Skip to main content

Saan ma õigesti aru?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Saan ma õigesti aru?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Öeldakse, et treeni targalt, mitte rohkem.

Kas see tähendab, et ära suurenda seeriate arvu vaid raskusi? Ja ära jookse 2x pikemat maad, vaid võta hoopis antlid kätte jooksu ajal?

Või tähendab, see “targalt” midagi sootuks teist?

matti
    Member

Targalt tähendab seda,et tunneta igat kordust.

rantel
    Member

Arvan et see on pigem mõeldud et ei ole mõtet üle pingutada. Ja et sooritada ükskõik mis sportlik tegevus õieti.

Jooksmise puhul astu, hinga õigesti.

Jõusaali puhul tuleb sooritada harjutus aeglaselt (puhtalt), mitte rahmeldada.

Üldiselt ei tohi end vigastada.

eintsius
    Member

Targalt tähendab, et treeni nii, kuidas kõige efektiivsem treenida on. Näiteks on teada, et inimese organism on võimeline harjuma pea iga asjaga ära. Seetõttu tuleb enda treeningut vaheldada – st pead pidevalt organismi üllatama, et ei tekiks rutiinsust.

Tulemus tuleb saavutada kõige õigemat teed pidi, mitte kõige lihtsamat, otsemat teed kaudu. Näiteks on võimalik mõnda asja arendada selle põhilisi puudusi likvideerides. Raskejõustikus on tihti mõni tugevalt alaarenud lihas teistele takistuseks ees. Kergejõustiku tüüpiline probleem on vale tehnika.

Kokkuvõtlikult võiks öelda, et treening ei piirdu ainult füüsilise tööga, vaid oluline osa on pea kasutamisel.

Mis iganes välja suudad mõelda ja täide viia, et eesmärgile lähemale jõuda, seda kasuta.

gmaster
    Member

mina saan sellest nii aru et tihti on parem treenida näiteks pigem vähe kui liiga palju.

algajad on väga tihti pidevas ületreeningus.

halfbeer
    Member

mina saan sellest nii aru et tihti on parem treenida näiteks pigem vähe kui liiga palju.

Ületreening algajatel tuleb pigem halvast toitumisest ja vähesest magamisest.

Capricorn
    Member

Ületreening algajatel tuleb pigem halvast toitumisest ja vähesest magamisest.

No ei tea, harilikult ikka lihtsalt tehakse liiga tihti (samale lihasgrupile) trenni.

Gunnar
    Member

ma arvan sama…

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.