Skip to main content

Keskmine kalorite põletamise hulk (umbes)

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Keskmine kalorite põletamise hulk (umbes)

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    padfoot000
    Member

Niisiis. Selline küsimus, et kas keegi teab, või oskab anda linki, kust leiaks, kui palju põletavad kaloreid järgmised tegevused:

Kõhulihased

Seljalihased

Kätekõverdused

Aeroobikavenitused vms

Jalgrattasõit (aeglane tempo, kiire tempo)

Ujumine (samuti aeglane ja kiire tempo)

Olen meesterahvas.

SUUR tänu vastajatele <_<“>

M.M.
    Member

Niisiis. Selline küsimus, et kas keegi teab, või oskab anda linki, kust leiaks, kui palju põletavad kaloreid järgmised tegevused:

Kõhulihased

Seljalihased

Kätekõverdused

Aeroobikavenitused vms

Jalgrattasõit (aeglane tempo, kiire tempo)

Ujumine (samuti aeglane ja kiire tempo)

Olen meesterahvas.

SUUR tänu vastajatele <_<“>

Seda ei saa nii öelda. Esiteks sa ei täpsusta kui pikka aja peale, teiseks oleneb see kehakaalust, liigutuste kiirusest, pingutusest, temperatuurist jne. Aeroobse(kestev liikuv tegevus) kohta võib öelda, et 70 kilone inimene kulutab tunnis pulsiga 120-140 lööki minutis keskmiselt 500 – 600 kcal

padfoot000
    Member

Aeroobse(kestev liikuv tegevus) kohta võib öelda, et 70 kilone inimene kulutab tunnis pulsiga 120-140 lööki minutis keskmiselt 500 – 600 kcal

Hmm, ja kas seda saab arvutada nii, et kui ma kaaluks 140 kilo, ehk poole rohkem (Ei, see oli vaid näide <_<“> ), kas ma siis ka põletaks kaloreid poole rohkem?

Kimber
    Member

Kuna kaloreid põletavad ikkagi lihased siis selleks, et sa poole rohkem kaloreid põletaks, peaks sul poole rohkem lihasmassi olema. Jõudu!

padfoot000
    Member

See-eelge, suured tänud abistajatele <_<“>

tomster
    Member
    R.Tamm
    Member

Kuna kaloreid põletavad ikkagi lihased siis selleks, et sa poole rohkem kaloreid põletaks, peaks sul poole rohkem lihasmassi olema. Jõudu!

Täpsustaks veidi: kuigi lihased on need, mis kaloreid põletavad, mängib olulist rolli siiski ka üldine kehamass ja rasva hulk, mida inimene enesega kaasas peab vedama. Seega nt 70 kg inimene, kellel on sama palju lihast kui nt 140 kg inimesel, kulutab samade karakteristikutega kehalise tegevuse juures siiski vähem kaloreid kui viimane.

annimann
    Member

Täpselt arvuatada ei saa, aga ehk on abi:

http://www.toidutare.ee ->minu toidutare ->minu kaloriarvuti ->kaloripõleti (aga pane tähele, et pead ennast seal registreerima, muidu sa kalkulaatoreid kasutada ei saa)

http://www.tai.econet.ee

kõike seal ka kirjas pole, aga eks vaata ise <_<“>

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.