele järgnevad alles mingid müslid, milledel 12% valgusisaldust, samas rasva juba 6-8%. 1-2% rasva korral on konkurentidel kõrgeim valgusisaldus üksnes kusagil 9-11% kandis. nii maitselt kui ka rasva/valgusisalduselt peajagu teistest üle. kahjuks ka hinnalt, aga mis teha, head asjad maksavad.
leib:
maitseid on erinevaid. mulle näiteks meeldib kõige rohkem Rukkipala:
8.60-8.90 (330 g, Citymarket, Konsum)
valku: 8,2
rasva: 1,3
kcal: 215
aga vähemalt valgunäitajatelt lööb selle üle Hagari Seemnesai:
5.70 (320 g, Citymarket)
valku: 11,7
rasva: 1,6
kcal: 254
sellest veel kõrgema valgusisaldusega leiva/saiatoodetel viskab rasvaprotsendi juba 4-5 kanti, seega vähemalt rasva/valguprotsentide poolest tundub Seemnesai parim. samas maitse on nagu on, Rukkipala maitseb mulle kindlasti paremini.
leiva-“asendaja”:
Dr.Nature Wheat Cracker (nisugaletid)
11.90-12.90 (100 g, 15 viilu, Citymarket, Konsum)
valku: 14,8
rasva: 1,4
kcal: 375
niisama süüa kuiv ja mõttetu, aga juustu ja tuunikala all mekib täitsa hästi. leivaga võrreldes kallis, samas säilib kaua ning kui leib ootamatult otsa saab, siis hea riiulist võtta.
juust:
Saaremaa Juku Juust
57.90-59.90 kilo (Citymarket, Konsum)
valku: 40
rasva: 5
kcal: 206
müstilised 40% valku ning juustu kohta sama müstilised 5% rasva. isegi hind on müstiliselt madal. kusjuures kõige selle juures tegemist on parima ning maitsvaima juustuga, mida ma oma elus söönud olen. müüakse suurtes pakkides, alla poole kilo korraga naljalt ei leia. lisaks kõigele säilib suurepäraselt – ei kuiva, ei “higista”, ei hallita. see juust tundub lausa lihasekasvataja unelm olevat:)
tuunikala:
Euroshopper Purustatud Tuunikala Vees
11.50-11.90 (185 g, Säästumarket, Citymarket)
erinevalt konkurentide kuivadest, maitsetutest, suuretükilistest ja kallitest tuunikalakonservidest on nimetatud toode väga hea mahlane, soodsa hinnaga ja hästi kasutatav. toitainesisalduses konkureerivatel toodetel ilmselt suurt vahet pole. konkreetsel tootel peale kirjutatud pole, kuid bodybuilding.com annab tuunikalakonservidele järgmise sisalduse:
valku: 25,5
rasva: 0,8
kcal: 116
külmutatud aedvili:
Bonduelle Garden Peas (külmutatud roheline hernes)
10.90-11.90 (400-500 g, Konsum, Citymarket)
valku: 6,9
rasva: 0,4
kcal: 85
neid on hea praktiliselt iga sooja toidu peale puistata – aga parasjagu nõnda palju enne toidutegemise lõppu, et nad oma külmutatud olekust ikka kuumaks jõuavad minna:) ise viskan neid tavaliselt pannile koos kana ja riisiga. erinevalt oma purkidesse villitud velledest on külmutatud herneste valgusisaldus suurem ja maitse värkse herne, mitte konservherne oma. lisaks on purgiherned soola ja suhkruga läbi immutatud, külmutatud herneste juures (minu teada) sellist kulinaariat ei kasutata.
kohupiim:
Rasvata Kohupiim Vanilliga
8.60 (250 g, Säästumarket)
valku: 18
rasva: 0,1
kcal: ???
erinevalt konkureerivatest rasvata kohupiimadest, mis ei kõlba praktiliselt üldse süüa, on Säästumarketis müüdav rasvata kohupiim vaat et paremgi kui kohukesed. tõeline maiuspala. kolmveerand pakki sellist kohupiima ja optimaalne korraga omandatav 30 g valku ongi käes.
varemalt ostsin ka keedusinke nende hea rasva ning valgu vahekorra tõttu (2-3% vs 15-16%), aga need kippusid alati kole ruttu pahaks minema. kanafileest ma ei hakka siinkohal rääkima, eks selle headust teab ju igaüks, aga ühtegi konkreetset toodet kui sellist pole siin ju esile tõsta. äkki oskab keegi veel midagi head-paremat siia oma menüüst lisada ja teistelegi soovitada?
juuli 21, 2003 at 5:45 p.l. #33680tonyx
Memberkurat ja põrgu, jälle tuli copy/pastega nagu pudru ja kapsad. vaadake sama teksti siit uuesti:
http://www.divxsubtitles.net/avatar/toit.htm
see foorum siin on bugine, iga threadi esimene mess tuleb selline. järgmised messid on juba liigendatavad.
juuli 21, 2003 at 9:09 p.l. #33681ristos
MemberSelline viga kahjuks oli. Nüüdseks on viga parandatud. Täname abi eest vea teatamisel.
juuli 21, 2003 at 9:29 p.l. #33682RixRaxPox
Membertänud tnyx-ile, sain siit päris mittu head sööki! see Juku Juustu 40g valku 100g kohta tundub müstiline, peab ise poes vaatama.
juuli 22, 2003 at 5:15 e.l. #33683Arnold
MemberJuku on viimasel ajal tegija , eriti see 5% lise rasvasisaldusega !! Huvitav oleks teada, kes selle välja nuputas ?
juuli 22, 2003 at 6:50 e.l. #33684Ott Kiivikas
MemberInimesed ärge peljake rasva, st. on olemas head ja halvad rasvad, täistera müslides ja leibades on üldjuhul tegemist heade rasvadega, nii pähklitest kui seemnetest saadavad rasvad on organismile hädavajalikud. Hommikusöök on üks väheseid aegasid kus ei peaks vaatama nii pingsalt et seal rasva üldse ei oleks, selle energia te kulutate päeva jooksul ära. Vältida tuleks õhtusel ajal rasva tarbimist, eriti loomse.
juuli 24, 2003 at 4:20 p.l. #33685Tomcat
Membervaatasin, et Tonyx peab arvet ka selles osas palju igasugused teravailjatooted valku sisaldavad. Kas nendest valkudest on mingit kasu? Üldiselt varasematest kommentaaridest on jäänud mulje, et kui loomnve valk ei ole, siis lihast ei kasvata
juuli 24, 2003 at 8:37 p.l. #33686Arnold
MemberPalja taimse valguga on raske tulemusi saavutada, kuna aminohappete ahel pole nii rikkalik, kui loomsetel valkudel.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.