MMA
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » MMA
- This topic has 27 replies, 13 voices, and was last updated 18 years, 1 month tagasi by
MEE.
-
AutorPostitused
-
september 26, 2007 at 1:35 p.l. #11880
MEE
MemberTagasi uudise / artikli juurde
Milline on see uus spordiala mis Eestis üha enam tähelepanu saab ning 2006 aastal esimest korda Eesti päevavalgust nägi?
Jah, täpselt – tegu on võitluskunstiga MMA (Mixex Martial Arts, edaspidi MMA) Eestikeelse vastena on kasutatud „segatud võitluskunstid”, antud artikli autor eelistab terminit „ põimunud võitluskunst”. Artikli eesmärk on anda tagasihoidlikum ülevaade fitness.ee portaali külastajatele milline on see spordiala, mis on ületanud populaarsuselt Muay Thai ja Kickbox ning isegi Poksi Eestis.
Mixed martial arts …
september 26, 2007 at 1:38 p.l. #126159MEE
Membersai “augu” ka foorumisse avatud kus võib siis teemat edasi arendada.
Toon kohe välja ka ühe paranduse terminoloogias. Nimelt mõlemad treenerid kasutavad ise MMA puhul terminit VABAVÕITLUS.
Artikli autor leiab, et MMA kui täispika sõnaühendite koosluse (oi mida ilus keeruline väljendus
september 26, 2007 at 1:49 p.l. #126162alr89
Memberväga hea ülevaate andev artikkel
endal jäi kahjuks tartus asuvatesse treeningutesse minemata tänu näpu liigese tõsisemale vigastusele
aga jään igaljuhul siis järgmisi kursuseid ootama
september 26, 2007 at 1:52 p.l. #126164matti
MemberAsi tundub täitsa uvitav.
september 26, 2007 at 2:13 p.l. #126165jrx
MemberAsi tundub täitsa uvitav.Ja mitte ainult ei tundu vaid ongi:)
november 29, 2007 at 8:03 p.l. #132812matti
Memberminu teada tegeleb MMA-ga ka Putin?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 29, 2007 at 9:59 p.l. #132830antz
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ta judo kutt ikka, või ma eksin?
november 30, 2007 at 12:15 e.l. #132847renku
MemberVäljavõte Võitluskunstid – faktid ja fiktsioon TEKSTIST: (Te soovite tänaval hakkama saada või oma peret kaitsta ja seda võimalikult efektiivselt siis ma ei oskaks muud soovitada kui võtke ette MMA. Ei saa alahinnata poksi ja muay thai ning kickpoksi panust enesekaitsel. Paraku peab tõdema aga, et kui puudub arusaam maas-ja püstivõitlusest kui täisfunktsionaalsest kaitsest siis endale või oma lähikondlastele turvalisust garanteerida on raske. Väidetakse, et 90% “löömadest” lõppeb maas..(libastumised, komistamised, löögittõttu kukkumised) seega maasvõitluse valdkonda mitte tunda oleks rumal.)
Kuna MMA põhineb minu arusaamade kohaselt vist paljuski maasvõitlusel, siis tänaval on selle kasutamine mõnikord komplitseeritud, sest tihti tullakse kallale mitte üksi, vaid mitmekesi. Sellisel juhul aga ei ole maasvõitlusega midagi peale hakata. Sellisel juhul peaksin ma parimaks just nimelt poksi, kuna poksi korral on tegemist käsivõitlusega ning jalad seisavad kindlalt maas ja seega on libastumisoht väiksem, kui kasutades kasvõi näiteks kickpoksi.
Kokkuvõtes on minu arvates ideaalne tänavakakleja heade maasvõitleja oskustega tugev poksija:-).
Sellega ei taha ma loomulikult öelda, et MMA ei oleks tõhus, kuna seal ju õpitaksegi maasvõitlust, poksi, jalgadega lööke jne jne. Loomulikult on MMA hea ja tõhus ja isegi väga tõhus, minagi olen huvitatud sinna trenni minekust ja loodan selle kevadel ette võtta, aga siiski pean tänaval tugevamaks poksijaid:-). Aga see on vaid minu arvamus……
november 30, 2007 at 6:16 e.l. #132855MEE
MemberKuna MMA põhineb minu arusaamade kohaselt vist paljuski maasvõitlusel, siis tänaval on selle kasutamine mõnikord komplitseeritud, sest tihti tullakse kallale mitte üksi, vaid mitmekesi. Sellisel juhul aga ei ole maasvõitlusega midagi peale hakata. Sellisel juhul peaksin ma parimaks just nimelt poksi, kuna poksi korral on tegemist käsivõitlusega ning jalad seisavad kindlalt maas ja seega on libastumisoht väiksem, kui kasutades kasvõi näiteks kickpoksi.Kokkuvõtes on minu arvates ideaalne tänavakakleja heade maasvõitleja oskustega tugev poksija:-).
Sellega ei taha ma loomulikult öelda, et MMA ei oleks tõhus, kuna seal ju õpitaksegi maasvõitlust, poksi, jalgadega lööke jne jne. Loomulikult on MMA hea ja tõhus ja isegi väga tõhus, minagi olen huvitatud sinna trenni minekust ja loodan selle kevadel ette võtta, aga siiski pean tänaval tugevamaks poksijaid:-). Aga see on vaid minu arvamus……
Tänud asjaliku arvamuse eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tegelikult MMA ei baseeru maasvõitlusel, oleneb suuresti võitleja “taustast”, st mis ta esimene stiil oli mida ta harrastas, rääkimata siis geneetilistest eeldustest
Meie võistlevad MMA`kad on valdavalt maasvõitluse taustaga seega on ka selline mulje jäänud ehk.. Mis puutub poksi ja tänavat siis üldiselt olen ma nõus, tõin selle ka välja artiklis aga minu jaoks on mure see, et nad ei kannata jalalööke, st hea poksija annab neutraliseerida paari hea Muay Thai low-kickiga.
MMA koha pealt olen samal arvamusel, et kui tegi on 1vs2 siis tänaval ta nii hea ei ole. 1vs1 funktsioneerib aga hästi

Mina jääks arvamuse juurde, et hea “tänavavõitleja” on MMA-kas kes on saanud piisava väljaõppe nii Muay Thai`s, maadluses ja muidugi ka BJJ`s.
Aga selle üle ma juba mediteerin, et mida teha saaks või mida tehtud on selles valdkonnas, et MMA ka 1vs2 töötaks.
Aga ei, väga head tähelepanud Renku
november 30, 2007 at 6:44 e.l. #132868Samakamees
MemberTa judo kutt ikka, või ma eksin?Minu teada tegeleb ta samboga.
november 30, 2007 at 9:39 e.l. #132904Vägivaldur
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Putin kui vana kgbiit on tegelenud ilmselt palju samboga, mis algselt põhineb judol ja mille üks variatsioone (bojevoi sambo või kuidas iganes nimetada) on praktiliselt MMA. Talle ka muteada judos kõrged vööd omistatud.
november 30, 2007 at 9:45 e.l. #132907MEE
Memberjep nii ta on.
november 30, 2007 at 10:38 e.l. #132917smack
MemberMa pean renkuga nõustuma. Siiamaani omal kogemusel olen näinud kaklusi kas 1v3 või siis 1v1 ja pea kõik lõpevad püstijalu.
1v1 on mingi hetk küll nii, et püstijalu üritatakse käsi teisel väänata, aga pikali küll keegi ei kuku. Võib olla tõesti vihmase ilmaga või talvel on see kukkumise risk palju kõrgem. Muideks enamus töö aetakse rusikatega ära. Ehk siis kui sul kaitse tugev ja löögil kah jõud taga, siis peaks kõik korras olema. Teadmiseks, et enamus kaklusi on juba enne alustamist lõpenud, sest ohver jääb psüühiliselt alla ja laseb teisel lihtsalt end klobida:P
Ja ütle, mis sa tänaval hakkad peale liigese lukuga? Kui sa murrad teisel käe, siis arvatavasti oled sina see, kes saab mingise paragrahvi endale kaela!
november 30, 2007 at 10:44 e.l. #132921matti
MemberIsiklikust kogemusest tundub mulle üldse,et enamusel juhtudest piisab sellest kui teed esimesena tugeva ja ootamatu löögi ja sellega on ülbus otsas ka teisel.
november 30, 2007 at 10:56 e.l. #132923ras-
MemberJa ütle, mis sa tänaval hakkad peale liigese lukuga? Kui sa murrad teisel käe, siis arvatavasti oled sina see, kes saab mingise paragrahvi endale kaela!vaevalt sa niivõrd luku peale välja lähed, põhimõte oleks lihtsalt kasutada võimet suunata ja hoida oma vastast maas ja sealt siis tegutseda GNP-ga.. sest, et liigeseluku tap iseenesest midagi ei anna ja kedagi Chokema oleks väga veider hakata (kui just mitte near to death experience pole).
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.