Skip to main content

dieet!!

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » dieet!!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    StenD
    Member

tere.Käin jõusaalis, söön pidevalt valku ja olen teinud 2 kreatiini kuuri – tulemusega olen suht koht rahul.Teen massi arendamise kava ja kilosid ikka vaikselt tilgub juurde, nii lihase kui peki arvelt.Tahaks nüüd hakata jälgima rohkem mida, millal ja kui palju söön sest istudes oma kõhtu vaadates läheb süda pahaks.tean et tuleb kõhtu teha piisavalt ja dieet on väga oluline aga kas see lihase arengule mingit pidurit peale ei tõmba?See ju hakkab lihast ka sööma, kui alla võtad?Mis oleks kõige targem teha ,et kõhu pealt pekki ära saada, samas säilitada lihasmassi?aitähh.

Arnold
    Member

Pead hakkama kaloreid lugema , tähtis on kulutad rohkem , kui tarbid – sellisel juhul hakkab ka kaal kukkuma. Söö valgurikkast ja süsivesikuvaest toitu. Mida pikkemalt ja tasasemalt suudad kaalu langetada , seda rohkem säilivad ka lihased. Ei soovita nädalas üle poolekilo kaalus kaotada.

Vali hoolikalt toitu ja tee usinasti trenni , küll siis tuleb ka vorm.

Jõudu!

Kellie
    Member

Minu arvates ei ole süsivesikutevaesel ja valgurikkal dieedil eriti mõtet, sest 1)ei saa intensiivselt treenida, kui lihased on glükogeenist tühjad(ja glükoosi tootmine toidu/lihaskoe valkudest ei võimalda glükogeeni varusid piisaval määral taastada) 2)lihaskoe valkude taastamise kiirus ei sõltu toiduvalgu hulgast alates 1.2-1.5 g/kg(erinevate autorite järgi).sellisel dieedil on mõtet võibolla ainult siis, kui tahetakse kiirelt vee arvelt kehakaalu kaotada.

M.M.
    Member

See on ju ainuke võimalus kaalust alla võtta nii, et lihas säiliks. Terve maailm toimib nii. Tahaks ka teada sellest uuest EESTI NOKIAST. Ole hea ja tutvusta meile ka.

Ott Kiivikas
    Member

Olen sellist dieeti kasutanud viimased kuus aastat ja ei kurda et tulemusi poleks, treenida jõuan küll ja maht tõuseb kahekordseks võrreldes hooajaväliste treeningutega, nii et jutt et ei jõua ei jaksa ei pea paika kui oskad järgida enesetunnet, vaatad peeglisse ja kaalud ennast pidevalt. Küsimus on ka taastumisvhendites ( toidulisad, massaz jne. ) Üldjuhul on nii et kui inimesel esineb dieedi aeg halba enesetunnet, kurnatust ja treeninguisu puudumist, tehakse midagi väga valesti, see on keha signaal et ollakse valel teel.

Kellie
    Member

Ma pole küll mingi saleduse etalon , kuid olen proovinud hüpokalorilist dieeti u 60% ja 40% süsivesikute osakaaluga ja viimase korral kaotasin oluliselt rohkem lihasmassi(kõik mõõtmised elektritakistuse meetodil).Teoreetiline põhjendus: kui toidus on vähe süsivesikuid on insuliini tase madal ja kortikosteroidide(glükagoon ja kortisool) tase kõrge, mis põhjustab intensiivse glükoneogeneesi skeletilihaste valkudest. Madal insuliini tase aga inhibeerib olulisel määral lihasvalkude taastamist, ükskõik kui palju valku süüa.

Arnold
    Member

Praktika näitab; pole võimalik samaaegselt kasvatada lihasmassi ja kaalust allavõtta.

Kahte jänest korraga ei püüa!

Küsimus oli; kuidas maksimaalselt säilitada lihasmassi, ajal mil tahame vabaneda liigsest rasvast ?

Milline on Sinu vastus küsimusele Kellie?

Proovi sõnastada seda kõigile arusaadavalt – palun.

Kellie
    Member

Ma ei tahaks kellegiga vaidlema hakata, individuaalsed erinevused on suured, sõltuvalt sellest, milliseid toidulisandeid kasutada(glutamiin, hargnenud ahelaga aminohapped), kui palju aeroobset teha, milline on testosterooni tase.Igal juhul sporditeadlaste arvamusest ja isiklikust kogemusest lähtudes tundub, et süsivesikutest saadava energia osakaal dieedis mitte alla 50%, jagatuna 5-7 söögikorra vahel on optimaalne.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.