Mis toimub mu kehaga?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Mis toimub mu kehaga?
- This topic has 15 replies, 9 voices, and was last updated 18 years, 3 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
oktoober 16, 2007 at 10:36 e.l. #12139
masterkey
MemberOlen nüüdseks kuu aega käinud jõusaalis 3-4 korda nädalas.Kord nädalas toimub treeneri käe all ringtreening, ülejäänud korrad teen iseseisvalt trenni.Põhirõhu olen suunanud keskkohale ja kätele.Olen püüdnud mitte väga pikaajalist osa jõutreeningule panna-tihtipeale enne jõusaali jooksen pool tundi+ pool tundi jõusaali.Aga probleem on selles, et viimasel ajal on mul keskkoht läinud paksemaks ja mis kõige hullem – kogu rasv on ladestunud ümber vöökoha(varem seda küll ei olnud).Olen täitsa paanikas juba. Kas keegi oskab õelda, milles asi või mida pean tegema/tegemata jätma?
oktoober 16, 2007 at 10:38 e.l. #128149gmaster
MemberOlen nüüdseks kuu aega käinud jõusaalis 3-4 korda nädalas.Kord nädalas toimub treeneri käe all ringtreening, ülejäänud korrad teen iseseisvalt trenni.Põhirõhu olen suunanud keskkohale ja kätele.Olen püüdnud mitte väga pikaajalist osa jõutreeningule panna-tihtipeale enne jõusaali jooksen pool tundi+ pool tundi jõusaali.Aga probleem on selles, et viimasel ajal on mul keskkoht läinud paksemaks ja mis kõige hullem – kogu rasv on ladestunud ümber vöökoha(varem seda küll ei olnud).Olen täitsa paanikas juba. Kas keegi oskab õelda, milles asi või mida pean tegema/tegemata jätma?loogiline et enam treenitava piirkonna mõõdud suurenevad. oled sa kindel et just rasv?
ja kui ongi rasv, siis tuleb toitumist sättida
oktoober 16, 2007 at 10:55 e.l. #128153mullaonu
MemberOlen nüüdseks kuu aega käinud jõusaalis 3-4 korda nädalas.Kord nädalas toimub treeneri käe all ringtreening, ülejäänud korrad teen iseseisvalt trenni.Põhirõhu olen suunanud keskkohale ja kätele.Olen püüdnud mitte väga pikaajalist osa jõutreeningule panna-tihtipeale enne jõusaali jooksen pool tundi+ pool tundi jõusaali.Aga probleem on selles, et viimasel ajal on mul keskkoht läinud paksemaks ja mis kõige hullem – kogu rasv on ladestunud ümber vöökoha(varem seda küll ei olnud).Olen täitsa paanikas juba. Kas keegi oskab õelda, milles asi või mida pean tegema/tegemata jätma?No mulle jõua kohale, et milleks see treener siis on. Miks sa temalt küsi. Meie siin isegi näe seda, milline sa oled. Ma arvan, et esita see küsimus treenerile ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2007 at 11:38 e.l. #128159masterkey
Memberloogiline et enam treenitava piirkonna mõõdud suurenevad. oled sa kindel et just rasv?ja kui ongi rasv, siis tuleb toitumist sättida
see ikka tõesti puhas rasv-mul on tunne nagu ujumiskumm oleks ümber (+2 kg juures).Aga toitumine on normaalne.Ja mõõdukalt olen sportinud kogu aeg-suvel rulluisutasin aktiivselt.
muidugi keegi tark teadis õelda,et see on ajutine nähtus,et keha algul reageerib niimoodi-hiljem läheb tagasi.
oktoober 16, 2007 at 12:02 p.l. #128162mullaonu
Membersee ikka tõesti puhas rasv-mul on tunne nagu ujumiskumm oleks ümber (+2 kg juures).Aga toitumine on normaalne.Ja mõõdukalt olen sportinud kogu aeg-suvel rulluisutasin aktiivselt.muidugi keegi tark teadis õelda,et see on ajutine nähtus,et keha algul reageerib niimoodi-hiljem läheb tagasi.
Millele ta reageerib
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> juhul kui sa oma toitumist muutsid siis küll jah võib korraks kaal tõusta aga muidu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2007 at 12:06 p.l. #128164gmaster
MemberMillele ta reageerib
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> juhul kui sa oma toitumist muutsid siis küll jah võib korraks kaal tõusta aga muidu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>tõsised muutused harjumustes ja füüsilises koormuses võivad keha mingisse häireseisundisse panna küll
mul mõjub näiteks kava vahetaminegi välimusele
oktoober 16, 2007 at 12:09 p.l. #128165BadAir
MemberOlen nüüdseks kuu aega käinud jõusaalis 3-4 korda nädalas.Kord nädalas toimub treeneri käe all ringtreening, ülejäänud korrad teen iseseisvalt trenni.Põhirõhu olen suunanud keskkohale ja kätele.Olen püüdnud mitte väga pikaajalist osa jõutreeningule panna-tihtipeale enne jõusaali jooksen pool tundi+ pool tundi jõusaali.Aga probleem on selles, et viimasel ajal on mul keskkoht läinud paksemaks ja mis kõige hullem – kogu rasv on ladestunud ümber vöökoha(varem seda küll ei olnud).Olen täitsa paanikas juba. Kas keegi oskab õelda, milles asi või mida pean tegema/tegemata jätma?Mul oli endal kah algul sama probleem , aga mul hakkas see tasapisi kaduma! Käi edasi saalis ja vaata, kuidas see probleem areneb või laheneb ja kui tõesti ei kao ega kao , pöördu omaala professionaali poole
oktoober 16, 2007 at 12:17 p.l. #128167mullaonu
Membertõsised muutused harjumustes ja füüsilises koormuses võivad keha mingisse häireseisundisse panna küllmul mõjub näiteks kava vahetaminegi välimusele
Jah sead küll, et uus kava võib mingiks hetkeks muuta, endalgi olnud, aga kui inimene on pidevalt spordiga tegelenud, siis ma kahtlen, et keha spordiga tegeledes rasva hakkaks koguma. Rasva hakkab ikka kogunema kui hakatakse rohkem sööma kui keha tarbib või on ületreening. Ise olin kah kunagi ületreeningus ja keha hakkas rasva koguma järsult, kuigi menüü oli sama. Aga sain sellest alles hiljem aru, et olin tegelt ületreeningus.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 16, 2007 at 12:54 p.l. #128169gmaster
MemberJah sead küll, et uus kava võib mingiks hetkeks muuta, endalgi olnud, aga kui inimene on pidevalt spordiga tegelenud, siis ma kahtlen, et keha spordiga tegeledes rasva hakkaks koguma. Rasva hakkab ikka kogunema kui hakatakse rohkem sööma kui keha tarbib või on ületreening. Ise olin kah kunagi ületreeningus ja keha hakkas rasva koguma järsult, kuigi menüü oli sama. Aga sain sellest alles hiljem aru, et olin tegelt ületreeningus.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ma lugesin välja et ta on alles kuu aega trenni teinud, ja teeb 3-4x nädalas
oktoober 21, 2007 at 11:19 e.l. #128710AlanBStard
ModeratorKui ületreeningut pole, siis kas mingil muul põhjusel ei või kortisool laes olla ?
oktoober 21, 2007 at 11:49 e.l. #128713subertoz
Membervõiksid proovida ka vastupidi treeningut. Enne jõusaal + peale siis jooksmine või midagi. Antud juhul kulutad jooksmisega ära lihaste glükogeeni varu ning seejärel asud veel nn. tühjas seisundis lihast pumpama.
Hiljem tõmbab keha nagu käsn kõik endasse ja ladestab ka üleliigse “aktiivsesse” piirkonda.
Teiseks küsimus, et milline on treeningu eesmärk? Kui ütled, et enne rasva ei olnud, siis ehk peaksidki rohkem lihase ehitamisele keskenduma, mitte viimasti olemasolevat lammutama?
oktoober 21, 2007 at 12:28 p.l. #128716jrx
MemberKui ületreeningut pole, siis kas mingil muul põhjusel ei või kortisool laes olla ?Kortisooli kõrge tase ei pruugi absoluutselt seotud kaalu juurde võtmisega olla ja vastupidi…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 21, 2007 at 12:57 p.l. #128719AlanBStard
ModeratorKortisooli kõrge tase ei pruugi absoluutselt seotud kaalu juurde võtmisega olla ja vastupidi…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga rasva keskpaika kogunemisega teda justkui rahvasuus seostatakse.
Tunnistan et kortisool on üks teema, mida ma veel põhjalikult pole uurinud.
oktoober 21, 2007 at 1:39 p.l. #128727Existence
MemberKortisoolist tean öelda :
Kui joosta igapäev madala intentsiivsusega(umbes 120-130 lööki minutis)peale intensiivset jõutreeningut ,
kuluvad vaevaga kasvatatud lihased või niigi tagasihoidlik lihasmass – selle põhjustajaks on kataboolne hormoon kortisool, mida hakkab rohkem kui tavatingimustes tootma organism, mida õnnistatakse liigse aeroobse mahuga!!!
Mina ei soovitaks peale jõusaali joosta !! muudab ainevahetuse äärmiselt ökonoomseks, mille tulemusena muutub keha efektiivseks rasvade salvestajaks ülejäänud tundidel ööpäevas- täpselt niisamuti, nagu raskustega treenides lammutatakse lihast, mis puhkuse ajal uuesti üles ehitatakse (parimal juhul küllaga), kulutatakse kerge aeroobse treeningu ajal rasva,mis hiljem uuesti sünteesitakse (soodsatel tingimustel küllaga);
oktoober 21, 2007 at 5:16 p.l. #1287421Dhit
MemberTahtsin küsida, et kas 5x nädalas trenniga kaasneks ületreening, kui ma olen alles 3 kuud jõmmis käinud?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.