Jõusaal ja ujumine haige jalaga
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Jõusaal ja ujumine haige jalaga
- This topic has 16 replies, 5 voices, and was last updated 18 years, 3 months tagasi by
wokie.
-
AutorPostitused
-
oktoober 2, 2007 at 11:25 e.l. #11939
wokie
MemberTervist!
Juhtus eile jalgpalli mängides selline asi, et kukkusin halvasti ja hüppeliigese sain paiste nagu tennisepall. Tegin kompressi ja teen praegugi, hoian patja jala all, et jalg veidi kõrgemal oleks. Kargud muretsesin ka, ilma nendeta ei saaks korralikult liikuda, sest ühel jalal hüppamine/seismine võtab päris läbi.
Küsimus siis selline, kas jõusaali tohiks minna, ülakeha/käsi, õlgu teha või ujuda? Või on nii, et kogu keha vajab puhkust, kuna keskendub hüppeliigese paranemisele vms?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ette tänades,
Wokie
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 2, 2007 at 11:29 e.l. #126603MEE
Memberpõhimõtteliselt võib ülejäänud keha teha, kui ei koorma jalga.
oktoober 2, 2007 at 12:42 p.l. #126611Aile
MemberValu piirini v6ib k6ike teha.
Kas r8ntgen on tehtud?
72 tundi… on peale traumat n8 jahutamise ja paistetuse v2ltimise aeg. Kui l2ks tugevalt paistesse siis sa ei jahutanud 6igeaegselt.
J2rgmisel korral tugev side ja kylm kott koheselt!
oktoober 2, 2007 at 2:48 p.l. #126625wokie
MemberValu piirini v6ib k6ike teha.Kas r8ntgen on tehtud?
72 tundi… on peale traumat n8 jahutamise ja paistetuse v2ltimise aeg. Kui l2ks tugevalt paistesse siis sa ei jahutanud 6igeaegselt.
J2rgmisel korral tugev side ja kylm kott koheselt!
Paiste läks ta kohe ja VÄGA, kui platsilt ära pingile istuma läksin, siis sain külma peale panna. Kas oleks hea igal võimalusel külmakompressi teha? Või on mõttekas vahet pidada?
Ja kas röntgen on vajalik? Tänaseks on paistetus juba veidi vähemaks läinud.
oktoober 2, 2007 at 3:00 p.l. #126626Aile
MemberPaiste läks ta kohe ja VÄGA, kui platsilt ära pingile istuma läksin, siis sain külma peale panna. Kas oleks hea igal võimalusel külmakompressi teha? Või on mõttekas vahet pidada?Ja kas röntgen on vajalik? Tänaseks on paistetus juba veidi vähemaks läinud.
Mina sinu asmel l2heks kohe… r6ntgenisse.
oktoober 2, 2007 at 4:24 p.l. #126642wokie
MemberMina sinu asmel l2heks kohe… r6ntgenisse.Selge, homme hommikul sean sammu (kargud) sinnapoole. Ajasid mulle nüüd hirmu peale.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 2, 2007 at 4:31 p.l. #126646Aile
MemberSelge, homme hommikul sean sammu (kargud) sinnapoole. Ajasid mulle nüüd hirmu peale.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui karke vaja siis kindlasti mine…st v6ta takso!! 2ra ise s6ita yrita. Mine juba t2na! Erakorraline meditsiin on 24 tundi t88s.
oktoober 2, 2007 at 4:40 p.l. #126648wokie
MemberKui karke vaja siis kindlasti mine…st v6ta takso!! 2ra ise s6ita yrita. Mine juba t2na! Erakorraline meditsiin on 24 tundi t88s.Homme on mugavam, kavatsen kooli minna, ja haigla on koolist 300-400m kaugusel.
oktoober 2, 2007 at 6:13 p.l. #126664mr815
MemberMugavam ta vb on, kuid hiljem võib kurjalt kätte tasuda. On minulgi neid hüppeliigese vigastusi mitmeid olnud..jäi ka üks kord traumapunktis käimata ja lasin ise paraneda.. tulemuseks see, et ilmselt kasvas natuke valesti kokku vms..igatahes nõrgaks ta jäi ja hakkas hiljem üsna kergelt ära minema paigast
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sama vigastuse sain ka teisele jalale. Ise arvasin, et väga hull pole, kuid traumapunktis selgus vastupidine – pandi kaheks nädalaks lahasesse. Igatahes see ilmselt aitas, sest peale seda pole vigastusi olnud.
oktoober 5, 2007 at 1:51 p.l. #127029wokie
MemberNii, röntgenis käisin üleeile, luu on terve, tegu on venitusega ütles kirurg.
Olen jõudnud selle aja jooksul jõusaali külastada 2 korda. Kuid nüüd tekkis veel üks mure. Nimelt on mul haigel jalal labajalg paistes ja külm. Kas peabki nii olema? Sidemega ma väga kõvasti kinni ei tõmmanud hüppeliigest..
Kas jalga ei tasu enam kõrgemal hoida (nt padja peal) kuna möödas on nüüd juba 4 päeva?
oktoober 5, 2007 at 2:06 p.l. #127031Aile
MemberNii, röntgenis käisin üleeile, luu on terve, tegu on venitusega ütles kirurg.Olen jõudnud selle aja jooksul jõusaali külastada 2 korda. Kuid nüüd tekkis veel üks mure. Nimelt on mul haigel jalal labajalg paistes ja külm. Kas peabki nii olema? Sidemega ma väga kõvasti kinni ei tõmmanud hüppeliigest..
Kas jalga ei tasu enam kõrgemal hoida (nt padja peal) kuna möödas on nüüd juba 4 päeva?
Paistetama kippuvat jalga peaks ikka hoidma k6rgemal. Mine spordiarsti juurde, Mihkel Mardna on ortopeed, kes t88tab spordimeditsiini sihtasutuses, v6ta r8ntgenylesv6te kaasa.
oktoober 12, 2007 at 4:36 p.l. #127724wokie
MemberMöödas on 12 päeva ja jalg on ikka paistes, vahelduva eduga saab natuke liigutada, kui mõni päev ei liigu kohe üldse. Jõusaalis olen käinud ja ujumas, ei tunne küll, et need asja halvemaks teeks. Kas isegi kui 12 päeva juba möödas tuleks teha külmakompressi ja jalga kõrgemal hoida? Või hoopis viinakompressi?
oktoober 12, 2007 at 5:05 p.l. #127730oktoober 12, 2007 at 6:59 p.l. #127744wokie
MemberMa ei leidunud sealt vastust sellele, kas ka 12 päeva peale traumat tuleks hoida jalga kõrgemal ja teha külmakompressi.
oktoober 13, 2007 at 8:02 e.l. #127795ROtter
MemberMa ei leidunud sealt vastust sellele, kas ka 12 päeva peale traumat tuleks hoida jalga kõrgemal ja teha külmakompressi.Peaksid kasutama põletikuvastaseid salve (geele), näiteks Mobilat geel, Traumeel salv, Feldene geel, Deep Relief geel. Neid geele (salve) tuleks määrida samuti 3 korda päevas vigastatud kohale. Erinevaid geele (salve) ühel ajal kasutada ei tohi – allergia oht!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.