Skip to main content

Jõousaal + Rattasõit või jooks

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Jõousaal + Rattasõit või jooks

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    Raigo
    Member

Harjutan praegu neli korda nädalas

http://www.amazon.ee/main.php?main=tooriis…_exercise&nr=17 kava järgi.

Lihased ja jõud arenevad normaalselt. Ei vähene aga rasvakiht kõhu pealt. Toitumist olen parandanud. Küsimus: kumb oleks parem rasva põletamiseks kas jalgrattasõit või jooks?

Lugesin vanemaid teateid ja sain teada, et rasv hakkab põlema alates 45 min. st joosta tuleks 1-1,5 tundi järjest, et kasu oleks. Tean et nii pikalt joosta ei jäksa. Samas 1-1,5 tundi rattasõitu pole mingi probleem. Kas rattasõidul põleb rasv sama palju kui joostes? st. kui teeksin antud kavale lisaks näiteks 5 ja 7 päev rattasõidu kas see oleks tõhus või tasuks teha veidi lühemalt aga jooksu?

Ott Kiivikas
    Member

Rasvapõletuseks on kõige parem kiirkõnd, st. sa ei pea jooksma, tee peale jõusaaliharjutusi vähemalt poole tunnine käimis seanss pulsivahemik 120 – 140 , eeldades et sa oled noorema poolne inimene. Üldjuhul tõuseb pulss kiirkõnni aeg ilusti sellisesse pulsivahemiku ( kui on hea vastupidavus, lisa jooksurajal kallet et tõsta pulssi) kui jaksad võid kõndida ka kauem kuni tund.

Marcu
    Member

Ener­gia­ku­lu tun­nis

Ker­ge.

Pul­si­sa­ge­dus 50-60%

Kalorikulu kokku 137-240

Rasvu (kcal) 78-137

Süsivesikuid (kcal) 55-96

Valke (kcal) 4-7,2

Ker­ge ja mõõ­du­kas.

Pul­si­sa­ge­dus 60-70%

Kalorikulu kokku 240-360

Rasvu (kcal) 84-126

Süsivesikuid (kcal)144-216

Valke (kcal) 12-18

Mõõ­du­kas ja ras­ke.

Pul­si­sa­ge­dus 70-85%

Kalorikulu kokku 360-480

Rasvu (kcal) 36-48

Süsivesikuid (kcal)288-384

Valke (kcal) 36-48

And­med Tervisplussist

Sellest tabelist on näha, et esimesel kahel juhul toimub kõige rohkem rasvapõletust. Kui oled näiteks 25 aastane mees siis arvutad oma pulsi nii 210-25=185. 185 on maksimaalne pulss. Kuna pulss peaks olema 50-70% maksimaalsest siis on see vahemik selle näite puhul 93-130. kiirema pulsi korral kulutab organism juba vähem rasva kui aeglasema pulsiga.

Kas kõndida, joosta või sõita rattaga – ei ole vahet võid ka palli mängida oluline on et pulss oleks ühtlaselt ülaltoodud vahemikus.

Nii soovitavad fatburningu spetsialistid

Raigo
    Member

Tervitus!

Ott ja Margus, tänan teid vastuste eest. Tegin eile ja täna proovi, peale jõutrenni (kava 1 ja 2 päev) tegin 40 minutit kiirkõndi. Väsitas päris ära aga enesetunne on väga hea. Olen 26, seega saan aru, et peaksin hoidma pulssi umbes 120-130. Praegu tegin tunde järgi, aga siit ka minu uus küsimus: millist pulsilugejat soovitate kasutada? otsisin Internetist ja leidsin ühe pulsilugejate müüja kodulehe, siin on erinevaid tooted http://www.hot.ee/sporter/Tabel.html need on päris kallid, kindlasti on Eestis veel teistegi tootjate omi müügil, kui mõnda teate palun andke teada. Palun kommenteerige milliseid olete kasutanud ja millistega on head kogemused (vastupidavad, vajaliku funktsionaalsusega jne.) ja soovitaksite osta?

Veel üks küsimus trenni kohta: kava kolmandal päeval on lõuatõmbamine lisaraskusega, kuidas seda raskust kinnitada? praegu tõmban ilma raskuseta 15-20 korda ja olen mõelnud, et peaks hakkama lisaraskust kasutama.

Anonüümne
    Guest

Mina riputan kangi ketta tekstiilist püksirihma külge. Kui vaja, siis saab selle veel omakorda tõstevöö külge riputada, et mugavam oleks.

Jõudu!

Ott Kiivikas
    Member

Ise soovitan Polari kelli, odavamad on 800 ringis ja näitavad ainult südamelöögisagedust. Tavaharjutajale soovitaks M-51, M-52, sellel on lisaks palju funktsioone ka kalorikulu ja protsentuaalselt palju läheb rasva arvelt jne. Rööbaspuudel surumisi ja lõuatõmbamisi teen spetsiaalse rihmaga millel on kett küljes, sinna saab raskuse otsa riputada.

Marcu
    Member

Ühinen Otiga ja soovitan Polari kelli. Pulsilugejaga kella pakub veel Suunto aga neil on veel kallimad ja jube suured on ka. Kui kella ostmiseks läheb soovitan lisaks Oti poolt räägitule vaadata ka et oleks selline omadus kus saab pulsi vahemiku ära määrata näiteks pulss peab olema 120-140 ja kui pulss langeb või tõuseb annab kell sellest maärku nii on lihtsam jälgida õiget vahemikku.

VDO
    Member

Endal on Sigma Sport firma kell. Seal saab määrata pulsivahemiku ja see hakkab piuksuma, kui sealt vahemikust välja lähed. Lisaks veel mõned funktsioonid. Ostsin selle Rademari poest umbes 700 krooniga. 1,5 aastat on mind hästi teeninud, ainult patareid on vahetada tulnud.

tannu
    Member

ma käin ka jooxmas 10-15km otsi õhtupoolikul.. aga kell näitab et pulss jooxu ajal 180-190tavaliselt.. veic palju.. aga mis teha…

tannu
    Member

see et kust saax palju rauda.. nagu toiduainetest ja toitudest?

Vaatleja
    Member

Kui teha trenni rasvapõletamise eesmärgil, kas siis võib trenni teha iga päev? Põhiline oleks, et pulss oleks kogueag:

Ker­ge.

Pul­si­sa­ge­dus 50-60%

Kalorikulu kokku 137-240

Rasvu (kcal) 78-137

Süsivesikuid (kcal) 55-96

Valke (kcal) 4-7,2

Ühesõnaga kui ma hoian pulsi koguaeg selles vahemikus, kas siis võin iga päev trenni teha. Näiteks jooksu või jõusaali?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.