Kava
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Kava
- This topic has 14 replies, 9 voices, and was last updated 18 years, 10 months tagasi by
meesi.
-
AutorPostitused
-
märts 31, 2007 at 5:40 e.l. #10253
ristokru
MemberTere,
sain kava aga tekkis mure sellega ,nimelt kas jõuab ikka taastuda? Ja kuidas massi annab?
E.
Jalg.
Rind.
Biitseps.
Kõht.
T.
Selg.
Õlg.
Triitseps.
Alaselg.
K. puhkus
N. sama mis E.
R. sama mis T.
E.ja T. raske päev
N.ja R. kerge päev
Kava vaadates teen ju biitsepsit ja triitsepsit igapäev,kas see halvasti ei mõju?
märts 31, 2007 at 5:46 e.l. #110825Mr.Y
MemberMinu arust väga tobe, nõme kava… ma paneks selle kohe põlema ja võtaks kasvõi siit lehelt uue, sest tundub, et sa ise ei oska üldse asja.
märts 31, 2007 at 6:12 e.l. #110826rennosport
MemberSee kava on mõeldud ilmselt sportlasele, kel kohe mitte kuidagi ei õnnest nädalas üle kolme korra jõusaali külastada või kellegile, kes üle tüki aja jälle jõusaali külastab ja niiöelda alustab uuesti treeningutega–st ei koorma veel maksimaalselt igat lihasgruppi, ja samuti jäävad ka ühele lihasgrupile mõeldud seerjad 8ja10…12-ne vahele, mitte mingil juhul rohkem.
märts 31, 2007 at 6:15 e.l. #110827Marielito
MemberKõigepealt peab alati küsima, et kas sul on mingid mõjuvad põhjused niimoodi oma kava koostada ehk kas sa saad iseenesest aru, miks see asi vildakas on. Esmalt pead sa arvestama, milliseid lihasgruppe ühes treenigus koos koormata, sest harjutuste iseloom on lihtsalt selline, et näiteks biitsepsi ei tohiks teha rinnapäeval, kuna sellele järgneval seljapäeval on tema isoleerimine pea võimatu. Taastumist arvestatakse aga ühele konkreetsele lihasele antud koormusest mõõdunud ajaga, mitte treeningute sagedusega.
Massi kasvatamisel peab aga järgima kahte treeningprintsiipi. Esimene pole seotud kavaga, vaid korduste arvuga seerias (klassikalised 8-12 kordust). Teine on seotud koormuse ja taastumisega. Eeldusel, et sa suudad lihase tugevalt ära kurnata (mida algajad mehed reeglina ei suuda), oleks tarvis järgmine treening samale lihasgrupile sooritada alles 4-5 päeva hiljem. Sulle sobiks ilmselt lihtne klassikaline kolmeks jaotatud kava:
E. Rind, õlg, triitseps, kõht
T. Selg, biitseps, kõht
K. Jalad, kõht
N. nagu E
R. nagu T
L. nagu K
P. puhkus
märts 31, 2007 at 11:11 e.l. #110850ristokru
MemberMinu arust väga tobe, nõme kava… ma paneks selle kohe põlema ja võtaks kasvõi siit lehelt uue, sest tundub, et sa ise ei oska üldse asja.Saan aru et tahad targutada ja paista tark teiste kallal vingudes aga ma ei pannud seda kava ülesse sellepärast et ma asja ei jaga vaid vastupidi!!
Sain kava treenerilt ja kes on ka tuntud nimi aga nime ma nagunii ei ütle!!
Minumeelest tundus see kava ka mõttetu seega paningi ülesse et keegi targem oskaks õelda midagi.
märts 31, 2007 at 11:42 e.l. #110852PT London
MemberSain kava treenerilt ja kes on ka tuntud nimi aga nime ma nagunii ei ütle!!Kle ei usu et kedagi selle treeneri nimi huvitabki, kui ta selliseid kavasid algajale koostab(v6i vahemalt sinu tasemel treenijale) ja sa ytlesid et said sellise kava, kas v6ib arvata et tasuta?(tegin jarelduse sellest et sa ytlesid said, mitte tellisid) Ja kui nii oligi siis nagu naha mitte millegi eest ei saa midagi, nyyd aga otsi tasemel treener, tee paar treeningut temaga ja saad oma trenni probleemidele lahendused, kaua sa ikka siin pärid!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 31, 2007 at 12:08 p.l. #110855bohemianrhapsody
MemberAga miks mitte sellist kava teha? Keha on lihtsalt kaheks jaotatud. Ma ei saa aru miks siin mõned kohe kõike põlema tahavad panna, tausta ei tea ju keegi peale selle treeneri ja teema algajata.
Samas 4 korda algajal jõusaalis käia on esialgu liiast.
märts 31, 2007 at 12:43 p.l. #110861capoguy
Memberbiitsepsi ei tohiks teha rinnapäeval, kuna sellele järgneval seljapäeval on tema isoleerimine pea võimatu. Taastumist arvestatakse aga ühele konkreetsele lihasele antud koormusest mõõdunud ajagaon küllalt neid kes teevad rinda ja biitsa koos ning selga ja triitsa koos, nii saab käe treeningul suuremaid raskusi kasutada. Taastumises ka takistust ei näe, biits ja triits taastuvad kiiremini kui rind ja selg, st et eilne või üleeilne biitsa trenn sinu seljapäeva küll ära ei riku.
märts 31, 2007 at 1:01 p.l. #110864Marielito
Memberon küllalt neid kes teevad rinda ja biitsa koos ning selga ja triitsa koos, nii saab käe treeningul suuremaid raskusi kasutada. Taastumises ka takistust ei näe, biits ja triits taastuvad kiiremini kui rind ja selg, st et eilne või üleeilne biitsa trenn sinu seljapäeva küll ära ei riku.Aga mille üle siin üldse vaielda. Trenni võib teha ka niimoodi, et iga päev kõik lihasgrupid läbi ja seda pealegi kolm korda päevas. Keegi võib ju veel ka öelda, et treenib 100000 voldise elektriga ja tulemused on väga head. Ja mis kõige naljakam, ta võib isegi tõtt rääkida. Aga see ei muuda spordiala baastõdesid ja individuaalsed lähenemised ei ütle teistele treenijatele suurt midagi.
Inimene pani siia üles oma kava ja ilma ühegi selgituseta küsis, et kas asi on OK. No ei ole ju OK või kui on siis, mis üldse on mitte OK. Kui inimesel olid aga mingid erilised meile teadmata eesmärgid, siis tuleks sellest alati kirjutada, muidu ei teagi ju keegi, millest jutt.
aprill 1, 2007 at 8:40 e.l. #110931ristokru
MemberAga miks mitte sellist kava teha? Keha on lihtsalt kaheks jaotatud. Ma ei saa aru miks siin mõned kohe kõike põlema tahavad panna, tausta ei tea ju keegi peale selle treeneri ja teema algajata.Samas 4 korda algajal jõusaalis käia on esialgu liiast.
Õige suhtumine!!!
Ei tea kui algaja olen, olen trenni teinud aasta.
aprill 2, 2007 at 7:14 p.l. #111113Arcane
MemberKõigepealt peab alati küsima, et kas sul on mingid mõjuvad põhjused niimoodi oma kava koostada ehk kas sa saad iseenesest aru, miks see asi vildakas on. Esmalt pead sa arvestama, milliseid lihasgruppe ühes treenigus koos koormata, sest harjutuste iseloom on lihtsalt selline, et näiteks biitsepsi ei tohiks teha rinnapäeval, kuna sellele järgneval seljapäeval on tema isoleerimine pea võimatu. Taastumist arvestatakse aga ühele konkreetsele lihasele antud koormusest mõõdunud ajaga, mitte treeningute sagedusega.Massi kasvatamisel peab aga järgima kahte treeningprintsiipi. Esimene pole seotud kavaga, vaid korduste arvuga seerias (klassikalised 8-12 kordust). Teine on seotud koormuse ja taastumisega. Eeldusel, et sa suudad lihase tugevalt ära kurnata (mida algajad mehed reeglina ei suuda), oleks tarvis järgmine treening samale lihasgrupile sooritada alles 4-5 päeva hiljem. Sulle sobiks ilmselt lihtne klassikaline kolmeks jaotatud kava:
E. Rind, õlg, triitseps, kõht
T. Selg, biitseps, kõht
K. Jalad, kõht
N. nagu E
R. nagu T
L. nagu K
P. puhkus
Kus su kava muidu pärit on?
Enimlevinud treening 3 päeva trenni 1 päev vaba..
aprill 2, 2007 at 8:04 p.l. #111115Marielito
MemberKus su kava muidu pärit on?Enimlevinud treening 3 päeva trenni 1 päev vaba..
Ei ole see kava kusagilt pärit. Midagi sellist kujutab ju endast tavaline baaskava algajale. Norida võib seal saja asjaga – a`la kõhtu võiks teha pigem üle päeva ja alaselga ning trapetsit pole üldse märgitud jne. See, kas teed igal neljandal päeval pausi või mitte oleneb ju puhtalt sellest, kuivõrd suure koormuse lihas treeningul saab ja kui palju aega taastumiseks vajab. Algaja ei suuda lihast kurnata nagu proff ja seepärast tahab tema lihas uut koormust varem kui alles 4 päeva hiljem. Üks puhkepäev peaks aga nädalas olema mistahes spordialal.
Hiljem muutub igaühe kava juba individuaalseks. Näiteks minu treeningprogrammi ei saaks pimedas teki all kah kellelegi tutvustada, sest see eirab igasuguseid loodusseadusi ja seda kõike sellepärast, et mul on lihtsalt väga spetsiifilised eesmärgid.
aprill 6, 2007 at 3:53 p.l. #111544Arcane
MemberEi ole see kava kusagilt pärit. Midagi sellist kujutab ju endast tavaline baaskava algajale. Norida võib seal saja asjaga – a`la kõhtu võiks teha pigem üle päeva ja alaselga ning trapetsit pole üldse märgitud jne. See, kas teed igal neljandal päeval pausi või mitte oleneb ju puhtalt sellest, kuivõrd suure koormuse lihas treeningul saab ja kui palju aega taastumiseks vajab. Algaja ei suuda lihast kurnata nagu proff ja seepärast tahab tema lihas uut koormust varem kui alles 4 päeva hiljem. Üks puhkepäev peaks aga nädalas olema mistahes spordialal.Hiljem muutub igaühe kava juba individuaalseks. Näiteks minu treeningprogrammi ei saaks pimedas teki all kah kellelegi tutvustada, sest see eirab igasuguseid loodusseadusi ja seda kõike sellepärast, et mul on lihtsalt väga spetsiifilised eesmärgid.
No selja all on ikka mõeldud ka alaselga ning trapetsit.Kõhtu ja sääri peaks tihedamini treenima..
See kava peaks ikka välja nägema midagi sellist:
E. rind, õlg,käe kolpealihas,sääremajad,kõht
T. selg,käe kakspealihas,küünarvars,sääremarjad,kõht
K. reied,tuharalihased,kõht
N. PUHKUS!
R. nagu E
L. nagu T
P. nagu K jne..
Proffid treenivad isegi 2 treeningut päevas,mida võimaldab õige jaotus..
aprill 6, 2007 at 4:45 p.l. #111550meesi
MemberTere,sain kava aga tekkis mure sellega ,nimelt kas jõuab ikka taastuda? Ja kuidas massi annab?
E.
Jalg.
Rind.
Biitseps.
Kõht.
T.
Selg.
Õlg.
Triitseps.
Alaselg.
K. puhkus
N. sama mis E.
R. sama mis T.
E.ja T. raske päev
N.ja R. kerge päev
Kava vaadates teen ju biitsepsit ja triitsepsit igapäev,kas see halvasti ei mõju?
See on täitsa normaalne kava algajale. Mina soovitan Sul seda kava kasutada ja treeni vabade raskustega.
See on minu arvamus ,mida tähendavad raske ja kerge päev.
*Raske päev- See on päev, kus tõstad raskusi nii kuis jõuad, murra kas või “karjudes” kangid pooleks, kuid ära unusta tehnikat ja lihasse tunnetust.
*Kerge päev- See on päev, kus kasutad ütleme pool või isegi vähem raskuseid, mida kasutad raskel päeval. Kergel päeval pead õppima ja keskenduma tehnikale ja lihasse tunnetustele. NB: Seo kasvõi silmad kinni, et saaksid paremini lihast tunnetada, kui see Sulle sobib.
Neid punkte jälgides ei teki ületreenimist.
Sul paraneb lihase tunnetus,tehnika- sellega kaasneb parem lihasse kasvamine, seega tõuseb Su kehakaal-mass(muidugi peab toitumine ja puhkus-magamine olema paigas)
NB: Kui Sa ei tea mis on õige tehnika, palun pöördu jõusaali treeneri poole, või otsi endale inimene ,kes oskab Sind aidata harjutuste tehnika valdkonnas.
Jaksu treeningutel!
aprill 6, 2007 at 4:49 p.l. #111553meesi
MemberTere,sain kava aga tekkis mure sellega ,nimelt kas jõuab ikka taastuda? Ja kuidas massi annab?
E.
Jalg.
Rind.
Biitseps.
Kõht.
T.
Selg.
Õlg.
Triitseps.
Alaselg.
K. puhkus
N. sama mis E.
R. sama mis T.
E.ja T. raske päev
N.ja R. kerge päev
See on täitsa normaalne kava algajale. Mina soovitan Sul seda kava kasutada ja treeni vabade raskustega.
See on minu arvamus ,mida tähendavad raske ja kerge päev.
*Raske päev- See on päev, kus tõstad raskusi nii kuis jõuad, murra kas või “karjudes” kangid pooleks, kuid ära unusta tehnikat ja lihasse tunnetust.
*Kerge päev- See on päev, kus kasutad ütleme pool või isegi vähem raskuseid, mida kasutad raskel päeval. Kergel päeval pead õppima ja keskenduma tehnikale ja lihasse tunnetustele. NB: Seo kasvõi silmad kinni, et saaksid paremini lihast tunnetada, kui see Sulle sobib.
Neid punkte jälgides ei teki ületreenimist.
Sul paraneb lihase tunnetus,tehnika- sellega kaasneb parem lihasse kasvamine, seega tõuseb Su kehakaal-mass(muidugi peab toitumine ja puhkus-magamine olema paigas)
NB: Kui Sa ei tea mis on õige tehnika, palun pöördu jõusaali treeneri poole, või otsi endale inimene ,kes oskab Sind aidata harjutuste tehnika valdkonnas.
Jaksu treeningutel!
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)- You must be logged in to reply to this topic.