Skip to main content

Korduste arv ja “ripped/striated look”

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Korduste arv ja “ripped/striated look”

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Autor
    Postitused
    AlanBStard
    Moderator

Kumba siis nüüd tänapäeval “struktuurse” välimusega lihase mootoriks peetakse, väikeste (5x) kordustega jõuseeriaid nagu ma T-nationist nüüd lugesin või 12+ kordustega seeriaid nagu muistsel ajal “reljeefi” nime all soovitati ?

Pole paraku kunagi trenniteooriat eriti lugenud.

Vaadates oma kavasid, siis reljeefi ajal pigem on varieeritud seeriate arvu, puhkepauside ning kasutatavate raskustega. St trenn on kordi intensiivsem, pausid seeriate vahel minimaalsed ja raskused väiksemad, sooritus puhtam. Teiste eest rääkima kahjuks ei ole pädev

jrx
    Member

“ripped” look tehakse eelkõige ikka köögis mitte jõusaalis.

M.M.
    Member

Täpselt nii, hästi öeldud. See korduste arv ja seeriate vaheline paus on täielik jaburdus. Tegelikuses peab just kehakaalu alandamise ajal hoidma treeningraskused üleval või isegi neid tõstma, see säilitab mõnevõrragi lihasmassi mis paraku nagunii kaob dieedi ajal. Kui treeningraskused alanevad, tähendab on vähenenud ka lihasmass. Seeriate vahelisi pause lühemana hoides tundub treening muidugi intensiivsem, see juba tänu suuremale higistamisele. Kui nüüd veel teha lisaks aeroobset treeningut siis kogu ettevalmistusprotsess ongi pigem puhas aeroobnetreening. Paraku ei ole kulturism kestvusala.

Täpselt nii, hästi öeldud. See korduste arv ja seeriate vaheline paus on täielik jaburdus. Tegelikuses peab just kehakaalu alandamise ajal hoidma treeningraskused üleval või isegi neid tõstma, see säilitab mõnevõrragi lihasmassi mis paraku nagunii kaob dieedi ajal. Kui treeningraskused alanevad, tähendab on vähenenud ka lihasmass. Seeriate vahelisi pause lühemana hoides tundub treening muidugi intensiivsem, see juba tänu suuremale higistamisele. Kui nüüd veel teha lisaks aeroobset treeningut siis kogu ettevalmistusprotsess ongi pigem puhas aeroobnetreening. Paraku ei ole kulturism kestvusala.

Kuna treening muutub intensiivsemaks, siis ei olegi loomulikult vaja tundide viisi aeroobset teha, nagu paljud siiski teevad;)

Komodo
    Member

Vaadates oma kavasid, siis reljeefi ajal pigem on varieeritud seeriate arvu, puhkepauside ning kasutatavate raskustega. St trenn on kordi intensiivsem, pausid seeriate vahel minimaalsed ja raskused väiksemad, sooritus puhtam. Teiste eest rääkima kahjuks ei ole pädev
    AlanBStard
    Moderator

Köögiga mul probleeme pole, segadust tekitas see, et aastatega paistavad spetsialistide seisukohad oluliselt muutunud olevat.

Komodo
    Member

Kumba siis nüüd tänapäeval “struktuurse” välimusega lihase mootoriks peetakse, väikeste (5x) kordustega jõuseeriaid nagu ma T-nationist nüüd lugesin või 12+ kordustega seeriaid nagu muistsel ajal “reljeefi” nime all soovitati ?

Kordused ei oma mitte mingit tähtsust, tähtsust omab süsteem. Iga treening pead olema parem kui eelmine treening (va. kui teed teadlikult taastavat kergemat treeningut või tsüklit), kui sa seda ei ole, siis järelikult teed midagi valesti – kas on toitumises, taastumises või süsteemis viga.

AlanBStard
    Moderator

Oot, kas ma saan õigesti aru, et kui pausid seeriate vahel on minimaalsed, raskused väiksemad ja sooritus puhtam, siis on trenn intensiivsem? Siit järeldan, et kui ma aga teen pikemad pausid ja suurendan raskusi, siis teen vähem intensiivselt? Dumajem..

Proovi järgi…

Oot, kas ma saan õigesti aru, et kui pausid seeriate vahel on minimaalsed, raskused väiksemad ja sooritus puhtam, siis on trenn intensiivsem? Siit järeldan, et kui ma aga teen pikemad pausid ja suurendan raskusi, siis teen vähem intensiivselt? Dumajem..

+ see et kava on jaotatud näiteks superseeriateks. Pane pulsimõõtja peale ja vaata, mis su süda samal ajal teeb :roll: Mul peale sellist intensiivset jalapäeva ei ole tükk aega jaksu trepistki normaalselt üles-alla minna, muust rääkimata :ph34r: Lihase lööb nii täis et valus lausa- maksimumraskustega sellist asja näiteks ei ole. Trenn on oluliselt lühem tänu minimaalsetele pausidele, kuid koormab põhjalikult nii südant kui lihaseid.

No võrdluseks, et kui näiteks jõutõmmet teen muidu seeriaid keskmiselt umbes 90-95kg-ga, siis superseeriates kombineerituna mõne teise harjutusega kasutan vb ehk ainult 20-30kg kangi-rohkem lihtsalt ei jaksaks. Ja poleks ka mõtet.

Komodo
    Member

Proovi järgi…

Olen proovinud nii ja naa, selles pole point. Asi selles, et mu eelmine postitus oligi kerge sarkasmiga mõeldud, et mida keegi intensiivsuse all mõtleb.

Korduste arv ei ole reljeefi puhul mingi faktor. Suurema korduste arvu puhul hüpertrofeeruvad eelistatult punased ehk aeglased kiud, mis ei oma aga reljeefi osas tähtsust. Tuleb aru saada, et silmale nähtav reljeefsus esineb erinevate lihaste vahel, ühe lihase erinevate peade vahel ja isegi ühe lihaspea erinevate lihaskimpude vahel (a`la “triibuline tagumik”), aga mitte erinevate kiudude vahel. Kiud on imepisikesed ja nad on koondunud kimpudesse (erinevat tüüpi kiud on seal segamini koos). Kimpu katab pealegi sidekude. Reljeefi seisukohast pole vahet, milliseid kiude me kimbus suurendame, kimp suureneb väliselt ikka samasuguselt. Vahe on ainult selles, et valged kiud on oluliselt suuremad ja kehaehitajale prioriteetsed, kui arvestada üldist lihasmassi arengut. Reljeef oleneb siiski rasva ja vee kogusest naha all. Siit jõuamegi selle “köögitreeningu” juurde, mida eespool juba mainiti.

AlanBStard
    Moderator

Lihase välimus sõltub lisaks ehitusele neurogeensest toonusest ja see sõltub juba korduste arvust küll.

gmaster
    Member

Lihase välimus sõltub lisaks ehitusele neurogeensest toonusest ja see sõltub juba korduste arvust küll.

ega lihased korduseid loe:)

Loomulikult, et sul lihast näha oleks, peab see olema toonuses ning selle jaoks on vaja treenida.

Aga point on ikkagi rasvakihis. Ja loomulikult dieeditades peaks jah raskused üleval hoidma, muidu tekib oluline lihasmassi kaotus, nagu MM ütles.

Ehk siis soovitan kuulata praktikuid, mitte teoreetikuid.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.