Skip to main content

Proteiini kogus

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Olen 16a, olen käinud jõusaalis juba 6kuud. Nüüd tuli isu proovida proteiini No1 või Whey.

Käin 3-4x nädalas jõusaalis. Kas peaksin võtma ainult pärast trenni või ka ennem? Ning kas vabadel päevadel tuleks samuti seda tarbida?

intsu007
    Member

Olen 16a, olen käinud jõusaalis juba 6kuud. Nüüd tuli isu proovida proteiini No1 või Whey.

Käin 3-4x nädalas jõusaalis. Kas peaksin võtma ainult pärast trenni või ka ennem? Ning kas vabadel päevadel tuleks samuti seda tarbida?

vabadel päevadel ei ole mõtet seda tarbida, vabadel päevadel söö kohupiima, ma ise tarvitan Mass2 kolm korda nädalas peale treeninguid, minujaoks tõhus

rainisk
    Member

No ma ütleks et mitte JUBA 6 kuud, vaid ALLES 6 kuud. Kõigepealt pane toitumine paika, see on märksa tähtsam kui see proteiinikoks. Kui toitumine, treening ja taastumine on paigas, siis võiks võtta peale trenni proteiini sheigi, proteiinipulber + kiiresti imenduvad süsivesikuid.

Krizto
    Member

Miks ei tohiks proteiine võtta, kui toitumine pole paigas? Ma näen praegu asja nii, et kui toitumisest saaks kõik vajalikud ained piisavas koguses kätte, poleks proteiinidel just mingit mõtet.

Kuna proteiinid on toidulisand, siis ta peaks kompenseerima vastavate ainete puudujääki?

Muidugi oleks hea, kui toitumine on paigas, kuid mõningate inimeste elutempo seda ei võimalda või siis pole seda nii tähtsaks peetud.

PS: ärge võtke seda juttu kui soovitust. Lihtsalt soovin teada saada, miks asi nii on

Hi
    Member

Mina võtan mass2-te enne trenni kuna seal olev valk on just natuke pikema imendumisajaga. Proteiini tulekski võtta lähtudes mis proteiiniga on tegu (kaseiin, soja , vadak jne) sest neil on erinevad imendumiskiirused.

eintsius
    Member

Lisandeid hakatakse tarbima alles siis, kui enam lihasmass ei ole võimeline tõhusalt edasi arenema. Selline etapp tekib ALLES 2…3 aastat pärast treeningute algust. Enne seda lisandite tarbimine annab juurde küll, kui väga vähe. Seetõttu on see raha raiskamine. Need esimesed aastad ajab väga ilusti ära kanaliha, kohupiima, kodujuustu jm piimatoodetega.

Aken
    Member

Mina hakkasin kasutama peale 4 kuud trenni. Alguses hakkasin võtma peale trenni ja nüüd võtan iga päev. Kaalule aitab küll kaasa, ei näe põhjust miks ei peaks seda võtma. Väike lisa valk päevas tuleb alati kasuks. Kasutan hera80 valku mis ei ole ka eriti kallis.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.