Skip to main content

treeningkava

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » treeningkava

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
    aggressive
    Member

Mul on praegu kava jaotatud kaheks: esmaspäeval – kõht, selg, rind, õlad

teisipäev: kõht, biitseps, triitseps, käsivars

kolmapäev: puhkepäev

neljapäev: sama mis esmaspäev

reede: sama, mis teisipäev

laupäev ja pühapäev puhkepäevad

et kas selline kava kurnav ei ole lihastele? et nagu ületreening…kuskilt ma lugesin, et lihaste taastumine on 5-6 päeva

aggressive
    Member

üks küsimus siis veel: kas treeningut peab alati tsükeldama(massitsükkel, jõutsükkel, reljeefitsükkel)?

ma mõtlen et kui need kõik läbi teha(igayks umbes 3 nädalat), kas siis hakkan neid otsast peale tegema või teen tavalist (3×6-8) treeningut?

Amarillo
    Member

üks küsimus siis veel: kas treeningut peab alati tsükeldama(massitsükkel, jõutsükkel, reljeefitsükkel)?

ma mõtlen et kui need kõik läbi teha(igayks umbes 3 nädalat), kas siis hakkan neid otsast peale tegema või teen tavalist (3×6-8) treeningut?

see tsüklivärk sobib rohkem kulturistidele, muidugi võid teha, aga soovitaks ikkagi 2-3 kuud ühte tsüklit ja reljeeftsükli üldse välja jätta kui paksuke pole.

Amarillo
    Member

Mul on praegu kava jaotatud kaheks: esmaspäeval – kõht, selg, rind, õlad

teisipäev: kõht, biitseps, triitseps, käsivars

kolmapäev: puhkepäev

neljapäev: sama mis esmaspäev

reede: sama, mis teisipäev

laupäev ja pühapäev puhkepäevad

et kas selline kava kurnav ei ole lihastele? et nagu ületreening…kuskilt ma lugesin, et lihaste taastumine on 5-6 päeva

väikestele lihastele nagu säär,käsivars tuleb puhkust anda vähemalt 24h et ära taastuks ja suurematele lihastele nagu jalg ja selg vähemalt 48h puhkamiseks

see 5-6 päeva vbl osadel inimestel lihas valutab, aga endal lihas harva valutab plejärgmine päev.kindlasti lihas ei taastu 5-6 päeva jooksul va ületreeningu juhtum.

aggressive
    Member

nii et põhimõtteliselt võin küll sellist kava teha…

muidu peapööritus on ületreeningu tunnusmärk? mul viimasel ajal on hakanud keset trenni pea ringi käima…see võib vist olla ka aeroobse trenni puudumisest vist..aeroobset ei tee yldse praegu

Amarillo
    Member

nii et põhimõtteliselt võin küll sellist kava teha…

muidu peapööritus on ületreeningu tunnusmärk? mul viimasel ajal on hakanud keset trenni pea ringi käima…see võib vist olla ka aeroobse trenni puudumisest vist..aeroobset ei tee yldse praegu

miks aeroobset ei tee? tahad südamest ilma jääda? kõrge vererõhk paneb pea pööritama, jood kohvi enne trenni? no 4x nädalas ületrenni vaevalt, kui sa just taimetoitlane või burgerivend oled.

tee aeroobset vähemalt 20min peale igat treeningut et süda kahjustada ei saaks.Kui teed jõutrenni, siis üks südame lihas kasvab ja teine pool ei saa piisavat pinget ja võib tekkida tõsine südamerike, mis lõpeb operatiooniga ja halvemal juhul kunagi trenni enam teha ei saa.Aga see tekib pikemas perspektiivis 2-4 aastat.

See kava on sul väga mööda. Sa teed ühel päeval kõiki suuri lihaseid ja teisel päeval ainult väikeseid. Ürita ikka nii jaotada, et enam-vähem võrdne oleks. Kui kindlasti 2-ks jaotatud kava tahad, siis oleks ehk mõttekam jagada ülakehaks ja alakehaks.

aggressive
    Member

aa…ok

aggressive
    Member

aga kuidas siis..et ylakeha ja alakeha?

ma ei oska nii jagada…et ylakeha siis õlad, selg, rind ???

undisputed
    Member

No võid ka nii jagada 2 ks

1.päev

1. Rinnalihas

2. Seljalihas

3. Deltalihas

4. Kõht

2.päev

1. Reie nelipealihas

2. Reie tagalihas

3. Säärelihas

4. Biitseps

5. Triitseps

6. Kõht

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.