Magamine
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Magamine
- This topic has 15 replies, 8 voices, and was last updated 18 years, 2 months tagasi by
big poppa pump.
-
AutorPostitused
-
november 18, 2007 at 11:11 e.l. #12498
PaKaalu
MemberMillest see tuleb,et kui ma lähen kell 23 magama ning ärkan kell 7,siis on selline väsimus et ei suuda lihtsalt voodist ülesse tõusta ja tahaks veel magada.
Aga kui olen mingi 1 magama läinud ja 7 ülesse tõusnud on kõik OK,väsimust pole ning ei ole sellist tunnet et tahaks veel magada.
Millest see tuleb?
november 18, 2007 at 11:47 e.l. #131515big poppa pump
MemberMagades kõigub uni mitme taseme vahel, vahepael minnes sügavasse unne ja sealt jälle kergesse või nii, kus oled kõigele rohkem vastuvõtlikum, võid kergemini ärgata. Päeva jooksul kõigub kehatemperatuur mõne kraadi võrra, niiet tavaline oleks ka pea 38 kraadine temperatuur, mis ei tähenda palavikku. Nee on omavahel seotud. Kui kehatemperatuur langeb, tunned unisust. Kui minna magama siis, kui kehatemperatuur on madal, lähed väga hõlpsalt sügavasse unne. Mida rohkem viibid “sügavas unes” seda puhanum oled või midagi sellist oli. Lugesin üsnagi pika artikli kunagi läbi selle põhjal.
november 18, 2007 at 12:03 p.l. #131519vaher
MemberKuskilt olen kuulnud, et iga kolmas on “kerge” unetund vms. Lähed magama, tuleb vist siis nii:
1. Kerge
2. Raske
3. Raske
4. Kerge
5. Raske
6. Raske
7. Kerge
jne.
Kuigi ma kahtlen, kas asi on nii must-valge…
november 18, 2007 at 3:37 p.l. #131551Agnes1h
MemberAga samas, nii kaua kui see pole probleem, siis minegi kell 1 magama! Aga mingi aeg ilmselt on juba küll kergem tõusta siis kui kell 23 magama lähed… Lõpuks tuleb ikka unedefitsiit.
november 18, 2007 at 4:50 p.l. #131560jrx
MemberVastajad ajavad suht rämedat jama siin. Wikipedias on päris asjalikud artiklid une kohta, sealt saab infot.
Aga originaalsele küsimusele vastates: see on sellepärast nii, et sa pole HARJUNUD. Kui pead ca 2 nädalat niiviisi vastu, et 23’st magama ja 7st üles, siis peaks kõik normaliseeruma.
november 18, 2007 at 6:24 p.l. #131564big poppa pump
MemberHarjumise asi KA, isegi tundnud vaheajalt tulles. A see minu esimene jutt selle kohta oli tõsi. Võin sulle isegi selle raamatu anda, a seda pean otsima.
november 18, 2007 at 9:43 p.l. #131580jrx
MemberHarjumise asi KA, isegi tundnud vaheajalt tulles. A see minu esimene jutt selle kohta oli tõsi. Võin sulle isegi selle raamatu anda, a seda pean otsima.Ei. Kehatemperatuur kõigub tavaliselt ikka paari 0,1 kraadi võrra MITTE paari kraadi võrra:)
Ja väljapuhkamiseks on vaja nii süvaund kui REMi. Ja see seos ei ole päris nii lihtne, et mida rohkem, seda uhkem.
Võisid ju pikka artilit lugeda, ent see mis sa praegu siia kirjutasid oli seosetu ning küsija probleemiga absoluutselt mitte seostuv.
november 19, 2007 at 6:15 e.l. #131585big poppa pump
MemberLõpuks kadus jah mõte ära, aga püüan nüüd selle raamatu jälle leida, saadan. Pealkiri oli vast: “How to: Sleep Less and Have More Energy”
november 19, 2007 at 8:06 e.l. #131589asdfghjkl
MemberLõpuks kadus jah mõte ära, aga püüan nüüd selle raamatu jälle leida, saadan. Pealkiri oli vast: “How to: Sleep Less and Have More Energy”Mul õnnestus see raamat saada sealt saidilt Download lingi alt:
http://www.4shared.com/account/file/238338…Had_Before.html
Päris huvitav lugemispala esmapilgul, äitüma raamatu mainimise eest!
november 19, 2007 at 9:42 e.l. #131605jrx
MemberKõlab nagu need sajad “How To Eat More And Still Lose weight” raamatud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2007 at 3:25 p.l. #131723Liinu
Membertglt on asi nii… et üks unetsükkel kestab umbes 1,5 tundi. üks tsükkel koosneb mitmest une faasist, hetkel arvu peast kohe ei mäleta… aga sinna kanti küll, et kerge uni raske uni jne. Seetõttu on kergem üles tõusta siis, kui oled terve unetsükkli ära maganud, ja raskem siis kui pead ärkama poole tsükli pealt.
Seega kui magad 1st 7ni.. oled maganud 6tundi, mis sisaldab siis endas 4 unetsüklit. Kui tahad minna varem magama, siis soovituslikult 22.30, nii saab ka terve une tsükkel täis, kui tõused ikka kell 7
Ühesõnaga arvesta seda ja uni läheb kenasti paika.
november 20, 2007 at 3:35 p.l. #131725Henritamm
Membertglt on asi nii… et üks unetsükkel kestab umbes 1,5 tundi. üks tsükkel koosneb mitmest une faasist, hetkel arvu peast kohe ei mäleta… aga sinna kanti küll, et kerge uni raske uni jne. Seetõttu on kergem üles tõusta siis, kui oled terve unetsükkli ära maganud, ja raskem siis kui pead ärkama poole tsükli pealt.Seega kui magad 1st 7ni.. oled maganud 6tundi, mis sisaldab siis endas 4 unetsüklit. Kui tahad minna varem magama, siis soovituslikult 22.30, nii saab ka terve une tsükkel täis, kui tõused ikka kell 7
Ühesõnaga arvesta seda ja uni läheb kenasti paika.
Väga hea…Peaks ka proovima, kuna hommikul ärkamise ja kooliminekuga tihti probleeme!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 20, 2007 at 6:05 p.l. #131740lutsukomm
MemberTäna just mõtlesin teema sellekohta püstida. Mul selline lugu, et paar aastat magasin nagu väike laps 11-12h päevas ja tõusmisel olin veel mitu tundi ikka vääääga unine. Nüüd magan 5 tundi ja tunnen ennast ideaalselt ja tõusta ka kergem. See on kestnud 4 päeva aga loodan, et see nii jääbki.
november 20, 2007 at 9:45 p.l. #131776jrx
MemberEi ole asi nii lihtne. Seal on individuaalsed erinevused jne jne. Oled lihtsalt ühe rütmiga harjunud, poole tunni kaupa nihutamine võib aidata, ei pruugi aidata. Terve inimese keha harjub aja jooksul uue rütmiga.
november 21, 2007 at 7:58 e.l. #131799asdfghjkl
MemberSee e-raamat, millest siin räägiti, seal tõepoolest väidetetakse, et kehatemperatuur kõigub 36-38 kraadi vahel, samas öeldakse ka raamatu alguses, et tervise ega muu instituut/asutus pole seal raamatus olevat teksti õigeks kiitnud ,et lihtsalt selline essee siis, usu sealset juttu või mitte, sealhulgas selle 38 kraadi juttu.
Aga huvitavat seal ühtteist on siiski. Soovitatakse rohkem valguse (eriti päikse) käes (päikseprillideta) viibida päeva ajal, ja soovitatakse sportida (kindlasti mitte hiljem kui 3h enne magaminekut, kuna siis läheb kehatemperatuur valeks, et soovitavalt hommikul), ja vähem mürke* tarbida (kofeiin, alkohol), et keha ei peaks öösel mürkidega tegelema ja seetõttu ei saa uinuda. Öeldakse ka, et haigena on uni pikem kui tervena olles, ja et osad unefaasid (REM faas) on selline aktiivne ja sarnane ärkvel olekuga, et kui selles faasis tõusta ,siis nagu ongi reibas olla, et nagu olekski juba üleval ja tegutsenud tunne oleks. Et siis unefaasid vahelduvad ja ja on tsüklites, ja võib-olla kui satud ärkama kergemat sorti une faasi ajal, kus ongi sarnane olek nagu ärkvel olles, siis tunnedki end reipana, olgu siis see faas 4h magamisel tekkinud näiteks või 8h-ndal unetunnil, ja siis mõlema puhul on üllatuseks, et hea väljapuhanud tunne, kuigi ühe puhul poole vähem magatud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.