Skip to main content

Biitsepsi arendamine

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Biitsepsi arendamine

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    ants16
    Member

Olen nüüdseks pea 10 kuud jõusaalis käinud, aga mis mulle muret valmistab on biitsepsi üliväike areng. 4kuuga on kõik jõunäitajad kõvasti tõusnud v.a biitsepsi oma mis pole peaaegu üldse.

Hetkel teen kava 1) rind triits 2) selg biits 3) õlg jalg kõht

Ennem tegin veel 1) rind 2) selg 3) õlg kõht 3) triits biits kõht

Ise mõtlesin et võiks hakata biitsepsit 2x nädalas tegema, ehk siis seljapäeval ja veeel ühel päeval nädalas. Kas see võib aidata? Suht hale vaadata, sest biits tundub võrreldes ülejäänud kehaga proportsioonist väljas. Harjutusi olen üritanud varieerida palju, tavaliselt siiski 3×8. Olen teinud ka superseeriaid.

wixa
    Member

2 korda nädalas pole küll mõtet teha

Anonüümne
    Guest

Kindlasti peaks lihas kenasti välja puhkama, ülekoormus pole ju mõistlik.

Biitseps
    Member

Olen nüüdseks pea 10 kuud jõusaalis käinud, aga mis mulle muret valmistab on biitsepsi üliväike areng. 4kuuga on kõik jõunäitajad kõvasti tõusnud v.a biitsepsi oma mis pole peaaegu üldse.

Ise mõtlesin et võiks hakata biitsepsit 2x nädalas tegema, ehk siis seljapäeval ja veeel ühel päeval nädalas. Kas see võib aidata? Suht hale vaadata, sest biits tundub võrreldes ülejäänud kehaga proportsioonist väljas. Harjutusi olen üritanud varieerida palju, tavaliselt siiski 3×8. Olen teinud ka superseeriaid.

Võibolla oled liiga palju neid harjutusi vahetanud ja muutnud . Tee kindlaid harjutusi mingi kindel aeg ning vaheapal proovi superseeriaid <_<“>

arrow
    Member

Biitseps

Siit saab biitsepsi arendamiseks väga kasulikke nõuandeid!

Sarge
    Member

Võib-olla teisi harjutusi tehes ka kasutad koguaeg biitsepsit ja on tekkinud ületreening.

Või siis tee mingine paus sisse.

arrow
    Member

Ma arvan ka, et viga on harjutustes, või äkki teed sa lihtsalt liiga kerge raskusega ja lihas on sellega harjunud, ega kavatsegi arenema hakata.

ants16
    Member

Tänud teile abi eest, video oli ka väga hea. Aga tahaks veel seda teada, et kumba te rohkem soovitate kas biitseps seljaga samal päeval või eraldi?

Martti K.
    Member

Mis harjutusi siis oled proovinud kah? Ja kas superseeriad üldse mingit effekti andsid?

Bonsuna
    Member

Kui pidevalt biitsa peale selga teha siis on üsna loogiline, et areng seiskub mingi hetk, kuna selja trenn ise nõuab tohutult energiat. Peale seda ei suuda kindlasti biitsa teha nii nagu sa suudaksid pingutada siis kui biist oleks eraldi päeval. Võid teha edasi biitsa selja päeval aga piirdu kahe kergema harjutusega ja keskendu harjutuse soorituse puhtusele sel päeval. Eraldi biitsa päeval aga vali raskemad harjutused (baasharjutused) ja võid sooritada harjutusi mustema tehnikaga. Jälgi ainult et peale seda raskemat biitsa trenni jääks minimaalselt 2 päeva vahet seljatreeninguga , muidu hakkab väsinud biits ka selja treeningut negatiivselt mõjutama.

ROtter
    Member

Biitseps on väike lihas, ta väsib ruttu, aga ka taastub ruttu. Ületreening biitsepsi arengule kindlasti kasuks ei tule. Tuleb õppida tunnetama lihase väsimust ja verega täitumist. Esialgu on see tunnetus päris raske tulema.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.