Skip to main content

ujumine

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    kütusemees
    Member

Tere Fred ! Küsin ka juhuks teilt, kui oskate vastata ? Küsimus selline, et miks mul ujudes peale 50 m lihased täiesti läbi. Muidugi tehnika pole ka kiita aga siiski ? Ma suudan vist 80 kg raskust ka rinnalt kauem suruda kui ujuda

trennineiu
    Member

Ma pole küll spetsialist, kuid arvan, et õige tehnika mängib ujumise ja lihaste väsimise vahel suurt rolli. Saan tuua näite enda peal: kui ujun konna ilma veealuse hingamiseta, st. pea kogu aeg vee peal, siis peale paari otsa ujumist on kael, õlad ning käed tervikuna, kaasa arvatud ülaselg nagu täiesti krampis ja pinges. Kuid kui ujun 1000 m, mis on minu norm, õige konna tehnikaga, ei ole mingisugust probleemi. Korrektse vette hingamisega saavad lihased ju ka enam hapnikku.

gmaster
    Member

80kg surumine ja ujumine on täiesti erinevad asjad, üks on aeroobne, teine anaeroobne tegevus

kui tahad ujumist arendada…. järelikult – uju!

kütusemees
    Member

80kg surumine ja ujumine on täiesti erinevad asjad, üks on aeroobne, teine anaeroobne tegevus

Aga jah, ma tahaks jõusaali ikka põhialaks jätta. Aga oleks vaja ujuda mingi 200 m mingi 4 min. Juhul kui ma nüüd siis nii usinalt peaks hakkama ujumas käima siis vist hakkab kannatama jõusaal. Kuna vist taastumisega tuleks probleeme, kuna mulle on ujumine suht kurnav tegevus

AlanBStard
    Moderator

Ma aeroobikat ei tee aga ujumine eriliselt kurnavalt ei mõju.

Või noh, kuna stiili pole siis kõrvaltvaatajate silmadele mõjub kurnavalt

gmaster
    Member

Aga jah, ma tahaks jõusaali ikka põhialaks jätta. Aga oleks vaja ujuda mingi 200 m mingi 4 min. Juhul kui ma nüüd siis nii usinalt peaks hakkama ujumas käima siis vist hakkab kannatama jõusaal. Kuna vist taastumisega tuleks probleeme, kuna mulle on ujumine suht kurnav tegevus
    Autor
    Postitused
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.