Skip to main content

jooksmine peale jalatrenni

Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » jooksmine peale jalatrenni

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    Postitused
    asdfghjkl
    Member

Ma saan aru, et kui lihastele tehakse jõutreeningut, siis enamasti on harjutuste sooritused suurte raskustega ja kiired, mistõttu koormust saavad kiired lihaskiud. Seega pärast jalatreeningut, millest valdava koormuse saadi kükkimisest näiteks, on järgmisel päeval jalad veidi valusad seetõttu, et kiired lihaskiud on viga saanud nagu ma aru saan. Aga aeglased lihaskiud on ju sel ajal terved, olgugi, et jalad valutavad, kuna aeglaseid lihaskiudusid ei mõjutatud. Seega, võiks sel ajal aeglaseid lihaskiude mõjutada küll minu arvates, või saan ma valesti aru? Küsimust saaks siis esitada nii, et kui eelmisel päeval tehti palju kükke, kas siis järgmisel päeval oleks mõtekas metsa jooksma minna? Oletame, et jalad hullumoodi ikka ei valuta, saab ju kenasti joosta küll, ja selle ülal toodud lihaskiudude jutu järgi ei tohiks üldse selline asi tervisele kahjulik olla.

gmaster
    Member

loomulikult pole see kahjulik

jalgade valulikkuse saadki just neid liigutades ehk joostes ära

asdfghjkl
    Member

loomulikult pole see kahjulik

jalgade valulikkuse saadki just neid liigutades ehk joostes ära

Jah, aga kui treenitakse kahel päeval järjest mingit lihast, siis pole see ju hea vist?

Põhjusel, et lihas on niigi kurnatud, milleks teda veel kurnata.

painkiller
    Member

Jooksmine on pigem hea, sest ta “ajab” piimhappe välja ja järgmine päev pole lihased nii valusad. Muidugi ei tasu peale jõusaali veel maratoni otsa joosta!

ROtter
    Member
    gmaster
    Member

jõusaalitrenn ja jooksmine on tegelikult täiesti erinevad asjad, sa võid mingi lühikese aeroobse kasvõi kohe jalatrenni otsa teha

asdfghjkl
    Member

See ülal toodud Postimehe artikkel räägib, et lihasvalu ei põhjusta piimhape, vaid lihastraumad, et lihaskiud on katki ehk neis on haavad nö ja nagu suvaline haav teeb selline asi valu. Ja väike valu ei ole halb sejuures, selisest situatsioonist ma räägingi. Et kui on tehtud jõutreeningut jalgadele, siis kas kohe järgmisel päeval võib 45 min keskmises tempos jooksma minna, samas kui jalad on vaid veidi valused? Ma saan nii aru, et jalgades on vaid osadel lihakiududel traumad pärast jõutrenni, ja jooksmisel ma neid traumaseid lihaskiude ei puutu ju, vaid traumeerin teisi lihaskiude, seega peaks ju sobima? Kas oleks siis soovitav nädalas teha 1 kord jõutrenni jalgadele, ja kohe järgmisel päeval aeroobset trenni jalgadega? Minu sisetunne ütleb, et jalgadega aeroobne trennipäev äkki ei peaks järgnema jalgade jõutreeningu päevale.

asdfghjkl
    Member

jõusaalitrenn ja jooksmine on tegelikult täiesti erinevad asjad, sa võid mingi lühikese aeroobse kasvõi kohe jalatrenni otsa teha

Ok, sain vastuse oma küsimusele.

Aitäh.

alr89
    Member

Ma ei jõua peale korraliku trenni üldse joosta.

asdfghjkl
    Member

Ma ei jõua peale korraliku trenni üldse joosta.

Jooksmine pole minuarvates jõu-küsimus, et kas jõuad või ei jõua, seal pole jõudu kuigi palju vaja, ja pärast jalatreeningut võib järgmsiel päeval josotes unustada jooksmise ajal selle, et jooksed ja ununeb ka muu, sh ka väsimus ja jõu küsimus, tee lihtsalt möödub ise-enesest jalge all, olgu siis eelnev trenn olnud korralik või vähem korralikum. Aga võib-olla on siiski endal mugavam joosta, kui eelmisel päeval pole kükitud.

joey
    Member

suhteliselt ebamugav on joosta kui jalad eelmisest trennist haiged. need annavad ikka oluliselt tunda ja väsivad kiiremini, kaine mõistus ütleks selle kohta, et mitte joosta. minul peale jalapäeva on pikki vahemaid kõndideski ebamugav.

jalatrennis sa ju ikkagi mingil määral kurnad ju ka aeglaseid lihaskiude.

üldiselt mind huvitaks mida Fred Antson selle teema kohta ütleks.

gmaster
    Member

mina oma jalatrenni valu ei saagi muudmoodi ära kui joostes v ujudes. kui neid ei tee siis on kasvõi nädal otsa pakud all

alr89
    Member

Jooksmine pole minuarvates jõu-küsimus, et kas jõuad või ei jõua, seal pole jõudu kuigi palju vaja, ja pärast jalatreeningut võib järgmsiel päeval josotes unustada jooksmise ajal selle, et jooksed ja ununeb ka muu, sh ka väsimus ja jõu küsimus, tee lihtsalt möödub ise-enesest jalge all, olgu siis eelnev trenn olnud korralik või vähem korralikum. Aga võib-olla on siiski endal mugavam joosta, kui eelmisel päeval pole kükitud.

Ma ei jõua peale jalatrenni joosta kuna energia on otsas. Ja eks sa proovi korralik jalatrenn teha mul on igatahes pärast isegi kõndimisega raskusi.

asdfghjkl
    Member

mul on igatahes pärast isegi kõndimisega raskusi.

Mul ei ole. Ja qmaster’ist sain aru, et temal lähebki kõndimine kergemaks just jooksmisega. Niiet sina leiad, et sulle ei sobiks joosta järgmisel päeval. Mulle sobib küll, aga ma ei tea, kas see on hea tervise suhtes. Ja see teadmatus tekitab lausa stressi.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.