Jalad kitsamaks
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jalad kitsamaks
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 18 years, 1 month tagasi by
eintsius.
-
AutorPostitused
-
detsember 19, 2007 at 9:31 p.l. #12814
andrit
MemberTere
Ma olen 22a. squahsimängija ning mul oleks soov muutuda natuke kiiremaks ning seetõttu ka suhteliselt alla võtta ja hakata treenima ainult teatud lihaseid, kuid mul on mõttetult suured reied. Kas on võimalik kuidagi treeningperioodi ajal reisi ja tagareit lihaste poolest vähendada ja jalgu kitsamaks teha?
Igal pool on õpetused massi kasvatamiseks ja igasugused harjutused, mis kuidas keegi ütleb, et suurendab või vähendab lihaseid, aga üldjuhul aegamisi satuvad nad kõik kuidagi vastuollu ja siis otsustasin siia pöörduda.
detsember 19, 2007 at 9:42 p.l. #134898AlanBStard
ModeratorVähendamine käib üldiselt kas kirurgiliselt või siis dieedi abil
detsember 20, 2007 at 11:23 e.l. #134916bohemianrhapsody
MemberTeema algatajale küsimus. Kuidas sa saad olla kiire, kui sa tahad oma lihastest lahti saada?
Kui sul seal tõesti palju pekki peal on siis ei jää muud üle kui oma toitumist korrigeerida.
detsember 20, 2007 at 12:34 p.l. #134920eintsius
MemberPikamaajooks aitab. Mida pikemad distantsid ning väiksem kiirus, seda vähem lihasamassi on jalgadel vaja eesmärgi täitmiseks ning vastavalt sellele organism ajapikku korrigeerib oma ehitust. Circa 10km jooks on sobiv vast. Üle 15km jooksmine läheb paljuks.
detsember 20, 2007 at 1:29 p.l. #134925andrit
MemberTeema algatajale küsimus. Kuidas sa saad olla kiire, kui sa tahad oma lihastest lahti saada?Kui sul seal tõesti palju pekki peal on siis ei jää muud üle kui oma toitumist korrigeerida.
Selles suhtes, et mul on soov niiöelda ümber ehitada ja kuna ma varajasemas eas ei teadnud treeningutest suurt midagi, siis ei olnud need üldse efektiivsed ning seetõttu ka üleliigsed lihased, mis nüüdseks niiöelda osaliselt takistavad. Plaan on kindlasti tagasi tekitada, kuid teise kava järgi ning teistsugustes kogustes.
Suur tänu eintsius, enamvähem üks hetk nagu mõte liikus sinna poole, et pole näinud eriti pikamaa jooksjaid suurte jalgadega
detsember 20, 2007 at 3:03 p.l. #134931jrx
MemberSelles suhtes, et mul on soov niiöelda ümber ehitada ja kuna ma varajasemas eas ei teadnud treeningutest suurt midagi, siis ei olnud need üldse efektiivsed ning seetõttu ka üleliigsed lihased, mis nüüdseks niiöelda osaliselt takistavad. Plaan on kindlasti tagasi tekitada, kuid teise kava järgi ning teistsugustes kogustes.Suur tänu eintsius, enamvähem üks hetk nagu mõte liikus sinna poole, et pole näinud eriti pikamaa jooksjaid suurte jalgadega
detsember 20, 2007 at 9:25 p.l. #134966eintsius
Memberjrx on ka samas õigus, peaksid tegema tõesti neid asju, mida ta soovitab, kuid mina ei jätaks seda aeroobset välja. Sellel on liiga palju positiivset mõju, mis kompenseerib selle aeglasemaks jäämise efekti. Põhiline on üldise organismi stressitaluvuse arendamine (hilisemas treeningus üks rakenduslikumaid omadusi üldse) ning kuni mingi maani kasvab liikumisvõimekus kohe kindlasti, mitte ei pidurdu kohe alguses(motoorika arenemine põhiliselt põhjuseks). Seepärast tegelevad regulaarse jooksmisega ka kõik kergejõustiklased, sõltumata oma spordialast.
Ma olen treeninud 100m sprinti ning tänavakorvpallis manööverdamist sedasi:
1. Võtasin jõusaalis trenne vähemaks (muidu tegelen ainult jõusaaliga) ning hakkasin 8km regulaarselt jooksma – sellega sain kergeks, üleliigsetest lihastest jms lahti, jooksmise motoorikat parandatud jne. Tänu jõusaalis jätkamisele üldine lihastoonus säilis enam-vähem. Minu puhul oli kergenemine kehakaalult 85kg > 80kg langemine (kasv 190cm).
2. Miskist hetkest alates lülitasin jõusaali treeningkava ümber puhtalt seda spordiala tehes kasutatavate lihaste treenimiseks ning hakkasin ka jõusaalis tehtavaid spetsiifilisi harjutusi tegema.
3. Tänavakorvapalli jaoks hakkasin tegema eraldi ainult manööverdamise harjutusi hõlmavaid treeninguid metsas, sprindi jaoks staadionil intervalltreeningut jne. Tegin paralleelselt esimese kahega punktiga, kuid algus vähem ning lõpus ainult need trennid.
AutorPostitusedViewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)- You must be logged in to reply to this topic.