keetmata toiduained
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » keetmata toiduained
- This topic has 8 replies, 6 voices, and was last updated 23 years tagasi by
Ruve.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 20, 2003 at 3:18 p.l. #1053
Tomcat
MemberKüsimus võib natuke tobe tunduda, aga tõsi taga. Kas võib süüa keetmata teravilja/tangained. Nt Riis, kruubid, tangud. Asi selles, et kohutavalt raske on saada vajalikku süsivesikute kogust kätte. Lihtsalt ei jõua süüa nii palju kui vaja. Või täpsemalt öeldes, jõuab küll, aga metsikult pingutades. Just need toiduained on sellised, mis pärast keetmist lähevad nii suureks, et juba peale vaadates hakkab sees keerama. Pigem laseks nad kuivalt veega alla nagu tabletid ja oleks vaevast lahti. Kuidas selline asi aga maole mõjub?
jaanuar 20, 2003 at 3:50 p.l. #32300madis_r
MemberKeetes muutub toiduaine keemiline koostis jms. Ega sa lehm ei ole et 18 magu ja keemialabor
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ole vaja ekstreemsusi, arvuta oma toit üle. Sea moodi ei ole vaja täis toppida, jaluta värskes õhus siis kasvab isu. Ma usun et täis kõhuga trenn kannatab.
jaanuar 20, 2003 at 4:11 p.l. #32301Annez
Memberkle keetmata ei tasu neid nyyd ka sisse õgida,palju sa seda korraga sööd siis,et see nii hirmuäratav on,söö näitex täistera leiba,seal ka teravilja..
jaanuar 21, 2003 at 1:28 p.l. #32302M.M.
MemberKuidas ei saa vajaliku süsivesikute hulka kätte, aru ma ei saa. See ju kõige lihtsam. Kas sa ei jõua nt. 200 gr valmis keedetud riisi ära süüa, milles on umbes 60 gr süsivesikuid. Kui sa arvasid, et 200 gr kuivainet, siis jah ei jõua. Keeda 200 gr riisi ja vaata siis mis poti täie sa saad. Arvan, et selles ongi see asi.
jaanuar 21, 2003 at 3:17 p.l. #32303ercman
Memberkule ma arvan tähendab tean et keedetud tangainetest saad sa kindlalt rohkem toitaineid kätte kui toorest riisist. mõtle ise kui palju kulub energiat toore riisi seedimiseks ega sul kõhus veskit pole mis kõik milles natukegi toitaineid peeneks jahvatab. Söö ikka küpsetatud toitu, las pliit teeb tööd mitte ära piina oma kõhtu.
jaanuar 21, 2003 at 3:42 p.l. #32304Tomcat
MemberJõuan küll 200g keedetud riisi ära süüa. Aga sealt saadav 60g süsivesikuid pole ju piisav. Või on? Kui süüa päevas viis korda ja iga kord 60g süsivesikuid saada, siis teeb see kokku 300g. Aga isegi minusuguse kõhna tüübi jaoks peaks see ju vähe olema. Kui vaja 6g süsivesikuid per keha kg saada, siis oleks mul vaja umbes 450g süsivesikuid päevas.
Nii ma siis sööngi 300g keedetud riisi (125g keetmata kujul) korraga, mis annab 100g süsiveikuid. Teistel söögikordadel muud kraami natuke väiksema süsivesikute kogusega. Ja saan oma 450g kätte. Aga raske on see, raske. Eriti arvestades, et tegelikult on riis veel selline asi, mis suhteliselt kergesti alla läheb võrreldes nende teiste terviljasaadustega, a’la spagetid, kruubid, jne ja ka leib mida eelpoole soovitati. Need on ikka eriti hirmsad katsumused.
Kui tõesti 60g süsivesikutest per söögikord piisab, siis poleks asi hull. Aga see tundub vähe olevat. Kasvõi sellepärast, et siis peaks ma päris korralikult paksuks olema läinud, arvestades, et põhimõtteliselt 50% rohkem sööksin kui vaja. Aga seda pole juhtunud.
Ma ei tea, äkki teen oma loogikas kuskil vea, alles algaja ka ju…
jaanuar 22, 2003 at 6:52 e.l. #32305M.M.
MemberEga sa siis ei söö ju ainult riisi, kartulit ja makarone, süsivesikuid saad ju muudest toiduainetest ka kätte nt. piim, jogurt, mahl, banaan jne. Keetmata kujul ära kohe kindlasti tangaineid söö, ei hakka seletama mis siis tegelikult toimub.
jaanuar 22, 2003 at 9:17 e.l. #32306Tomcat
Memberaitäh, ega ma väga tõsiselt selle peale lootnudki, tundub nagu endale ka kahtlane aga mõtlesin lihtsalt, et mine tea, äkki võib. Lasen lihtsalt sama moodi edasi nagu praegu
jaanuar 22, 2003 at 11:53 e.l. #32307Ruve
MemberEskimod söövad liha ka toorelt…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.