küsimus!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » küsimus!
- This topic has 16 replies, 8 voices, and was last updated 18 years tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 31, 2008 at 3:15 p.l. #11761
Anonüümne
Guesttere. alustasin hiljuti jõusaalis käimist.. käin 3x nädalas.. mulle meeldib igakord kõiki lihaseid teha, ega see väga vale ei ole? ma tean, et tehakse igakord erinevat lihast, sellepärast tahangi teada, et äkki teen ma tühja tööd vms..
jaanuar 31, 2008 at 3:45 p.l. #138384big poppa pump
Membertere. alustasin hiljuti jõusaalis käimist.. käin 3x nädalas.. mulle meeldib igakord kõiki lihaseid teha, ega see väga vale ei ole? ma tean, et tehakse igakord erinevat lihast, sellepärast tahangi teada, et äkki teen ma tühja tööd vms..See läheb paljuks. Alguses võid ju mõelda, et mida rohkem seda uhkem, aga nii ei ole. Ületreenitus on kerge tulema. Siis hakkavad tulema igasugused seisakud arengus ja motivatsiooni puudus. Läbi elatud.
jaanuar 31, 2008 at 3:47 p.l. #138386Alexander Andrusenko
ModeratorAlgaja võib küll terve keha ühel päeval läbi töötada. Ja mitte ainult võib, vaid tavaliselt ka soovitatakse.
jaanuar 31, 2008 at 3:48 p.l. #138387gmaster
Memberega sa alguses kohe ületreeninguse satugi, kui piisavalt puhkepäevi vahel, aga ma üle 2x ei soovitaks
see ülejäänud kord tee aeroobset!
jaanuar 31, 2008 at 3:49 p.l. #138388Raivo Piiber
MemberSee läheb paljuks. Alguses võid ju mõelda, et mida rohkem seda uhkem, aga nii ei ole. Ületreenitus on kerge tulema. Siis hakkavad tulema igasugused seisakud arengus ja motivatsiooni puudus. Läbi elatud.Misasi läheb paljuks? Et algaja käib 3x nädalas trennis ja teeb terve keha korraga? Nalja teed, kuskohast see ületreenitus peaks tulema? E, K, R trenn ja T, N, L ja P puhkus. Teeb igale lihasgrupile vaid ühe harjutuse ja kõik on tipp-topp.
jaanuar 31, 2008 at 3:59 p.l. #138389big poppa pump
MemberMisasi läheb paljuks? Et algaja käib 3x nädalas trennis ja teeb terve keha korraga? Nalja teed, kuskohast see ületreenitus peaks tulema? E, K, R trenn ja T, N, L ja P puhkus. Teeb igale lihasgrupile vaid ühe harjutuse ja kõik on tipp-topp.
Ei tee nalja. Mis paneb sind arvama, et ta piirdub ühe harjutusega? KES teeks vaid ühe harjutuse kehaosa kohta? Mina muidugi tean ühte meest, kes vahel niimoodi teeb. Pete Sisco, aga ta pole mingi algaja ja ta teeb staatilist.
Mina tegin täitsa alguses teisipäeviti ja reedeti trenni (ROHKEM PUHKEPÄEVI KUI TEMAL) ja reedeks oli üsna tihti trennitahe läinud ja lihased sinnamaani valusad, jõunumbrid ka ei suurenenud. Esmaspäevadeks oli asi rohkem korras. Siis treenisin mõlemal päeval peamiselt rinda ja biitsepsit. Vahel sai ka tehtud õlga ja lailihast plokil, kuid needki ei tundunud tollal olulised. VÄGA lihtsalt läks asi paljuks, võibolla kuu-kaks läks muredeta (kugi lihased polnud taastunud) kuni tulid suuremad seisakud.
Kui korralikult treenida ja raskelt treenida, siis ei ole KOGU keha läbitöötamiseks küll 3 päeva nädalas hea variant. See päev nende trennide vahel ei taasta küll korralikust trennist ära. Trennid ise veniksid ka liiga pikaks ja siis saaks kortisool möllata.
jaanuar 31, 2008 at 5:07 p.l. #138412Hellboy
MemberMisasi läheb paljuks? Et algaja käib 3x nädalas trennis ja teeb terve keha korraga? Nalja teed, kuskohast see ületreenitus peaks tulema? E, K, R trenn ja T, N, L ja P puhkus. Teeb igale lihasgrupile vaid ühe harjutuse ja kõik on tipp-topp.
Hmmm, ma tegin mingi aasta aega, E,K,R kogu keha trenni(vahest, aga tegin üht lihast 2x nädalas, olenes palju aega oli trenni tegemiseks) ja harjutusi oli kuskil 1-2 ühele lihasele mõnele suuremale isegi 3 ja mingit ületreeningut ei täheldanud- jõud, kasvas, kaal tõusis(rasv+lihas, sõin ka korralikult). Muidugi ei teinud ma seda järjest aasta ringselt, vaid koolivaheaegadel sai puhatud ka nädal kaks.
jaanuar 31, 2008 at 5:15 p.l. #138414Raivo Piiber
MemberEi tee nalja. Mis paneb sind arvama, et ta piirdub ühe harjutusega? KES teeks vaid ühe harjutuse kehaosa kohta? Mina muidugi tean ühte meest, kes vahel niimoodi teeb. Pete Sisco, aga ta pole mingi algaja ja ta teeb staatilist.Mina tegin täitsa alguses teisipäeviti ja reedeti trenni (ROHKEM PUHKEPÄEVI KUI TEMAL) ja reedeks oli üsna tihti trennitahe läinud ja lihased sinnamaani valusad, jõunumbrid ka ei suurenenud. Esmaspäevadeks oli asi rohkem korras. Siis treenisin mõlemal päeval peamiselt rinda ja biitsepsit. Vahel sai ka tehtud õlga ja lailihast plokil, kuid needki ei tundunud tollal olulised. VÄGA lihtsalt läks asi paljuks, võibolla kuu-kaks läks muredeta (kugi lihased polnud taastunud) kuni tulid suuremad seisakud.
Kui korralikult treenida ja raskelt treenida, siis ei ole KOGU keha läbitöötamiseks küll 3 päeva nädalas hea variant. See päev nende trennide vahel ei taasta küll korralikust trennist ära. Trennid ise veniksid ka liiga pikaks ja siis saaks kortisool möllata.
Kui ei ole saalis treenerit, kes teda kontrolliks ja juhendaks, siis peab inimesel olema lihtsalt enesedistsipliin tugev. Iga harjutust 2-3 seeriat ning kogu trenni kestvus oleks ca tund-tund 10 + soojendus ja venitused lõppu. Algajal on areng kiire ning paari kuuga võib ta sellest kavast välja kasvada küll, kuid siis saaks juba edasi mõelda, mida ja kuidas. Trenn ei saa pikaks venida, kui on piisavalt intensiivne ja ei molutata.
jaanuar 31, 2008 at 7:22 p.l. #138424Amarillo
Membertere. alustasin hiljuti jõusaalis käimist.. käin 3x nädalas.. mulle meeldib igakord kõiki lihaseid teha, ega see väga vale ei ole? ma tean, et tehakse igakord erinevat lihast, sellepärast tahangi teada, et äkki teen ma tühja tööd vms..lase aga edasi, algajal ületreeningut ei tule, sest ta ei tea kuidas õieti trenni teha ( parimat soovides)
jaanuar 31, 2008 at 7:24 p.l. #138425gmaster
Memberlase aga edasi, algajal ületreeningut ei tule, sest ta ei tea kuidas õieti trenni teha ( parimat soovides)hästi paned:)
äkki parem annaks nõu?
jaanuar 31, 2008 at 7:28 p.l. #138428raptor
Memberõieti = õigupoolest
õigesti = korrektselt
jaanuar 31, 2008 at 7:29 p.l. #138429big poppa pump
MemberKui ei ole saalis treenerit, kes teda kontrolliks ja juhendaks, siis peab inimesel olema lihtsalt enesedistsipliin tugev. Iga harjutust 2-3 seeriat ning kogu trenni kestvus oleks ca tund-tund 10 + soojendus ja venitused lõppu. Algajal on areng kiire ning paari kuuga võib ta sellest kavast välja kasvada küll, kuid siis saaks juba edasi mõelda, mida ja kuidas. Trenn ei saa pikaks venida, kui on piisavalt intensiivne ja ei molutata.Algajad kipuvad jõusaalis pigem kõike rahulikult ja vaikselt tegema, niipalju kui ma olen täheldanud. Kogu keha trenn vaevalt et neil tunni piiresse jääb. Sellist asja nagu intensiivsus nagu ei ole liiga palju, pigem masinatelt-masinatele või siis mingi masina täielik hõivamine.
jaanuar 31, 2008 at 7:53 p.l. #138434Amarillo
Memberhästi paned:)äkki parem annaks nõu?
ma vaatasin et siin suht paljud komenteerivad ja annavad nõu, panin ühe huvitavama fakti millest võib abi olla
NÕUANNE:
Tee 2-3x nädalas trenni, treenides kõik lihased läbi, väldi algul treenimist “väiksestele lihastele” nagu trapest, õla esi-taga jne – tee üldiselt rohkem baasharjutusi.
Treeni oma kava järgi näitaks 2-3 kuud, tavaliselt rohkem nii ei tehta , et kõiki lihaseid nädalas läbi tehakse, ainult algajate 1 etapp, mis edasi? peale seda võiksid võtta siitsamast tööriistade alt korraliku edasijõunute kava.
Treeningkestvus mitte üle 1.50h koos aeroobsega.
Tühja ei lähe midagi, kui korralikult saad puhata, tee süsteemis 1 trenn, 1 puhkus, 1 trenn, 1 puhkus, 1 trenn ja 2 puhkust. ei tohiks tekkida ületreeningut kui korralikult magad,puhkad,sööd – soojendus 10min + peale trenni 20-30min , venitused.
EDU SULLE!
jaanuar 31, 2008 at 7:55 p.l. #138435Amarillo
Membertere. alustasin hiljuti jõusaalis käimist.. käin 3x nädalas.. mulle meeldib igakord kõiki lihaseid teha, ega see väga vale ei ole? ma tean, et tehakse igakord erinevat lihast, sellepärast tahangi teada, et äkki teen ma tühja tööd vms..miks sa tööriistade alt alagajate kava ei võiks võtta? Kõik kulturistid/profid alustavad 0st ja sirguvad aegamööda.
jaanuar 31, 2008 at 7:57 p.l. #138437Amarillo
Memberõieti = õigupoolestõigesti = korrektselt

thnx et meelde tuletasid, paljud eksivad sellega;)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.