Kolmeks jaotatud kavalt kaheks jaotatule?
- This topic has 12 replies, 7 voices, and was last updated 18 years, 3 months tagasi by
Krisss.
-
AutorPostitused
-
oktoober 16, 2007 at 11:03 e.l. #12142
Krisss
MemberHetkel olen kaks kuud teinud kolmeks jaotatud kava, kuid mõtlesin minna üle kaheks jaotatud kavale. Aitaks see kaasa kiiremale lihase kasvule?
Just sellepärast et päevad kuna jõusaalis käin on teisipäev, neljapäev ja reede ning teisipäeval treenitud lihasgrupp suudaks taastuda reedeks.
Ootan igasugu soovitusi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2007 at 1:20 p.l. #128171Capricorn
MemberHetkel olen kaks kuud teinud kolmeks jaotatud kava, kuid mõtlesin minna üle kaheks jaotatud kavale. Aitaks see kaasa kiiremale lihase kasvule?Just sellepärast et päevad kuna jõusaalis käin on teisipäev, neljapäev ja reede ning teisipäeval treenitud lihasgrupp suudaks taastuda reedeks
.
Ootan igasugu soovitusi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga palju üldse treenigstaaži on?
Tundub liiga lühike vahemik, et taastuda jõuaks.
oktoober 16, 2007 at 2:12 p.l. #128182Krisss
MemberÜldiselt tõsisemalt hakkasin jälle saalis käima alles augusti lõpus vms. Samas sai ka enne suvevaheaega(aprill, mai) kaks-kolm kuud käia, kuid siis tuli aheaeg peale ja tuli muid tegemisi. Nüüdsest kuna ise olen pikk ja peenike, siis mõtlesin et EI, midagi peab ette võtma ning alustasin siis saaliga. Vaevalt ta midagi halba teeb ning loodan kosuda kasvõi natukenegi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2007 at 2:32 p.l. #128186Mesku
MemberSellised asjad tuleb ise järgi katsetada, mitte keegi ei tea, kui kiiresti sa taastud, või kui korralikult sa lihased läbi töötad…
oktoober 16, 2007 at 4:45 p.l. #128210LB
Memberveidike offtopic teema vb aga ma tahtsin teada et kas see aitaks ntx rinnalihastel kiiremini areneda kui peale rinnapäeva järgmisel päeval teha ntx 50 kuni 100 kätekõverdust….või siis kas oleks yldse mõtekas päev või paar peale rinnapäeva kätekaid teha….(vb natuke imelik küsimus, aga ärge algajaga pahandage
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )oktoober 16, 2007 at 5:18 p.l. #128218Krisss
Memberveidike offtopic teema vb aga ma tahtsin teada et kas see aitaks ntx rinnalihastel kiiremini areneda kui peale rinnapäeva järgmisel päeval teha ntx 50 kuni 100 kätekõverdust….või siis kas oleks yldse mõtekas päev või paar peale rinnapäeva kätekaid teha….(vb natuke imelik küsimus, aga ärge algajaga pahandage
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Nagu mina aru olen saanud, areneb lihas just puhkepäevadel. Ehk siis lihas tahab puhata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parandage mind, kuid kas rind just nii väga kätekõverdustega areneb?!
oktoober 16, 2007 at 6:06 p.l. #128230Alexander Andrusenko
ModeratorRind areneb küll kätekõverdustega, kuid kindlasti ei maksa neid teha järgmisel päeval pärast rinnatrenni. Pärast rinnatrenni peavad rinnalihased puhkama mõnda aega. Teisi lihaseid puudutab see ka.
oktoober 16, 2007 at 6:15 p.l. #128234eintsius
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Kui ei ole veel edasijõudnu tasemele jõudnud, sis aitab kindlasti.
Krissile:
Nii vähese treeningstaaziga ei ole mõtet üldse kava jupitada. Tee vähemalt aasta trenni regulaarselt, siis vaata edasi.
Edapidiseks teadmiseks: üldiselt valitakse kava kehatüübist sõltuvalt. Näiteks endmorf (mina) ei pea kava (eriti) mitmeks jagama. Endmorfile sobib pikk kava ning madal intensiivsus. Endomorf ei jõua kaugele, kui iga trenn laseb ennast iga harjutusega täiesti sodiks.
Ektomorf peab jaotama kava mitmeks, sest temal ei ole taastumiskiirus nii suur. Ektomorf peab eelistama kombineeritud harjutusi.
Mesomorfi kohta ei mäleta midagi peale selle, et talle sobivad väga lühikesed kavad (paratamatult tuleb kava jaotamine mängu) ning kõrge intensiivsus. Uuri netist järgi, mis kehatüüpi oled ning seejärel otsusta mida teha.
Vihjeks:
Endomorf – kondine, kuid ümmarguste keha kontuuridega (näost näha).
Ektomorf – kuiv, kõhn, vähe lihast.
Mesomorf – kuiv, kuid palju lihast. Mesomorfid on need nö “eeldustega tüübid”.
oktoober 16, 2007 at 6:15 p.l. #128235Capricorn
MemberMa ise pendeldan ka 2-ks ja 3-ks jaotatud kavade vahel. Minu jaoks tundub parim pausi pikkus samale lihasgrupile olema 6 päeva. Et siis näiteks E teen rinda/triitsepsit/õlga/reie esiosa/säärt ja siis järgmist korda teen sama asja P. Vahel on ka täpselt nädal vahet. Areng ikka tasapisi toimub. Oma tüüpi täpselt ei tea, endomorf mitte, arvatavasti kusagil ekto- ja mesomorfi vahel.
oktoober 16, 2007 at 6:41 p.l. #128246Krisss
MemberSuht kindel, et ektomorf – kuiv, kõhn, vähe lihast.
Arvad, et peaksin sama kava edasi tegema?
Hetkel tuletan peast meelde, et oli midagi sellist:
I. päev
Rind
Biitseps
Kõht
II. päev
Õlg
Selg
Triitseps
III. päev
Jalad
Kõht
Alguses oli treeningpäeva pikkuseks 1.5 tundi, kuid nüüd hakkavad asjad juba 45-60 minutiga ära saama.
oktoober 16, 2007 at 6:56 p.l. #128251P-A-U-L
MemberJube raske on midagi tarka öelda, kui ei tea, mida sa täpselt trennis teed. mina näit teeks õla ka jalapäeval. Trenni pikkus pole nii tähtis kui efektiivsus. Näen saalis tihti kutte, kes omavahel räägivad, et näed-ma täna juba kaks tundi siin olnud…. Aga sellest kahest tunnist pn reaalset trenni võibolla 20 minutit, ning seegi sikutamine sooritatakse 50% Kui ikka asja vastu suurem huvi, lasen mõnel tegijal vennal kava teha(neid leiad foorumist küll) sest tark on kohe algusest hakata efektiivselt treenima, sest point on ju tulemuses.
oktoober 16, 2007 at 6:58 p.l. #128252Mesku
MemberLihase tüübid ka väheke erinevad
oktoober 16, 2007 at 7:27 p.l. #128256Krisss
MemberJube raske on midagi tarka öelda, kui ei tea, mida sa täpselt trennis teed. mina näit teeks õla ka jalapäeval. Trenni pikkus pole nii tähtis kui efektiivsus. Näen saalis tihti kutte, kes omavahel räägivad, et näed-ma täna juba kaks tundi siin olnud…. Aga sellest kahest tunnist pn reaalset trenni võibolla 20 minutit, ning seegi sikutamine sooritatakse 50% Kui ikka asja vastu suurem huvi, lasen mõnel tegijal vennal kava teha(neid leiad foorumist küll) sest tark on kohe algusest hakata efektiivselt treenima, sest point on ju tulemuses.Mainiks, et neid olen ma ise ka näinud. Linnapeal jutud, et surub 100kg, enda keharaskus 60. See pole küll võimatu, aga siiski kõrvaltvaatajana pole ta võimeline seda tõstma.
Max aeg seeriate vahel on minut vms… Ja iga lihasgrupi all harjutusi ca 3 tk.
Ja ise teen veel harjutusi vahele, et kava liiga rutiinne poleks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.