spagaat ja venitused
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » spagaat ja venitused
- This topic has 15 replies, 6 voices, and was last updated 8 years, 11 months tagasi by
Anonüümne.
-
AutorPostitused
-
aprill 16, 2008 at 8:10 e.l. #13306
Anonüümne
GuestNimelt mul mure selline: mu jalad nagu venivad päris hästi. Püsti olles sirgete jalgadega saan pea vastu põlvi vabalt. Ja istudes sirgete jalgadega, paindun ka väga hästi ette – käed ulatuvad palju jalalabadest ettepoole. Jalatõsteid tehes saan ka koivad enamvähem vastu nägu juba. AGA spagaati ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mis lihaseid ja kuidas ma venitama peaks, et saaks ka spagaati? Kas kuidagi tagumist spagaadi jalga hoopis venitama peaks? Sest esimene ju venib iseenesest. Või milliseid venitusharjutusi üldse teha, et tulemuseks oleks spagaadi oskus? Tänan kui keegi aidata oskab.aprill 16, 2008 at 9:34 e.l. #150441rantel
MemberMinul painduvad ka jalad niimoodi suht hästi, saan püsti seistes pea vastu põlvi, jala otse kõrgele üles lüüa, aga külje peale jällegi ei paindu.
Saabki venitada otse spagaati harjutades (muidugi siis kui jalad soojad), muudkui lased aina allapoole.
Kui on kaaslane olemas siis saad lasta enda jalga üles lükata külje peale, ise seina vastas olles, ja on palju muid harjutusi maas olles.
aprill 16, 2008 at 11:11 e.l. #150463Kirsti
MemberPuusapainutajalihast venita. Selle jala oma jah, mis spagaadil taha jääb. Venib näiteks sügavas väljaastes puusa ettepoole surudes. Ka püstises asendis saab, sarnaselt reie nelipealihase venitusega… Kirjalikult üsna keeruline seletada; tule minuga trenni kaasa ja näitan
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 16, 2008 at 11:31 e.l. #150469Änx
MemberNimelt mul mure selline: mu jalad nagu venivad päris hästi. Püsti olles sirgete jalgadega saan pea vastu põlvi vabalt. Ja istudes sirgete jalgadega, paindun ka väga hästi ette – käed ulatuvad palju jalalabadest ettepoole. Jalatõsteid tehes saan ka koivad enamvähem vastu nägu juba. AGA spagaati ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mis lihaseid ja kuidas ma venitama peaks, et saaks ka spagaati? Kas kuidagi tagumist spagaadi jalga hoopis venitama peaks? Sest esimene ju venib iseenesest. Või milliseid venitusharjutusi üldse teha, et tulemuseks oleks spagaadi oskus? Tänan kui keegi aidata oskab.See, kas sa ettepainutust saad, tähendab, et sul on selg ja põlveõõndlas olevad liigesed lahti venitatud . Et spagaati maha saaksid, pead jalad soojaks tegema ( venitused, jalahood jne) ja siis püsima spagaadis ja lasta vanida. Tagumist jalga saad venitada nii, et tõstad selle kõrgemale nt pingi peale. Sama võid teha esimese jalaga. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm…96verspagat.jpg
Aga tavaliselt võiks ikka maast spagaat enne maas olla, kui pingi pealt venitama hakkad. Jõudu!
[parandasin lingi ära – AB]
aprill 16, 2008 at 11:37 e.l. #150473Kirsti
MemberHeh, see pilt on hästi ebaloomulik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuidas see tool ümber ei kuku või ära ei libise raskuse all? On põranda küljes kinni või? OK, läheb jah natsa offtopicuks… aga esialgu tegele jah siiski puusapainutajaga, kui esimene jalg juba piisavalt lahti on. Kindlasti tee soojaks ka ja ära viska end lihtsalt raksti spagaati – pärast kahetsed mitu aastat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mul noorena juhtus nii ükskord
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pärast käisin elektriravis jms jamad…aprill 16, 2008 at 11:42 e.l. #150477Änx
MemberSee link ei tulnud mul seal nii nagu pidi, aga see on täitsa võimalik. Ise päris nii lahtine küll ei ole ja enam nii aktiivselt võimlemisega ei tegele, aga tooli istme pealt saan spagaadi maha küll ja olen näinud ka kuidas selliseid spagaate tehakse nagu pildil.
Isegi väikesed tüdrukud teevad nii. vt http://lh3.ggpht.com/nttodorov/RlZ_zlQGX4I….jpg?imgmax=640
aprill 16, 2008 at 11:58 e.l. #150480Kirsti
MemberHeheee!
Ma ei tahtnud üldse öelda, et see võimalik ei oleks. Absoluutselt on. Kusjuures ma ise saan ka spagaati nö alla nulli-piiri. Ja nii tavalist kui ka harkspagaati. Ja isegi külmalt, ilma eelneva trennita.
Lihtsalt see pildil olev tool peaks ju füüsikaseaduste järgi ümber kukkuma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 17, 2008 at 10:36 e.l. #150631Liinu
Memberei kuku need toolid midagi nii kergesti ümber..
omalt poolt soovitan spagaarti harjutada näiteks nii, et oled kükkis ja siis hakkad tagumise jalaga vaikselt taha poole sõitma. Siis on kindel, et jätad tagumise jala sirgeks ning venitus tagatud. Esimene jalg ei pea sirgeks minema.
Venitust muidugi teha mõlemast jalast. Üldiselt on küll enamusega nii, et üks jalg paindub paremini kui teine, aga seda enam vaja teist jalga “järele aidata”.
On veelgi harjutusi, aga lahtiseletades ei pruugi asjast õigesti aru saada. Füüsiliselt harjutust ette näidata palju parem, sest siis näeb ka, milliseid vigu venitamisel teed. Venitamine on selline salakaval asi, millega võid ennast väga kergesti lõhkuda.
aprill 17, 2008 at 10:57 e.l. #150634Kirsti
MemberNo mismoodi see tool seal pildil siis ei liigu edasi või ei kuku ümber, kui inimene oma jala raskusega sellele otsa vajub?? Toolile ju langeb vajudes raskus – ta ei hoia kuidagi mingite muude jõududega oma jalga ju üleval ega toeta õrnalt…
No ma ei tea, võib-olla olen ma imelik, aga kuidagi nii ebaloomulik tundub see tooli koht seal pildil.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 17, 2008 at 11:27 e.l. #150642rantel
MemberVõibolla on see tool niivõrd raske, et ta enda massiga seda liigutada ei suuda…
aprill 17, 2008 at 12:41 p.l. #150659Kirsti
MemberVist jah. Kuigi see ei näe just eriti raske välja…
Aga välimus võib petlik olla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 28, 2008 at 7:05 e.l. #152080Liinu
Memberka kõige kergemal toolil on võimalik spagaati teha,, ilma et see liiguks. kui ei usu, proovi järgi.
aprill 28, 2008 at 8:11 e.l. #152089Kirsti
MemberKui aus olla, siis ega tõesti pole proovinud, nii et vaidlema ei hakka
aprill 28, 2008 at 12:47 p.l. #152133AlanBStard
ModeratorIsegi väikesed tüdrukud teevad nii. vt http://lh3.ggpht.com/nttodorov/RlZ_zlQGX4I….jpg?imgmax=640Mida väiksem, seda rohkem paindub. Imikul on luud ka kummist.
Aga sellele toolile rakendub alla, mitte taha suunatud jõud, ei lähe ta ümber midagi.
Ja Revalspordis võiks veloergomeetrisaalis mõne telekanali asemel venitusvideod joosta.
aprill 28, 2008 at 1:55 p.l. #152152