Palun aidake koostada kava.(kodune treening ja eeltöö jõusaali jaoks)
Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Palun aidake koostada kava.(kodune treening ja eeltöö jõusaali jaoks)
- This topic has 19 replies, 11 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
august 14, 2007 at 10:29 e.l. #11446
Ujuja
MemberPalun aidake koostada kava.Kava keha füüsilise parandamiseks ja lihatse suurendamiseks/kasvatamiseks.
Olen tegelend enamus aja ujumisega.(distants ujumine)seega õlad väga laiad ei ole ja käed musklis ka mitte.
Ujumas sai käidud ülepäeva kuskil 2 ja pool tundi peatumatta järjest ujumist.Tava norm oli 26-30 minutiga kilomeeter.Rekord on 5 kilomeetrit 2 tunni ja 15 minutiga.Kuid nüüd on treening unarusse jäänud, kuna distants ujumisega ei treeni keha välimist vormi.Rasca % oli küll madal kuid see on ka kõik.Sitkust võib ju olla aga välimist musklit ja ilu ei ole.
Sai ka tehtud kõhulihastele trenni 3x päevas.(hommikul ennem sööki 3×20 seeriad, sama ennem lõunasööki ja sama ennem õhtusööki).
Nüd on aga need mõlemad ära vajunud kuna tööl koguaeg.
Otsustasin ennast käsile võtta samas ei taha jõusaali ka kohe tormata seal tekkivad kompleksid juba vaadates teisi vendasid kes on kõva vaeva näind ja sis ronin mina sinna makaroni käed ja ALE Coq ees.
Soov on üldine treening kuid kindel rõhk vast käed,rind ja kõht.
Aeroobset trenni olen uuesti tegema hakkanud.(jooksmine, ja ujumine).
Oskab keegi panna mulle kokku kava mille alusel ma saaksin trenni teha ilma et ma endale liiga teeks ja samas efektiivne oleks.’
3 päeva nädalas trennile leian aega ikka ja jooksmas saab ka õhtul peale tööd käija.
Mul on olemas raamat(Jõu, ilu ja tervise anatoomia/Frederic Delavier/kirilille kirjastus), Joe Noormets, M.A Tallinna Pedagoogikaülikooli spordiõppejõud
http://images.google.ee/imgres?imgurl=http…ang_en%26sa%3DN
Kas omab keegi seda raamatut ja oskab välja tuua harjutused mida peaksin tegema ja kui mitut lihasgruppi võin treenida.
(ps kui raamatut keegi ei oma võin siit detailselt välja kirjutada harjutused ja küsida et millist võin teha ja milloist mitte jne)
vanus 25, kaal 84, pikkus 197,2
august 14, 2007 at 10:41 e.l. #122185mullaonu
Membervõta ülevalt tööriistad ja sealt alt treeningkavad
august 14, 2007 at 10:42 e.l. #122186gmaster
Membertere
ujumine on väga hea eeltöö jõusaalile, nii mõnigi kulturist on basseinist tulnud.
kindlasti pole vaja põdeda oma välimuse pärast, võid julgelt saali minna.
harjutusi vaata harjutustepangast, aga kindlasti treeni kogu keha, mitte ära eelisarenda käsi ja rinda.
mina soovitaks teha nii, et võtad kindla kava, ja iga trenn teed mingile lihasgrupile ühe kavas olnud harjutuse asemel ühe harjutuse raamatust samale lihasgrupile. siis ei muutu liiga üksluiseks
august 14, 2007 at 1:03 p.l. #122208Madis232
Member[Mul on olemas raamat(Jõu, ilu ja tervise anatoomia/Frederic Delavier/kirilille kirjastus ]
kui sa sealt kõik harjutused ära õpid oled tegijamees, siis peaksid ise omale suutma tyypkavasi kokku panna(ise oma peaga ). väga hea raamat.
edu treenimisel
august 14, 2007 at 2:53 p.l. #122224V8
MemberTüüp ära põe!
Sul on vähemalt baas all.
Kui mina jõusaalis treenima hakkasin olin 180cm pikk ja 55kg- KRIIPSUJUKU. Ma polnud kunagi varem tõsisemalt sporti teinud.
Läksime sõbraga saali ja hakkasime targa raamatu järgi treenima(Kulturism kõigile). Kohalike jõmmidega ei olnud üldse mingeid probleeme, kui mingit harjutust valesti tegin siis anti isegi tarka nõu
august 14, 2007 at 10:00 p.l. #122271Ujuja
MemberTüüp ära põe!Sul on vähemalt baas all.
Kui mina jõusaalis treenima hakkasin olin 180cm pikk ja 55kg- KRIIPSUJUKU. Ma polnud kunagi varem tõsisemalt sporti teinud.
Läksime sõbraga saali ja hakkasime targa raamatu järgi treenima(Kulturism kõigile). Kohalike jõmmidega ei olnud üldse mingeid probleeme, kui mingit harjutust valesti tegin siis anti isegi tarka nõu
august 15, 2007 at 4:53 e.l. #122276MEE
Memberära põe selle naeru pärast, ega kõigile ajusid polegi antud. Ja pealegi jõusaali sisened siis keskendu vaid ühele – treeningule. Ära vaata ringi kes Sinust mida arvab, tahab – Sina tulid rauda liigutama.
Julgemalt, julgemalt… las rumal naerab, ega tema seeläbi Sinust targemaks saa
august 15, 2007 at 5:45 e.l. #122277Celone
Memberüks asi mida võidaks jõusaalis naerda on see kui tüüp tuleb jõusaali lõng peas
august 15, 2007 at 7:28 e.l. #122285rainisk
Memberem üldiselt ei põegi, kuid revalsporti ma enam ei külasta.sai seal käidud ja nooh oli näha mõningate tegelaste irvitamisi, et ala mida too vend üritab jne.Noh nemad nagu oli näha on elanud seal jõusaalis aastaid erinevalt minust.Selliste suhtes tuleb vist lihtsalt ignoreerida.Hetkel sis sai alustatud koduste treeningutega ja püüan mitte üle pingutada.Alustasin aeroobsega.Jooksmas sai jälle käidud ja nüd üritan peale jooksu kõhu treenimise käsile võtta.Järgmine nädal vast lisan veel ühele lihasgruppile harjutuse seeriatega.Kang kodus olemas.Täna sai küll surutud.(heldealt väikest kaalu õues vihmas) aga pole mujale seda vana kangi panna.Tuppa ei saa tuua pole lihtsalt sellist kohta.Ja nii peabgi õues tegema.Loodetavasti ennem talve saan ennast jõusaaliks piisavasse vormi, et just häbi ei peaks tundma oma haleda füüsise üle.Kuule sorry aga sa oled ikka tõeliselt hale. Ma võin garanteerida, et kui sind teiste arvamus NII TUGEVALT huvitab, et sa pead jõusaalist ära minema paari irvitaja pärast õue vihma kätte trenni tegema, siis korralikku lihast sa küll endale ei kasvata, sest keegi ikka naerab su üle ja siis hakkad nutma ja lõpetad treenimise ära
august 15, 2007 at 8:38 e.l. #122293gmaster
Memberüks asi mida võidaks jõusaalis naerda on see kui tüüp tuleb jõusaali lõng peas
august 15, 2007 at 9:46 e.l. #122297Ujuja
MemberKes siin nutmisest rääkinud on?Ja mis puutub naerjatesse sis mul hetkel mugavam ja parem kodus treenida.Oma muusika ja keskkond.Ja jõusaalist lahkumisest pole ka keegi sõnagi rääkinud.Lihtsalt trenni saab teha kohas kus on sobiv ja sõbralik keskkond.Ei käi jõusaalis jutustamas vms aga koht kus trenni teen on mu jaoks oluline.Leian ilmselgelt teise jõusaali ega see ainus saal Tallinnas pole.Ja mis sellese lõnga puutub sis a nah se teise asi on mis peas on vis pole?
Olen ennemgi öelnud siin ilmas on liiga palju kritiserijaid.Vähem kriitikat ja rohkem tegijaid.Ma ei väida et mina miski kõva tegija oleksin.Ja mis see vihm sis ikka teeb?Märjaks?so..
Arvan et parem samm haaval trenni isu sisse ajadu kui et minna suure raksuga kohe saali jne.Sellisest oh ohist tavaliselt asja ei saa ja tüdineb ära vms.
Präegu olen 3 nädalat jooksmas ja ujumas käinud.sis 3 korda nädalas nüd lisasin harjutusi eelpool mainitud raamatust ja teen neid kuidas jõuan.Mitte rohkem kui 3 seeriat 1 seeria koosneb kuni 20 tõmbest(hetkel siis kõhulihastele kaldpinnalt istesse) neid sis kombineerin nii, et 1 seeria on 3×20 tõis tõmmet ja neid seeriaid sis 3 ja õhtuti sama kordustega seeriad kuid poolikud istesse tõusmised.(et seljaga lamamis asendisse ei lasku vaid jätan natukene maad puudu).
aga naerumehed naerge ja irvitage terviseks.paras võib ka öelda või kutsuda mind lõngaks
august 15, 2007 at 11:49 e.l. #122302Rossbach
MemberEe… Mis see “lõng peas” tähendab?
Aga teemaalgatajale, mulle tundub su lähenemine on praegu nagu mõnel suitsumehel, kes ühelt poolt tahaks suitsetamist maha jätta, aga mitte kohe. Ja siis ta vingerdab üritades vähendada sigrettide kogust või lahjemale margile üle minnes, aga lõpptulemusena jääbki suitsetama. Võin mõne õlle peale kihla vedada, et enne tüdined kodusest treeningust ära kui jõusaalis käies. Mulle jäi ka Revalist pisut rullide koha mulje, kuigi kõige kriipsujukum ei ole, aga egas ma sellepärast kurtma hakanud, valisin lihtsalt teise koha
august 15, 2007 at 11:57 e.l. #122303asdfghjkl
MemberEe… Mis see “lõng peas” tähendab?Vist seda, et pole ammu juuksuris käinud, släng siis.
Muidu ise olen jalatsid koju jätnud ja sokiväel saalis olnud, samuti ka tagurpidi särk seljas saalis viibinud üsna kaua, ilmselt muudki sellsit. Eks nõks korraks vblla tekitab kehva tunde, aga mitte nimetamisväärselt. Kui tänaval on inimestel suu hambapastaga koos, või muu viperus, siis olen alati öelnud, selleks pole kunagi julgust puudu olnud. Samas teinekord kui keegi algaja jõusaalis väga valesti midagi teeb, siis olen küll omaette muianud nõks, aga ei ole ka söendanud inimesele miskit öelda selle kohta, sest algaja niikuinii ei õpi alguses miskit, tal on silmad suht kinni esimestel trennikordadel ja ta ei saaks miskit eriti seletustest aru, ja eesmärgiks on vblla lasta tal lihtsalt harjuda jõusaaliga üleüldiselt, sedalaadi vabandust olen toonud sellele, et algajatele ise ei lähe kommenteerima, kui nad valesti miskit teevad. Vblla peaks siiski, ei teagi.
august 16, 2007 at 10:39 e.l. #122439rainisk
MemberVist seda, et pole ammu juuksuris käinud, släng siis.Muidu ise olen jalatsid koju jätnud ja sokiväel saalis olnud, samuti ka tagurpidi särk seljas saalis viibinud üsna kaua, ilmselt muudki sellsit. Eks nõks korraks vblla tekitab kehva tunde, aga mitte nimetamisväärselt. Kui tänaval on inimestel suu hambapastaga koos, või muu viperus, siis olen alati öelnud, selleks pole kunagi julgust puudu olnud. Samas teinekord kui keegi algaja jõusaalis väga valesti midagi teeb, siis olen küll omaette muianud nõks, aga ei ole ka söendanud inimesele miskit öelda selle kohta, sest algaja niikuinii ei õpi alguses miskit, tal on silmad suht kinni esimestel trennikordadel ja ta ei saaks miskit eriti seletustest aru, ja eesmärgiks on vblla lasta tal lihtsalt harjuda jõusaaliga üleüldiselt, sedalaadi vabandust olen toonud sellele, et algajatele ise ei lähe kommenteerima, kui nad valesti miskit teevad. Vblla peaks siiski, ei teagi.
Mina sinuasemel küll ütleksin, sest omadest kogemustest võin öelda, et päris algajad kuulavad endast “suuremaid” tõsise huviga ja vaatavad/kuulavad nii nagu teise suust tuleks kuldmune ning ainult tõtt. Ja pärast talitavad püüdlikult selle juttu järgi.
august 16, 2007 at 2:25 p.l. #122471Ujuja
Memberno niih lihased valusad natukene sai teisipäev trenni tehtud.nooh tegelt ka eile aga see rohkem selline tsippakene.(kõhulihastele 3×20 seeriat täistõmbed 8 hantel rinnal.(kaldpingil) ja sai 3×15 seeriat ilma (ilma hantlita) poolik tõmbed kaldpinnal(nii, et selg pinki ei puutu vaid jatab natukene puudu).
Selle tulemusel viimase seeriaga tegi selg natukene valu.
Sai aasta alguses selja probleemide tõttu kiropraktiku(loodan, et kirjutasin õieti) juures käidud.
Täna nüd sis ujuma.(loodan, et see pole liiast püüan võtta rahulikult).Ei taha viga teha aga teisipäev juba mõtlesin, et täna lähen ujuma ei taha edasi kaa lükkata.Selliste edasi lükkamiste puhul on teada mis juhtub.(jääbgi edasi lükkama ja lõpuks vajub unustusse trenn)
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.