Skip to main content

Saun peale trenni

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Saun peale trenni

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    Postitused
    mechanic
    Member

Olen kuulnud et peale jõusaali ei ole soovitatav saunas käia. Mulle küll meeldib käia. Kaua küll ei vedele aga ikkagi. Aga kui sellel on trenni suhtes negatiivne mõju, siis peaks ehk loobuma. Praegu kasutan ka kreatiini, mis peaks aitama lihastesse vett koguda, aga kas sellest on kasu, kui ma peale trenni osa veest jälle välja higistan?

Ühesõnaga kas saun peale trenni on kasulik või mitte?

expertkenny
    Member

Olen ise sama mõelnud :ph34r:

Kasutan ka kreatiini ja pärast igat trenni vedelen veel saunas :roll:

kame
    Moderator

Härrased ega see lihasesse veekogumine pole ju püsiv väärtus. Kreatiini põhiline mõju tuleb välja just jõu suurendamisel.

Sõltuvalt trenni intensiivsusest tuleb ka sauna võtta – süda saab korraliku saunaga päris hea koormuse.

Üldiselt on sauna teemad eelnevalt läbi käinud ja vaadake otsingust ka…

mechanic
    Member

Südamega seoses olen kuulnud ka sellist juttu, et saun peale kõva trenni pidi pulsi jube kõrgele lööma ja see pidi tervisele kahjulik olema. Ise ei oska kommenteerida

gmaster
    Member

Südamega seoses olen kuulnud ka sellist juttu, et saun peale kõva trenni pidi pulsi jube kõrgele lööma ja see pidi tervisele kahjulik olema. Ise ei oska kommenteerida
    M.M.
    Member

Ise olen käinud peale trenni saunas 10 aastat järjest ja peaaegu iga kord kui on aega ja võimalust. Ma ei saa küll öelda, et see midagi halvasti oleks mõjunud. Hullult kaua pole jah mõtet istuda, pigistab mahlad välja järgmise päeva arvelt. Aga võibolla tõesti oleks hetkel palju suurem kui ei oleks käinud : )

ROtter
    Member
    AlanBStard
    Moderator

Ise olen käinud peale trenni saunas 10 aastat järjest ja peaaegu iga kord kui on aega ja võimalust. Ma ei saa küll öelda, et see midagi halvasti oleks mõjunud. Hullult kaua pole jah mõtet istuda, pigistab mahlad välja järgmise päeva arvelt.

Kuskohast see kuumuse ja kasvuhormooni jutt tuleb seal viidatud kommentaaris ?

On mingeid täpsemaid reziimijuhiseid ka või lihtsalt kuumus/vedelikupuudus ?

mechanic
    Member

No siia maani olen ma aru saanud, et väike saunas istumine peale trenni ei tee midagi hullu :roll: Küsisin ka just selleks, et peale trenni on saunas ikka väga mõnus lõõgastuda ja ei tahaks sellest mõjuva põhjuseta loobuda. Ega ma niikuinii kauem kui 10-15 minutit seal ei istu, siis on vast kõik ok :ph34r:

M.M.
    Member

Kuskohast see kuumuse ja kasvuhormooni jutt tuleb seal viidatud kommentaaris ?

On mingeid täpsemaid reziimijuhiseid ka või lihtsalt kuumus/vedelikupuudus ?

See kasvuhormooni taseme tõus kuumas olles on jällegi mingite teadlaste poolt kinnitust leidnud. On see tõsi või ei, kes seda teab, aga ega sellepärast ma seal ei istu muidugi. Lihtsalt mõnus on. Loomulikult toimub saunas vedeliku kadu koos mineraalainetega aga see tarbidakse ju kohe tagasi. Keha annab ise sellest märku. Ise peale trenni laval olles joon muidugi midagi, tavaliselt HT-R sheiki : )

Trummar3353
    Member

Peale trenni on saun vägagi hea :ph34r: Kaa vabadel päevadel :roll:

skllm
    Member

Selline küsimus tekkis.

Kas šeiki tuleks juua pärast sauna või enne.

Selles mõttes, et saun ju ka aeroobse trenni eest.

Siis peaks vist ikka peale sauna jooma?

Wire
    Member

Selles mõttes, et saun ju ka aeroobse trenni eest.

Tõesti? :S

AlanBStard
    Moderator

See kasvuhormooni taseme tõus kuumas olles on jällegi mingite teadlaste poolt kinnitust leidnud. On see tõsi või ei, kes seda teab, aga ega sellepärast ma seal ei istu muidugi. Lihtsalt mõnus on. Loomulikult toimub saunas vedeliku kadu koos mineraalainetega aga see tarbidakse ju kohe tagasi. Keha annab ise sellest märku. Ise peale trenni laval olles joon muidugi midagi, tavaliselt HT-R sheiki : )

Nonii, ma just lugesin et kui kasvuhormooni tahad, siis on parem juua alles peale sauna

Autor
    Postitused
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.