Liigutamine kodus ja trenn
- This topic has 11 replies, 9 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
november 16, 2008 at 2:42 p.l. #11903
Kiren
MemberMul on selline probleem, et enamus mu päevast möödub istudes(kool+arvuti taga peale seda) aga ma tean, et see on kahjulik. Sellepärast teen ma umbes iga tunni tagant mõned harjutused(kätekõverdused,kükkid ja kõhulihased). Kaks korda nädalas käin ka jõusaalis. Mis te arvate, kas neist on kasu? Kas peaks mõni päev mitte neid tegema, et lihased “taastuksid”? Võiks hoopis midagi muud teha?
Tänan abi eest!
november 16, 2008 at 2:49 p.l. #142776Jarmo Oberst
MemberMul on selline probleem, et enamus mu päevast möödub istudes(kool+arvuti taga peale seda) aga ma tean, et see on kahjulik. Sellepärast teen ma umbes iga tunni tagant mõned harjutused(kätekõverdused,kükkid ja kõhulihased). Kaks korda nädalas käin ka jõusaalis. Mis te arvate, kas neist on kasu? Kas peaks mõni päev mitte neid tegema, et lihased “taastuksid”? Võiks hoopis midagi muud teha?Tänan abi eest!
Hakka jõusaalis algajate kava järgi treenima. Selle leiad ülevalt tööriistade alt. Treeni selle järgi ja siis pole vaja kodus neid harjutusi teha. Sest lihased vajavad puhkust ka.
november 16, 2008 at 5:34 p.l. #81087Jarmo Oberst
MemberKodus treenida on mõttetu!Nali,ning umbes sama sisukas kui eelmine tegelinski.
Kas igapäev kodus kätekõverdusi, kõhulihaseid ja kükke on siis arukas teha? Vasta esitatud küsimusele, mitte ära postita rämpsu
november 16, 2008 at 9:11 p.l. #121137Kiren
MemberMõttetu? Kas mõned harjutused pole paremad kui nii sama istumine? Põletab ju mingeid kaloreid…
november 16, 2008 at 9:35 p.l. #121138matroxx
MemberEi tea mismoodi on kodus treenimine mõtetu?
korraliku kava on võimalik teha ka enda keharaskusega treenides ning EI OLE vaja alati saali ronida.inimesed võiks selges teha endale mis erinevus on lihase kasvatamisel ning keha vormi viimisel.
isiklikult teen koos trenni inimestega kes jõusaalis ei treeni ning ei ütleks ,et nende vorm just vilets on.
november 16, 2008 at 10:13 p.l. #63459gmaster
MemberArvuti taga istudes PEAB iga tunni tagant end liigutama.
Ära ainult neid harjutusi liiga palju, kurnatuseni tee
See aga pole lihase kasvatamine, vaid vereringe parandamine.
Kui tahad ka trenni teha, siis võta endale selleks eraldi aeg ja tee juba rohkem seeriaid.
november 17, 2008 at 12:36 p.l. #156723naissfeiss
MemberPalju istudes lühenevad paljud puusalihased, eriti puusapainutajad, seega tuleks neid venitada:
http://stronglifts.com/7-dynamic-stretches…r-hip-mobility/
Samas lülitavad tuharalihased ennast välja, seega tuleks neid aktiveerida:
http://stronglifts.com/how-to-optimize-pos…ute-activation/
Arvatavasti langevad arvuti ees lösutamise tõttu ka õlad ette, seega tuleks rinnalihased venitada:
http://stronglifts.com/shoulders-dislocations/
Eeldatavasti läheb ka ülaselg küüru ja samuti tekib lordoos:
http://stronglifts.com/how-to-improve-your…racic-mobility/
http://stronglifts.com/lordosis-why-it-cau…-how-to-fix-it/
Muidugi võib sa ka teha muid harjutusi kodus ja jõusaalis, aga just neid soovitaksin teha vältimaks ja parandamaks liigse istumise tõttu tekkivaid vaegusi.
november 20, 2008 at 8:12 p.l. #171651kronik
MemberVastan siis täpsemalt.Häiriv oli sinu kirjapilt(siis pole kodus neid harjutusi vaja teha!!!).Mingit reeglit pole olemas mis toimiks kõigile.Kui sa näed kodus treenimises midagi halba ja usud ainult 3 *10 jõusaali treeningutesse siis on meie vaated väga erinevad.
Vt. linki mis ma ise siit foorumist leidsin e aitab…calisthenic kingz.
Teine edit -vastan ka siis seekord või püüan vähemalt.
On küll mõttekas,muidugi oma tunde järgi,et mitte üle treenida.Kükid ühejalapeal,kätekõverdused peaalaspidi või muul moel,kõhulihase lõuatõmbetorul ühesõnaga harjutusi on palju mida saab kodus teha.Ütlen lühidalt et viskas vb harja punaseks su soe soovitus stiilis 3*10 ja igatoidukorraga 30 g valku jne mida me siit lugeda oleme juba kõik jõudnud,kes vähegi uurind on
“>detsember 5, 2008 at 11:15 e.l. #173542hipi
Membersoovitaks sebida mingi lõuatõmbamise värk endale. selleabil saab suht mõnusalt kere venitada. näiteks 3 kuud tagasi jõudsin tõmmata mingi kaks tõmmet, nüüd juba 20nd. kui fantaasiat aretada siis saab lõuga ka miljonil viisil tõmmata kui liiga igavaks kisub. näiteks tõmbad end kerra ja siis tõmbad mis on päris raske juba
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>endal ka kodune arvutitöö ja iga pooletunni tagant on nii mõnus end natuke venitada.
kuna tegelen ujumisega siis ma pean igapäev nagunii kodus end soojaks/lahti võimlema, muidu on ujuda väga raske.
detsember 5, 2008 at 1:52 p.l. #173570LandLord
MemberHakkasin ka üle pika aja ennast liigutama, kodus, kuna samuti on linnani pikk maa. Käisin ära ehitus poes ja ossin rullikud ja trossi ning riputasin selle kuuri lakke ja näe töötab. Kõik algus on raske ja see tahtmine tuleb tegemisega. Samuti tellisin treiali käest hantlid kuna poe omad olid nirud. Juba 3 päev saan ennast korralikult trennida väheke mõistmist ja pealehakkamist on vaja vaid. Alguses pole vahendeid vajagi piisab ka kitsamast pingist jne. Kätekõvardusi saab ka teha eri nurkade alt ,et koormust tõsta või vähendada. Mina ei kipugi saali maaõhk ja toit teevad mehed tugevaks. Ja just organiseerimise võime teha mitte millegist midagi. Jõudu kodus trennides.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma olen ka arvamusel ,et lisa produkte sööma ajal on vaja vaid tippsportlastel kuna muidu nad peaks ennast lihtsalt lõhki sööma, et vajalikud asjad kätte saada.detsember 6, 2008 at 5:49 p.l. #173704hipi
Memberkodus on mugav, aga kui esimene õhin möödub, siis kipud rutem käega ka lööma. kõva iseloom peab olema.
trenniskäimine on parem, saad nõu kui midagi valesti teed ja näed kuidas üldse tehakse ja on ka koguaeg stiimul kuna teised arenevad, lisaks ka erinevad treenimisvõimalused mis kodus lõppeks ei tule kõneallagi kui sa endale tõesti mingit jõusaali ei kavatse ehitada. kevadel plaanin ise ka kuhugi saali end möllida.
detsember 6, 2008 at 7:34 p.l. #173725Annika Pärtel
MemberArvuti taga istudes PEAB iga tunni tagant end liigutama.Ära ainult neid harjutusi liiga palju, kurnatuseni tee
See aga pole lihase kasvatamine, vaid vereringe parandamine.
Kui tahad ka trenni teha, siis võta endale selleks eraldi aeg ja tee juba rohkem seeriaid.
Just. Igasugune liigutamine istuva eluviisi kõrvalt on alati teretulnud! Loomulikult sellega supervormi ei saa, aga hea enesetunde kindlasti! Lisaks tõstab töövõimet, kui on vaja näiteks pikalt istuda (kool, töö vms)- värskendab nö vaimu.
Juhul, kui su jõusaalitrenn piirdub ka edaspidi 2 treeninguga nädalas, siis tee mõlemal korral läbi kindlasti kogu keha, sest 2 korda on ikkagi väga vähe, 3 oleks juba parem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.