Põlv+vigastus=reielihas? Paluks abi!
- This topic has 4 replies, 3 voices, and was last updated 18 years tagasi by
bohemianrhapsody.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 22, 2008 at 6:29 p.l. #12346
karlparjamae
MemberTere!
Sirvisin enne korraks ka foorumit, kuid ei leidnud enda küsimusele vastust.
Ilmselt siit foorumist oskab keegi mind aidata. Nimelt tahaks teada, millised on kõige paremad ja põlve vähe koormavad harjutused reielihasele. Ise tegelen kõvasti hüplemise ja mitte kõige mõistlikuma spordialaga ning põlves juhtus seesugune asi: “Mediaalmeniski tagumise sarve ja keha piiril on väike GR II lesioon. Patella kõhrekahjustus võimalik.”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>3 kuud pole põlv mingisugust koormust saanud, tabletid ja geelid muudkui näpus. Küll olen teinud staatilist harjutust, istudes seina ääres, jalad põlvest 90 kraadi.
Põlve tervise “võtmeküsimuseks” pidavat olema reielihase treenimine…
Kuidas oleks kõige parem siis kodustel tingimustel reielihasele tööd anda, lisaks sellel varem kirjeldatud staatilisele harjutusele. Raskused jala külge ja toolil istudes jalga lihtsalt kergitada, vms?
Loodan, et oskate mind aidata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõike paremat,
Karl.
jaanuar 22, 2008 at 7:10 p.l. #137047bohemianrhapsody
MemberIseenesest jah, toolil jala sirutamine on hea tugevdamaks reie lihaseid ja sidemeid. Kuna on tegu kõhrekahjustusega, siis mina näiteks ei julgegi väga seda soovitada. Ehk siis peaksid selle küsimuse esitama eriala arstile või füsioterapeudile.
Kokkuvõtteks siis võiks öelda, et valdav enamus ei ole siin meditsiini haridusega. Kui tervis on sulle oluline siis pommita arste, mitte foorumeid.
jaanuar 22, 2008 at 7:57 p.l. #137051AlanBStard
ModeratorKui tervis on sulle oluline siis pommita arste, mitte foorumeid.Eee… mul on foorumitega paremad kogemused kui arstikabinettidega. Tõsi küll, enamuses välismaiste foorumitega aga siit olen ka häid ivasid saanud:)
jaanuar 22, 2008 at 8:09 p.l. #137052karlparjamae
MemberHmm…
Ilmselt ei väljendanud ennast piisavalt hästi. Nimelt arstid ja ka füsioterapeut on soovitanud teha seesugust trenazööri, kus siis konkreetselt istudki ja tõstad jalgadega n-ö. kangi. Teate küll, toetuvad jalalabade juurde need pehmed padjakesed ja siis muudkui tõstad. Pirita TOP jõusaalis saab end isegi vööga sinna tooli kinni tõmmata. Kahjuks tõesti selle trenažööri nime vms. ei oska öelda, sest jõusaalis suurt kogemust pole.
Samuti ka vastu seina istumine on arsti poolt välja pakutud.
Ma lihtsalt mõtlesin, et äkki leian siinsest foorumist veel mõne asjaliku harjutuse, mida saaks just kodus teha. Ei tahaks uskuda, et ainult seesugused harjutused reiele olemas. Ootan ettepanekuid ka tuleviku osas, kui põlv juba ilusasti kosunud, et mis viisidel siis oma reit piisavalt tugevana hoida, et sama jama ei korduks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud.
jaanuar 23, 2008 at 11:43 e.l. #137127bohemianrhapsody
MemberVaata harjutuste panka, seal kõik olemas.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.