Skip to main content

Kas 3 päevane või 4 päevane kava?

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Kas 3 päevane või 4 päevane kava?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    mechanic
    Member

Olen ikka valiku ees, millist kava valida. Otsustan ära siis kui tean, mis on kummagi eelised ja puudused. 3 päevane läheks mul tõenäoliselt pikale, sest rinnale on juba 5-6 harjutust, igal harjutusel 3 seeriat. Kui sinna otsa veel triitsepsit, rannet ja kõhtu teha, siis läheb ikka mitu tundi.

Huvitab mind siis see, et kas on parem kui korra nädalas üks lihasgrupp korralikult ära “piinata” ja siis pikem paus teha või siis teha ühte lihasgruppi korraga vähem aga nädalas rohkem. Eesmärk on mul rohkem lihast kasvatada kui et palju jõudu juurde saada. Pikem puhkus peaks ju iseenesest head tegema.

Pakun siis välja 4 päevase kava, mille valiksin:

1. päev – rind, õla esiosa, kõht

2. päev – selg, õla kesk- ja tagaosa, trapets

3. päev – triitseps, biitseps, ranne, kõht

4. päev – jalad

Kõhtu teeks tegelikult vastavalt viitsimisele, vähemalt 2 korda kavas, tõenäoliselt ka rohkem.

Põhiline küsimus on siis ikkagi selline, et millise kava korral on lihase kasv kiireim?

rennu21
    Member

no aga vaata tööriistade alt treening kavasi vali sealt ikka parem ja õigem ja kindlasti õigema järjekorraga

mechanic
    Member

Kavad on mul juba kusjuures koostatud, nii 3 kui ka 4 päevane. Lihtsalt tuleb otsustada kumb see minu puhul õigem ja parem oleks.

rennu21
    Member

mõlemad head aga kui tihti sa viitsid saalis käia…

mechanic
    Member

No saalis tahan käia nii tihti kui võimalik. Selge on see, et iga päev selleks aega pole. Ütleme nii, et 3-4 päeva nädalas oleks normaalne.

gmaster
    Member

No saalis tahan käia nii tihti kui võimalik. Selge on see, et iga päev selleks aega pole. Ütleme nii, et 3-4 päeva nädalas oleks normaalne.

“normaalne” oleks see kui sa kärbiks oma saalipäevade arvu ja teeks aeroobset ka vahelduseks

M.M.
    Member

Olen ikka valiku ees, millist kava valida. Otsustan ära siis kui tean, mis on kummagi eelised ja puudused. 3 päevane läheks mul tõenäoliselt pikale, sest rinnale on juba 5-6 harjutust, igal harjutusel 3 seeriat. Kui sinna otsa veel triitsepsit, rannet ja kõhtu teha, siis läheb ikka mitu tundi.

Huvitab mind siis see, et kas on parem kui korra nädalas üks lihasgrupp korralikult ära “piinata” ja siis pikem paus teha või siis teha ühte lihasgruppi korraga vähem aga nädalas rohkem. Eesmärk on mul rohkem lihast kasvatada kui et palju jõudu juurde saada. Pikem puhkus peaks ju iseenesest head tegema.

Pakun siis välja 4 päevase kava, mille valiksin:

1. päev – rind, õla esiosa, kõht

2. päev – selg, õla kesk- ja tagaosa, trapets

3. päev – triitseps, biitseps, ranne, kõht

4. päev – jalad

Kõhtu teeks tegelikult vastavalt viitsimisele, vähemalt 2 korda kavas, tõenäoliselt ka rohkem.

Põhiline küsimus on siis ikkagi selline, et millise kava korral on lihase kasv kiireim?

Kui sul on juba vähemalt poole aastane treeningstaaž siis oleks optimaalne ühte lihasrühma treenida 3 korda 2 nädala jooksul.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.