???
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » ???
- This topic has 11 replies, 8 voices, and was last updated 18 years, 10 months tagasi by
greenu.
-
AutorPostitused
-
märts 31, 2007 at 6:27 p.l. #10261
lutsukomm
MemberOlen tegelenud jõusaaliga 6 kuud. Eesmärk mass ja lihas. Kas lihasgrupid jagatuna nii on hea teha:
Esmaspäev: Rind, triitseps, kõht.
Kolmapäev: Jalad, õlg.
Reede: Selg, biitseps ja kõht.
Suurtele lihasgruppidele 12-15 seeriat ja 8-12 kordust
Väikestele 6-9 seeriat ja 8-12 kordust.
Ja kas on mingit vahet kas käia hommikuti või õhtuti trennis?
märts 31, 2007 at 6:52 p.l. #110876theONE1
MemberMis su baas ja isoleeritud harjutuste osakaal kavas on? Jaotus muidu ok, see on üks paljudest variantidest! Kuidas aeroobsega on?
märts 31, 2007 at 6:58 p.l. #110877asdfghjkl
MemberSuurtele lihasgruppidele 12-15 seeriat ja 8-12 kordustVäikestele 6-9 seeriat ja 8-12 kordust.
Minu arvates teed liiga palju seeriaid, millest võib järeldada, et ju siis esimesed 4 seeriat pole piisavalt koormavad. Harjutuse seeriaid võiks olla üldjuhul ca 4, ja need tuleks sellsie raskusega ja korrektsusega sooritada, et 5ndat nagu enam ei jõuakski eriti ja see ei õnnestukski eriti korrektselt enam, seega see oleks kasutu. Kui sa kasutad niisuurt seeriate arvu harjutuse kohta, sisi seda võib kasutada vaid üllatus-efektina üle iga 5 trenni võib-olla, aga kindlasti mitte igas trennis.
Jala trenni juurde olen ka ise õla lisanud, ja see sobib hästi minu meelest.
Niiet kommenteeriks seda, et selline seeriate arv tundub olema liiga suur, keskeltläbi peaks harjutuses olema 4 seeriat.
märts 31, 2007 at 7:37 p.l. #110882lutsukomm
MemberMis su baas ja isoleeritud harjutuste osakaal kavas on? Jaotus muidu ok, see on üks paljudest variantidest! Kuidas aeroobsega on?Proovin teha võimalikult palju baasharjutusi kuna olen suht alagaja/kõhna olemisega veel. Võtame näiteks rinna…teen nii, et surumine, surumine pos. kaldega, lendamine, lendamine neg. kaldega ja istudes käsikute surumine. Need harjutused on vist baasharjutused või lendamine ei ole? Võiksid veel mõningad näited tuua kuidas oleks hea kõik lihasgrupid jaotada 3 päevale? Aeroobset teen 2x nädalas…erinevad palli mängud.
aprill 2, 2007 at 7:05 e.l. #111023greenu
MemberMinu arvates teed liiga palju seeriaid, millest võib järeldada, et ju siis esimesed 4 seeriat pole piisavalt koormavad. Harjutuse seeriaid võiks olla üldjuhul ca 4, ja need tuleks sellsie raskusega ja korrektsusega sooritada, et 5ndat nagu enam ei jõuakski eriti ja see ei õnnestukski eriti korrektselt enam, seega see oleks kasutu. Kui sa kasutad niisuurt seeriate arvu harjutuse kohta, sisi seda võib kasutada vaid üllatus-efektina üle iga 5 trenni võib-olla, aga kindlasti mitte igas trennis.Jala trenni juurde olen ka ise õla lisanud, ja see sobib hästi minu meelest.
Niiet kommenteeriks seda, et selline seeriate arv tundub olema liiga suur, keskeltläbi peaks harjutuses olema 4 seeriat.
olen 99,7 % kindel et seeriate arv 12-15 ei ole harjutuse kohta vaid kogu lihase koormamise kohta … nagu et 15 seeriat mille sees on 5 harjutust igas 3 seeriat .. näiteks … või siis 4 harjutust 3-4 seeriaga …
aprill 2, 2007 at 7:50 e.l. #111029theONE1
MemberProovin teha võimalikult palju baasharjutusi kuna olen suht alagaja/kõhna olemisega veel. Võtame näiteks rinna…teen nii, et surumine, surumine pos. kaldega, lendamine, lendamine neg. kaldega ja istudes käsikute surumine. Need harjutused on vist baasharjutused või lendamine ei ole? Võiksid veel mõningad näited tuua kuidas oleks hea kõik lihasgrupid jaotada 3 päevale? Aeroobset teen 2x nädalas…erinevad palli mängud.Esiteks jah kõik lendamised on isoleeritud harjutused, siis erinevad pallimängud pole puhtalt aeroobsed, kuna organism töötab seal segareziimil. Neid splite on väga erinevaid ja väga tihti pole ka hea ühelt teisele hüpata, pigem vaheta harjutusi ja vaheta kordusi jms. Baasharjutustele tee kordusi nt. 6-10 ja isoleeritutele 12-15 Jällegi tuleb rõhutada, et väga paljud jõusaali treeninguga ja sellega seonduv areng jms. on individuaalne, kuigi jah põhiseisukohad jäävad.
aprill 2, 2007 at 11:16 e.l. #11103654321
MemberKuidas saab nii valesti aru saada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>“seeriat” ja “harjutust”, on ju kaks täiesti erinevat sõna
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 2, 2007 at 12:34 p.l. #111044Xero
MemberTrenn koosneb harjutustest, harjutus seeriatest, seeriad kordustest.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 2, 2007 at 2:47 p.l. #111060asdfghjkl
MemberMa sain valesti aru jah, mõtlesin, et tehakse ühte harjutust 12 seeriat jutti.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 2, 2007 at 5:27 p.l. #111091eintsius
MemberMinu arvates teed liiga palju seeriaid, millest võib järeldada, et ju siis esimesed 4 seeriat pole piisavalt koormavad. Harjutuse seeriaid võiks olla üldjuhul ca 4, ja need tuleks sellsie raskusega ja korrektsusega sooritada, et 5ndat nagu enam ei jõuakski eriti ja see ei õnnestukski eriti korrektselt enam, seega see oleks kasutu. Kui sa kasutad niisuurt seeriate arvu harjutuse kohta, sisi seda võib kasutada vaid üllatus-efektina üle iga 5 trenni võib-olla, aga kindlasti mitte igas trennis.Jala trenni juurde olen ka ise õla lisanud, ja see sobib hästi minu meelest.
Keskelt läbi peaks olema harjutuses 3 seeriat. Selle tõestamiseks on tehtud must-miljon erinevat statistilist uuringut. Lisaks on veel erimeetodid, nagu näiteks 5×5 meetod, kuid lihasmassi kasvatamiseks on rusikareegel ikkagist 3 seeriat.
aprill 2, 2007 at 5:32 p.l. #111095r2iner
MemberAga kuidas on selline versioon nagu 4 seeriat ning kordused kahanemise järjekorras?
1 seeria 12 korudst
2 seeria 10 kordust
3 seeria 8 kordust
4 seeria 6 kordust
Teatud Harjutustel on ka igal seerial raskuse tõusmine, kuid mitte kõigil.
Kuidas arenevad lihased sellise kava puhul?
aprill 3, 2007 at 5:34 e.l. #111121greenu
MemberAga kuidas on selline versioon nagu 4 seeriat ning kordused kahanemise järjekorras?1 seeria 12 korudst
2 seeria 10 kordust
3 seeria 8 kordust
4 seeria 6 kordust
Teatud Harjutustel on ka igal seerial raskuse tõusmine, kuid mitte kõigil.
Kuidas arenevad lihased sellise kava puhul?
tüüpiline püramiid ju … rinnaltsurumise juures populaarne … iga järgnev seeria vähendatakse korduseid ja suurendatakse raskuseid … või vastupidi …
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.