Väike probleem.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Väike probleem.
- This topic has 11 replies, 10 voices, and was last updated 18 years, 6 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
juuli 18, 2007 at 11:56 e.l. #11205
Batman
MemberTere,
Trenni olen teinud päris pkkalt ja jalad päris tugevad, olen kossu ka kaua mänginud, aga kunagi pole proovinud kükki, pole selleks lihtsalt võimalust olnud, jalapressi olen teinud. Täna tuli võimalus ja mul oligi jalapäev, tegin korraliku soojenduse ja venitused. Alguses tegin väiksemate raskustega, aga kui raskused suuremaks läksid, siis oli tunne, et kael ja õlad ei suuda enam kangi hoida, jalgadega oleks vabalt jõudnud ja pidingi katkestama, sest valu oli päris lõikav. Pole eriline mure, sest sain ju tavalist kava edasi teha, aga tahaks siiski kükki ka teha, mis kehaosi oleks vaja ennekõike treenida, et jõuaks kangi seljas hoida, loogiliselt õlgu ja kaela, aga veel midagi?
Tänud kõigile, kes viitsivad vastata.
juuli 18, 2007 at 12:03 p.l. #119524mullaonu
MemberTere,Trenni olen teinud päris pkkalt ja jalad päris tugevad, olen kossu ka kaua mänginud, aga kunagi pole proovinud kükki, pole selleks lihtsalt võimalust olnud, jalapressi olen teinud. Täna tuli võimalus ja mul oligi jalapäev, tegin korraliku soojenduse ja venitused. Alguses tegin väiksemate raskustega, aga kui raskused suuremaks läksid, siis oli tunne, et kael ja õlad ei suuda enam kangi hoida, jalgadega oleks vabalt jõudnud ja pidingi katkestama, sest valu oli päris lõikav. Pole eriline mure, sest sain ju tavalist kava edasi teha, aga tahaks siiski kükki ka teha, mis kehaosi oleks vaja ennekõike treenida, et jõuaks kangi seljas hoida, loogiliselt õlgu ja kaela, aga veel midagi?
Eraldi selleks pole midagi vaja treenida, algajatel ongi need kohad õrnad kuna pole enne seal kangi hoidnud. See on kõigil kunagi nii olnud. tee veel mõned trennid ja tunned kuidas valu hakkab nendest piirkondadest kaduma. NB! tavaline nähtus !
juuli 18, 2007 at 1:45 p.l. #119537Nitrus
MemberAga saab ka võtta ju mati turjale, et pehmem oleks. (vahtkummist)
Ise võtan koguaeg
juuli 18, 2007 at 2:25 p.l. #119545kame
ModeratorLase mõnel oskajamal mehel/naisel (soovitavalt treeneril) asi üle vaadata – asetades kangi valesti turjale võid saada raskeid vigastusi.
Parimat…
juuli 18, 2007 at 2:44 p.l. #119551matti
MemberAga saab ka võtta ju matti turjale, et pehmem oleks. (vahtkummist)Ise võtan koguaeg
juuli 18, 2007 at 7:53 p.l. #119567DeepBass
MemberAlaselg ka suht tähtis. Ja tulebki teha algus läbi väikse valu
juuli 18, 2007 at 8:03 p.l. #119568Trix
Memberkusjuures minul on enam-vähem sama probleem – bodypumpis on kah küki loo lõpus turi ja selg valusad, mul on rätik turjal, muidu on lihtsalt väljakannatamatu teha harjutust. Ja olen juba aasta aega teinud bp, ei harju ära
juuli 18, 2007 at 8:08 p.l. #119569DeepBass
MemberMis raskusega sa kükke siis teed, et valus? Ma ise alustasin kükkide tegemist alles mingi 2 kuud tagasi ja nüüd enam pole valus.
juuli 18, 2007 at 8:55 p.l. #119573eintsius
MemberTrapetsi arendamine aitab selle vastu.
juuli 18, 2007 at 8:56 p.l. #119574asdfghjkl
MemberTere,suuda enam kangi hoida
Tee säärtele kang turjal varvuletõuse, siis trapetsi ülaosa harjub kangiga. Võid ka niisama ilma kükita hoida mõnda aega kangi turjal, rasksutega, mida kükkida ei jõua veel. Lisaks saab teha laseljale “hello world”-i kang turjal, mis samuti aitab harjuda. See probleem tekkis minul seetõttu, et esmakordselt nägin kükkimist nii, et kasutati treeningmatti kangi pehmenduseks, ja ma arvasin, et nii ongi õige, ja lasingi nii pikka aega järjest ja kui siis ühel hetkel proovisin ilma matita, siis oli valus. Aga minuarust kulus ca 4 trenni, ja harjus ilma abistava vahematita ära. Et jah, parem oleks mingit matti mitte kasutada juba algusest peale, tee lihtsalt praegu kükke lihtsalt eesmärgiga et trapetsi ülaosa harjutada kangiga. Vast mõne trenni möödudes saad jõuda ka kordusmaksimumi lähedase kangiraskuseni.
juuli 19, 2007 at 5:12 e.l. #119579Alexander Andrusenko
Moderatorestrosega nõus.
Ma oma blogis ka kirjutasin sellest, kuidas teha nii, et kangi turjal valus hoida ei oleks. Põhimõtteliselt on asi puhtalt harjumuses. Minul oli ka algul valus. Siis ma hakkasin aga tegema kangiga päkaletõuse. Alguses oli enam-vähem sama raskus, nagu kükis. Kuid sellega hakkasin iga nädal lisama raskusi (5 kilo juurde iga nädal). Alustasin kuskilt 100-st kilost ja esialgu oli valus. Praegu teen vabalt 250 kiloga seeriaid ja mingit valu üldse ei tunne. Nahk tuleb küll maha selle koha pealt, kus kang on, kuid valu küll ei ole. Kui sääred on nõrgad ja tõuse mingi hetk enam teha ei jõua, siis võid kangi lihtsalt turjal hoida. See aitab ka.
Edu.
Ahjaa! Mingeid matte ega rätikuid mitte mingil juhul mitte kasutada! Sellega ainult lükkad valu edasi. Harjud pehme asjaga ära ja ilma selleta enam kunagi teha ei jõua.
juuli 19, 2007 at 7:36 e.l. #119586jrx
MemberAlaselg ka suht tähtis. Ja tulebki teha algus läbi väikse valu
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)- You must be logged in to reply to this topic.